26/08/1403  
 
یکشنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ ۱۶:۳۴ ۲۷۲
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • اخبار کمیسیون ها
چچ
به برگزاری نمایشگاه ها و حضور در رویدادهای بین المللی در توسعه صادرات نیازمندیم

محسن جمالی رییس کمیسیون پورتال و اتوماسیون سازمان نظام صنفی

به برگزاری نمایشگاه ها و حضور در رویدادهای بین المللی در توسعه صادرات نیازمندیم

محسن جمالی رییس کمیسیون پورتال می گوید تقریبا تمام برنامه های یک ساله این کمیسیون اجرایی شده اند و برنامه های جدید نیز در دست تدوین هستند.

کمیسیون پورتال و اتوماسیون که یکی از کمیسیون های نرم افزاری سازمان است، حدود یک سال می شود که به ریاست محسن جمالی تشکیل شده است. جمالی درباره برنامه های در دست اجرای این کمیسیون می گوید:« اکنون در حال گفتگو و بررسی تبادل نامه های حاوی امضای دیجیتال هستیم که شورای اجرایی فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات آن را دنبال می کند و کمسیون ما بخش اجرایی آن را در دست دارد. همچنین توسعه بازارهای مشترک بین شرکت ها هم یکی از موضوعات کار ماست و تلاش می کنیم راهکارهای توسعه خدمات و محصولات را گسترش بدهیم. همچنین مساله سامان دهی به راهکار میز خدمت را هم که در دستور کار دولت می باشد را در دستور کار داریم و تلاش داریم تعریف دقیق تری در اجرا از آن ارائه بدهیم.»

او ادامه می دهد:« از برنامه های ۱۲گانه ای که در ابتدا برای کمیسیون درنظر گرفته بودیم تنها یک موردECE2 که هنوز نهایی نشده ،‌استاندارد آن را کامل و عملیاتی نکرده ایم چون هنوز بازار آمادگی لازم را ندارد و منتظر هستیم که فرصت هایی در بازار ایجاد شود تا شرکت ها بتوانند ورژن های مختلف آن را برای اتوماسیون ارائه کنند. »

رییس کمیسیون پورتال و اتوماسیون می گوید این کمیسیون در حال ایجاد هماهنگی و تهیه استاندارد در قیمت گذاری و اجرای آن است تا هم اختلاف قیمت ها را کنترل کند و هم از سوی دیگر شرایطی به وجود بیاورد که بازه قیمت ها برای مشتریان هم مشخص و معین باشد.

به علاوه از سال گذشته تا کنون برنامه های جدیدی هم در کمیسیون مطرح شده اند، از جمله روش هایی برای تامین مالی که شرکت ها را در شرایط دشوار اقتصادی به وضع مالی پایدارتری برساند و در واقع شرکت ها بتوانند طلب های خود را از کارفرماهای خود که اکثرا بخش های مختلف دولت و شهرداری ها هستند دریافت کنند. راه دیگر این است که شرکت ها از این طلب ها به نحو دیگری استفاده کنند:« تهاتر طلب‌ها با بدهی‌ها را یکی از برنامه‌هایی است که در پیش گرفته‌ایم تا بتوانیم بدهی‌های مالیات و بیمه شرکت‌ها را از این طریق برطرف کنیم تا شرکت ها بتوانند در شرایط ناهموار اقتصادی به اوضاع با ثباتی برسند.»

کمیسیون پورتال و اتوماسیون اداری با توجه به اینکه بازیگران اصلی بازار پورتال و اتوماسیون پرشمار نیستند، از مشارکت خوبی برخوردار است اما جمالی می گوید این کمیسیون ظرفیت پذیرش دیگر فعالان را هم دارد، هرچند به گفته او کم تعداد بودن اعضای این کمیسیون نسبت به کمیسیون های دیگر باعث چابکی آن شده است.

مدیرعامل آی کن درباره فرصت صادرات در این کمیسیون به اشتراکات زبان و فرهنگ اشاره می کند:« فرهنگ کشورهای اطراف به فرهنگ ما نزدیک است و محصولاتی مثل اتوماسیون و پورتال در کشورهای اطراف خریدار دارد و این کشورها می توانند بازار خوبی برای محصولات ما باشند. یک موضوع این است که شرکت ها باید روی تولید و تحقیق و توسعه محصولات کار کنند و موضوع دیگر هم این است که فضای کشورهای هدف هم باید آماده پذیرش ما باشد. رقبای قدری وجود دارند که جای تعلل برای ما نمی گذارند و باید از مزیت زبان و فرهنگ استفاده کنیم، از همین رو برگزاری نمایشگاه ها و شرکت در رویدادهای بین المللی را بسیار یاریگر می بینم.»

در راستای همین رویکرد تعدادی از اعضای کمیسیون اتوماسیون و پورتال در کارگروه صادرات سازمان شرکت کرده اند و راهکارهای حضور در بازارهای خارجی را رصد می کنند. اما او همچنان معتقد است دشواری های داخلی و بین المللی‌ای هستند که شرکت ها با آنها مواجهند.

رییس کمیسیون اتوماسیون اداری و پورتال در مورد وضعیت اهمیت فناوری اطلاعات و بهینه سازی هزینه ها می گوید:« با وجود اینکه فناوری اطلاعات می تواند کمک زیادی به کاهش هزینه ها و در شرایط اقتصادی فعلی مشکلات بسیاری از سازمان ها را برطرف کند، بخش های دولتی بودجه لازم را به این موضوع اختصاص نمی دهند. بیشتر شرکت ها با اینکه به دلیل تورم بالا با افزایش چند برابری هزینه ها مواجه شده اند اما نتوانسته اند مبلغ قراردادهای پشتیبانی خود را افزایش بدهند و گاهی ناچار به ادامه کار با قیمت سال گذشته هستند. یکی از چالش های بزرگ شرکت‌ها همین موضوع است.»

هرچند که حوزه نرم افزاری مانند حوزه سخت افزار از قیمت ارز و محدودیت واردات آسیب شدید ندیده اند اما به دلیل اینکه دولت به عنوان کارفرمای بزرگ با کاهش درامد مواجه شده این موضوع درامد شرکت ها را با کاهش مواجه کرده است. در واقع شرکت هایی که با دولت کار می کنند، نمی توانند مطالبات خود را به موقع دریافت کنند و تبدیل به طلبکاران ورشکسته خواهند شد. کمیسسیون پورتال و اتوماسیون اداری در تلاش است دست کم در حوزه فعالیت خود به هر نحو ممکن برای مشکلات این چنینی را با فعالیت هماهنگ صنفی و بهره گیری از توانایی های صنف راه حل بیابد .

منبع:
آدرس کوتاه شده: