09/07/1403  
 
سه شنبه, ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۱۴:۴۳ ۲۰۰
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • اخبار کمیسیون ها
چچ
تلاشگران حوزه ارتباطات و فناروی اطلاعات پشت جبهه مبازره با کرونا

در یادداشت محمدعلی یوسفی زاده رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران مطرح شد

تلاشگران حوزه ارتباطات و فناروی اطلاعات پشت جبهه مبازره با کرونا

اعضای کمیسیون اینترنت و انتقال داده های نظام صنفی رایانه ای، تیم بزرگی متشکل از مدیران و متخصصان حوزه های فنی و غیر فنی طی این مدت به صورت دائمی تغییرات در بخش‌های زیرساختی را با کمترین اختلال در سرویس دهی به مشتریان هدایت کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، محمدعلی یوسفی زاده رییس کمیسیون اینترنت و انتقال داده‌های سازمان در یاداشت خود نوشت:« روزهای پایانی سال 98 و اولین مواجهه با دشمنی نامرئی و نامتعارف به اسم کرونا برای همه روزهای سختی بود. اغلب حوزه های کاری با نیمه تعطیل کردن خدمات به استقبال سال نو رفتند و منتظر بهبود اوضاع شدند اما در برخی بخش ها شرایط به عکس بود. تغییر رویه زندگی و نیاز جامعه موجب شد بعضی حوزه های خدماتی فشار دوچندان را تجربه کنند البته خط مقدم این گروه خدمات درمانی بودند که با همه خطرات و دوری از عزیزان وخستگی همچنان فداکارانه از همه احاد جامعه حمایت می کنند.
اما در حوزه ارائه کنندگان اینترنت خدمات بویژه اینترنت ثابت شرایط مشابهی وجود داشت. در خانه ماندن ها نیاز به ارتباطات اینترنت ثابت برای کار از راه دور، آموزش از راه دور، دیدارهای از راه دور و بالاخره سرگرمی این اوقات در خانه ماندن را در زمانی بسیار اندک چند برابر کرد. در کنار همه این موارد حفظ سلامت کارکنان این حوزه و ایجاد روتین های بهداشتی پیشگیرانه و البته سختگیرانه نظیر ضدعفونی کردن سطوح و تجهیزات بصورت روزانه و بنا به ضرورت چندین نوبت در روز، ابلاغ واجرای آیین نامه فاصله گذاری اجتماعی به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا در شرکت مستلزم تشکیل تیم بحران و تجمیع همه قوای کاری شرکتها بوده است. اعضای کمیسیون اینترنت و انتقال داده های نظام صنفی رایانه ای، تیم بزرگی متشکل از مدیران و متخصصان حوزه های فنی و غیر فنی طی این مدت بصورت دائمی تغییرات در بخشهای زیرساختی را با کمترین اختلال در سرویس دهی به مشتریان هدایت کردند.
درحالیکه معمولا ظرفیت زیر ساخت های ارتباطی تا 50 درصد افزایش ترافیک پیش بینی می شود، طی هفته های اول بحران کرونا نیاز به کاربری اینترنت ثابت تا بیش از دو برابر افزایش یافت و این به معنی نیاز به باز طراحی و تغییر زیر ساخت های شبکه از لایه هسته تا لبه دسترسی است. در حالیکه همه شرکت های حمل ونقل در حالت نیمه تعطیل قرار داشتند رساندن تجهیزات در زمانبندی لازم به سراسر کشور و افزایش ظرفیت شبکه ای که درحال کاربوده و امکان قطع کردن برای تغییرات وجود ندارد، پیچیدگی های زیادی داشت که با همت متخصصان این حوزه و کار تیمی و اشتراک گذاری دانش تخصصی میان این شرکتها انجام چنین تغییراتی را ممکن شد.
شرکت های عضو کمیسیون اینترنت ثابت در نظام صنفی، علاوه بر شبکه اینترنت ثابت، دارای بزرگترین زیر ساخت دیتا سنتری هستند که بسیاری از کسب وکارهای مبتنی بر اینترنت نظیر پیام رسان ها، اپلیکیشن های پخش محتوای تصویری و پلتفرم های ارائه دهنده دور کاری در آن مستقر بوده و تیم مدیریت بحران علاوه بر افزایش ظرفیت داخلی برای سرویس دهی به مشتریان اینترنت ثابت خود پشتیبانی از افزایش ظرفیت این شرکتهای بزرگ را نیز بعهده داشت. افزایش لینکهای ارتباطی دیتا سنترها تا چندین برابر، افزایش و جایگزینی ظرفیت تجهیزات به در همه سطوح، طی مدتی کوتاه زیر ساخت های لازم برای این کسب وکارها را فراهم نمود. افزایش ظرفیت شبکه بصورت روزانه و بدون قطع سرویس در زمانیکه تامین تجهیزات با مرزهای بسته محال می نمود اما با فداکاری متخصصانی که اهمیت این فعالیت را در گذر از این دوران سخت درک کرده و در روزهای پایانی سال بصورت 24 ساعته در خدمت رسانی حاضر بودند به انجام رسید و همچنان ادامه دارد.
علاوه بر حوزه فنی، در خواست سرویس، درخواست پشتیبانی، در خواست تغییرات در نوع خدمات موج بزرگی از نیازهای مشتری را به حوزه پشتیبانی شرکت های ارائه دهنده اینترنت ثابت وارد کرد. تعداد تماس های مرکز تماس در کوتاه مدت تا بیش از دو برابررشد داشت درحالیکه افزایش مقیاس پاسخگویی نیازمند استخدام ، آموزش وکاراموزی پاسخگویان و پرسنل پشتیبانی است که در این زمان کوتاه نمی گنجید. در کوتاه مدت با اعمال برخی تغییرات از جمله آزاد کردن ترافیک کاربران و تغییرات فنی و ایجاد روش های پاسخگویی هوشمند موفق به جلوگیری از ایجاد صف های بلند در مراکز تماس شد اما همچنان برای پاسخگویی به این حجم نیاز پشتیبانی کاربران، همکاران حوزه پشتیبانی این شرکت ها نه تنها در این شرایط بحرانی از حجم فعالیت خود نکاستند بلکه با تمهیدات ایجاد زیر ساخت دورکاری و بکارگیری نیروها به صورت شیفتی همواره در کنار کاربران اینترنت بوده اند.
زنده و پویا نگه داشتن خدمات اینترنت ثابت در زمانی که نیاز کاربران افزایشی انفجاری داشته در همه بخشهای از زیر ساخت شبکه گرفته تا حوزه های پشتیبانی کاربران، در کنار نگرانی های بیماری چالشی بزرگ است که در دو ماه گذشته با همت جهادی، دست اندرکاران این حوزه از آن رو سفید بیرون آمده اند ودر ادامه نیز تلاش شبانه روزی آنها ضامن ارائه خدمات اینترنت ثابت برای گسترش کاربری های بدون نیاز به حضور و شکستن فاصله اجتماعی خواهد بود.
برخی اقدامات انجام شده در شرکت های ارائه دهنده خدمات باند پهن ثابت با همکاری و هم افزایی ایجاد شده در کمیسیون اینترنت و انتقال داده ها به شرح ذیل هستند:
تشکیل تیم مدیریت بحران برای به اشتراک گذاری دانش وتجربیات فنی در مواجهه با چالش افزایش ناگهانی کاربری اینترنت ثابت
افزایش ظرفیت شبکه تا بیش از دو برابر
افزایش ظرفیت فروش وارائه خدمات تا بیش از دو برابر
افزایش سازوکار پشتیبانی و پاسخگویی مشتریان تا بیش از دو برابر
ارائه خدمات بصورت 7*24 در حوزه پشتیبانی مشتریان
ارائه 100 گیگا بایت ترافیک رایگان به کلیه مشترکین
ارائه زیرساخت دور کاری، آموزش از راه دور به صاحبان کسب وکارها
ارائه زیرساخت رایگان آموزش از راه دور به بسیاری از دانشگاه ها و مراکز آموزشی
ایجاد تمهیدات حفظ سلامت کارکنان و پشتیبانی در زمان دورکاری
ایجاد تمهیدات حفظ سلامت در خدمات پشتیبانی (افزایش خدمات پشتیبانی غیر حضوری و ابلاغ و اجرای پروتکل های بهداشتی در طمان نیاز به خدمات حضوری)»
منبع:
آدرس کوتاه شده: