دوشنبه, ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
۱۴:۲۳
۳۰۹
طبقه بندی:
- اخبار سازمان
- اخبار کمیسیون ها
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، پس از تصویب تغییرات ساختاری کمیسیونهای سازمان و دستهبندی کمیسیونهای تخصصی در سه رسته اصلی نرم افزار، سخت افزار و ارتباطات و خدمات، رسته نرم افزار با برگزاری دو جلسه کمیتهی راهبری تشکیل شد و آغاز به فعالیت کرد.
سید مجید اورعی، عضو هیأت مدیرهی دوره ششم و رئیس رستهی نرمافزار دربارهی نحوه مشارکت بیشتر اعضا در این رسته و همچنین در رابطه با ضرورت تغییرات ایجاد شده گفت: یکی از تغییرات عمده و راهگشا در دور پنجم، استقلال کمیسیونها و روسای آنها از اعضا هیئت مدیره بود که این تغییر به گسترش مشارکت و فعال شدن هرچه بیشتر کمیسیونها منجر شد.
او افزود: از سوی دیگر عدم حضور و ارتباط مستمر روسای کمیسیون با رکن تصمیمساز سازمان که همان هیأت مدیره است، مشکلات بسیاری برای کمیسیونها به وجود آورد. تاجایی که با وجود فعالیت گستردهی اعضا در کمیسیونها، نیازها و مصوبات کمیسیونها به مرحلهی اجرایی نمیرسید و این امر دلسردی بسیاری از فعالان صنفی را همراه داشت.
به گفتهی اورعی برهمین اساس، موضوع بازنگری ساختار کمیسیونها یکی از اولویتهای هیأت مدیرهی دورهی ششم قرار گرفت: هیأت مدیرهی دوره ششم کارگروهی متشکل از چند عضو هیأت مدیره، دبیر فعلی و سابق سازمان تشکیل داد و و با بهرهگیری از دانش و تخصص آقای امامی مشاور محترم سازمان نسبت به بازنگری در ساختار کمیسیونها اقدام کرد.
او به جزئیات این بازنگری هم اشاره کرد: با استناد به طبقهبندی بینالمللی آنکتاد که فعالان حوزهی اقتصاد دیجیتال را در هستهی مرکزی به چهار دستهی کلی تقسیم میکرد، با توجه به وضعیت موجود و تعداد کمیسیونهای فعال در سازمان، پیشنهاد ایجاد سه رستهی نرم افزار، سخت افزار - ارتباطات و خدمات حوزه فاوا به هیأت مدیره پیشنهاد و تصویب شد.
نقش رستهها در کاهش مشکلات
عضو هیأت مدیرهی نصر تهران دربارهی ویژگی رستهها و نقش آن در کاهش مشکلات یاد شده، گفت: هر رسته بهعنوان حلقهی واسط بین اعضای هیأت مدیره و کمیسیونها عمل میکنند. به طوریکه ساختار و ترکیب هر رسته متشکل از سه عضو منتخب هیأت مدیره، تمامی رؤسای کمیسیونهای مربوطه، دبیر رسته و رابط اختصاصی رسته در دبیرخانه خواهد بود. همچنین با توجه به تصویب آیین نامهی جدید کمیسیونها، رستهها بهعنوان مدلی کوچکتر از هیأت مدیره، وظیفهی رسیدگی و حل و فصل موضوعات تخصصی هر بخش را به عهده میگیرند. ضمن اینکه مسائل تخصصی آنها بدون نیاز به ارجاع به هیأت مدیره در خود رسته تصمیمگیری و حل و فصل خواهد شد.
او در توضیحات بیشتری گفت: اختصاص یک دبیر تخصصی و استخدامی قوی در هر رسته که وظیفه پیگیری مصوبات رسته و ارتباط با ذینفعان داخلی و خارجی در دبیرخانه را به عهده دارد، متضمن اجرای مواردی است که از طریق تصویب در کمیسیونها و تایید در کمیته راهبری رسته بهعنوان برنامههای اجرایی رسته مصوب شدهاند.
اورعی به رابط دبیرخانه در هر رسته هم اشاره کرد و افزود: انتخاب یک فرد بهعنوان رابط دبیرخانه در هر رسته نیز راهکاری است که در ساماندهی و ارتباط هر چه بهتر اعضای آن رسته با دبیرخانه عمل خواهد کرد. بهطوریکه کلیهی فعالان هر رسته میتوانند مسائل خود را در کمیسیون حامی خود اعلام کرده و رابط دبیرخانه که در تمامی کمیسیونهای رسته حضور دارد، وظیفه پیگیری و انعکاس موارد اعلامی مرتبط با دبیرخانه از قبیل مشکلات عضویت، خدمات مشاورهای و .... را به عهده خواهد داشت.
"عضو رسمی"، "عضو دنبال کننده" و "عضو مهمان"
یکی دیگر از موضوعات مهم، نحوهی مشارکت اعضا در کمیسیونهاست که اورعی در رابطه با آن گفت: با توجه به گسترش شبکههای اجتماعی و افزایش کانالهای ارتباطی حضور و مشارکت اعضا تنها وابسته به عضویت در کمیسیون ها نیست. بدین نحو که در آیین نامه جدید چند نوع عضویت در کمیسیون ها طراحی شده است.
او در توضیحات بیشتری گفت: "عضو رسمی" کمیسیونها دارای حق رای است و پس از درخواست عضویت در کمیسیونها، حداکثر تا 35 نفر از بین داوطلبان با رأی گیری انتخاب می شوند. سازمان به این افراد حکم اختصاصی عضویت می دهد. این افراد میتوانند علاوه بر اعلام موارد درخواستی خود دربارهی سایر موارد اعلامی نیز اظهار نظر کرده، رای دهند و همچنین از اخبار و اطلاعات مطروحه در کمیسیونها مطلع شوند. ذکر این نکته ضروری است که این اعضا موظف به حضور مستمر در جلسات هستند و در صورت غیبت در 3 جلسه پیاپی، عضویت آنها در کمیسیون لغو میشود. بنابراین پیشنهاد میشود افرادی که زمان کافی برای مشارکت در جلسات مستمر را ندارند و یا صرفا میخواهند در جریان اخبار و اطلاعات مرتبط با کمیسیون قرار بگیرند، میتوانند بهعنوان "عضو دنبال کننده" در کمیسیون ثبتنام کرده و موارد مربوطه را پیگیری کنند. همچنین سایر صاحبنظران و افراد تاثیرگذار مرتبط با هر کمیسیون میتوانند بهعنوان "عضو مهمان" در کمیسیونهای سازمان حضور یابند.
ضرورت عضویت در یک کمیسیون بهعنوان حامی
موضوع دیگری که اورعی به آن اشاره کرد، ضرورت عضویت اعضا حداقل در یک کمیسیون بود: با توجه به تغییرات آییننامهی جدید، عضویت همه اعضای سازمان حداقل در یک کمیسیون اجباری است. بنابراین از تمامی فعالان و شرکتهایی که بیش از 30 درصد فعالیت و درآمدشان در حوزه نرم افزار است، دعوت میکنم با ورود به پورتال سازمان و با استفاده از راهنمای در قالب یک اینفوگرافیک ارائه شده است، حداقل یکی از کمیسیونهای نرم افزاری را بهعنوان کمیسیون حامی خود انتخاب کنند. اگر امکان مشارکت فعال در کمیسیونهای مربوطه را ندارند، گزینهی دنبال کننده را برای کمیسیون مرتبط انتخاب کنند. همچنین در صورتیکه اعضای حوزهی تحت پوشش خود را در میان موارد یافت شده پیدا نکردند، میتوانند نام حوزه یا کمیسیون پیشنهادی خود را در همان فرم اعلام کنند.
اعضای کمیتهی راهبری رستهی نرمافزار
اورعی همچنین با اشاره به تصویب آیین نامهی جدید در جلسه هفدهم هیأت مدیره در تاریخ 6 تیرماه سال جاری، اعلام کرد: سه عضو منتخب در هر رسته مشخص شدند. پس از رأیگیری اینجانب بهعنوان رئیس رسته و آقایان علیرضا عابدی نژاد بهعنوان نایب رئیس رسته و حسین زارعان بهعنوان عضو منتخب هیأت مدیره در رسته نرم افزار انتخاب شدیم و تاکنون دو جلسهی کمیتهی راهبری نرمافزار تشکیل شده است.
او به مصوبات دو جلسهی کمیته راهبری نرمافزار هم اشاره کرد: با توجه به اینکه برگزاری این جلسات همزمان با فراخوان عضویت اعضا در کمیسیونها بود در این دو جلسه با پیشنهاد و همفکری روسای کمیسیون ها سعی کردیم حوزه های تحت پوشش هر یک از کمیسیون ها را احصا کنیم تا اعضا بتوانند راحت تر کمیسیون مرتبط با خود را شناسایی کنند. همچنین مقرر شد کمیسیون نرم افزارهای اداری و پورتال به کمیسیون نرم افزارهای آماده کاربردی تغییر نام داده و حوزههای تحت پوشش این کمیسیون به سایر نرم افزارهای آماده کاربردی همانند نرم افزارهای مالی، منابع انسانی و خرید و فروش گسترش یابد.
مزایای عضویت اعضا در کمیسیونها
رئیس رستهی نرمافزار نصر تهران در بخش دیگری از گفتههای خود با اشاره به مزایای عضویت اعضا در کمیسونها گفت: سازمان نظام صنفی رایانهای یک نهاد مردمی با مشارکت داوطلبانه و قبول مسئولیت اجتماعی است. هدف از مشارکت اعضا در کمیسیونهای تخصصی همفکری و پیدا کردن راهکارهایی مشترک جهت کاهش مشکلات و موانع کسب و کاری، افزایش و گسترش بازار و ارتقای دانش و بهرهوری فعالیت اعضاست. از سوی دیگر حضور اعضا در کمیسیونها به افزایش آگاهی اعضا از امکانات و خدمات سازمان برای آنها منجر میشود. همچنین اعضا میتوانند موارد و موضوعاتی را که به تنهایی در شرکتهای متبوعشان امکان پیگیری آنها را ندارند، از طریق امکانات موجود در سازمان پیگیری و رفع کنند.
گفتنی است فراخوان عضویت برای آخرین بار تا پایان روز 15 مرداد 1400 تمدید شده است. همچنین آقای علی درخشنده، بهعنوان رابط رسته نرم افزار در دبیرخانه حضور دارند و اعضا میتوانند ابهامات و پرسشهای خود را در این زمینه در ساعات اداری از طریق شماره تماس 9981564583 در واتس آپ مطرح کنند.
اینفوگرافیک درج شده با سایز اصلی در پیوست خبر قابل دریافت است.