دوشنبه, ۰۸ آذر ۱۴۰۰
۱۱:۴۷
۴۷۱
طبقه بندی:
- اخبار سازمان
- دوره های آموزشی
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، احسان اله مدیری، رئیس کمیسیون مشاوران این سازمان با ارائهی توضیحاتی در رابطه با برگزاری دورهی CMC گفت: براساس آمار غیررسمی، بیش از 80 درصد پروژههای ERP وCRM در ایران و جهان با مشکلاتی همراهند. زمانی که با انجمن مشاوران مدیریت ایران همکاریمان را آغاز کردیم قرار شد پیشنهاد ما مبنی بر اینکه بنیان رستهی مشاوران فناوری اطلاعات در ICMCI گذاشته شود مطرح شود.
مدیری همچنین گفت: بیشتر پروژههای فناوری اطلاعات در سازمانها و ارگانهای بزرگ به این دلیل که هر یک در دو حوزه و جزیرهی متفاوتند به شکست میانجامند. مشاور مدیریت در حوزههای استراتژیک و منابع انسانی و فرهنگ سازمانی با موضوعاتی مواجه میشود که هیچ ارتباطی به فناوری اطلاعات ندارد. در حالیکه وقتی در سازمانی به دنبال عارضهیابی هستیم، ضمن توجه به عارضههای فرهنگ سازمانی و موارد مشابه در این خصوص، باید به حوزهی فناوری اطلاعات هم توجه داشته باشیم.
او ادامه داد: در عین حال زمانی که برای سازمانی نرمافزارها و سختافزارها را تهیه میکنیم، موضوعات فرهنگی مربوط به آنها را نیز باید لحاظ کنیم. بسیاری از شرکتها دارای هستند، اما اطلاعاتی در آن وارد نمیشود و عملا به همین دلیل پروژههایشان با شکست مواجه میشود.
رئیس کمیسیون مشاوران سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران تأکید کرد: تمام تمرکز ما بر این است تا با انجام چنین دورههایی مشاوران نصر تهران را که افراد بسیار توانمندی در حوزهی فناوری اطلاعات هستند، به ادبیات و زبان مشترک مشاوران مدیریت نزدیک کنیم. ضمن اینکه این دورهها آنها را توانمندتر خواهد کرد.
او با بیان اینکه دو مدل از دورهها را پیشبینی کردهایم، ادامه داد: دو دورهی کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفتهایم. دورهی بلند مدت همان دورهی CMC است که به دریافت مدرک بینالمللی منجر میشود و این مدرک هم برای کسانی که در داخل کشور و هم برای کسانی که در خارج از کشور فعالیت میکنند، ارزشمند است.
مدیری در توضیحات بیشتری گفت: کسانی که فرصت یک ساله برای گذراندن دورهی CMC ندرند، میتوانند در دورههای کوتاه مدت هشت ساعته و 16 ساعته که مربوط به مهارتافزایی است شرکت کنند. تلاش ما در ارتباط با کمیتهی احراز کشوری این است تا برای ارتقای مدرک مشاوران، گذراندن این دورهها اجباری شود. یعنی کسانی که میخواهند مدرک سه به دو می بگیرند، دورههای کوتاه مدتی را به صورت اجباری بگذرانند و کسانی هم که میخواهند مدرک یک را بگیرند، دورهی CMC را بگذرانند.
او به عنوان کسی که دورهی CMC را پشت سر گذرانده معتقد است که این دوره نیاز صد در صد جامعهی مشاوران حوزهی فاواست.
مدیری همچنین با اشاره به اینکه 21 نفر از مشاوران نصر تهران دورهی CMC را گذارندهاند، پیشبینی کرد که حدود 15 نفر از این افراد، مدرک بینالمللی دوره را نیز اخذ کنند.
اهمیت دریافت گواهینامهی CMC
محمدرضا قلعهنوی، عضو هیأت مدیرهی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران نیز در توضیحاتی با ارائهی این پیشنهاد که برخی از مشاوران سازمان که دورهی CMC را گذرانده و موفق به اخذ مدرک شدهاند، میتوانند بهعنوان مدرسان دورههای آتی در صنف فاوا فعالیت کنند، گفت: به عبارتی ما نمایندگان انجمن مشاوران مدیریت ایران برای انتقال مفاهیم این دوره در صنف خواهیم بود و این یکی از مسیرهایی است که میتوانیم در آینده طی کنیم.
او ادامه داد: ضمن اینکه طی تفاهمی که با انجمن منعقد میکنیم، آنها میتوانند این دورهها را دوباره برای مشاوران صنف برگزار کند.
رئیس رستهی خدمات فناوری اطلاعات نصر تهران در توضیحات بیشتری گفت: خیلی از مدرسانی که ما با آنها دورهی CMC را گذراندیم، از جنس فناوری اطلاعات نبودند و مثالهایی که در طول دوره میزدند، چندان از جنس کار ما نبود.
او ادامه داد: اما یکی از مهمترین خصیصههایی مشاوران صنف این است که همگی از جنس فناوری اطلاعات هستند. بنابراین این موضوع را با انجمن مطرح کردهایم تا بتوانیم با گذراندن دورهای تکمیلی برای انتقال مفاهیم و آموزش به مشاوران صنف اقدام کنیم و بتوانیم موضوعات مربوط به این حوزه را با مثالها و مصادیق ملموس به اعضا منتقل کنیم.
قلعهنوی با اعلام اینکه اطلاعرسانی برای شرکت در دورههای جدید CMC به صورت فراخوان اعلام خواهد شد، افزود: دستاورهای این دوره بسیار ارزشمند است. اگر بتوانیم مشاوران را ملزم کنیم که داشتن مدرک CMC برای ارتقا به رتبهی یک و همچنین گذراندن دورههای کوتاه مدت برای ارتقا به رتبهی دو الزامی شود نکتهی مهمی است و البته این موضوع باید در کمیتهی احراز نصر کشور تأیید شود.
عضو هیأت مدیرهی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران تأکید کرد: اگر دریافت گواهینامهی CMC بهعنوان یکی از مولفههای ارتقای رتبه تصویب شود، طبیعتا موجب استقبال بیشتر اعضای صنف از فراخوانهای دورههای آتی خواهد بود.
ارائهی سرفصلهای دورهی CMC براساس مدلهای بهروز دنیا
در همین راستا سعید احمدیان، نایب رئیس و دبیر انجمن مشاوران مدیریت ایران نیز با اشاره به شورای بینالمللی موسسات مشاور که زیرمجموعهی سازمان ملل فعالیت میکند، گفت: این شورا در 51 کشور نمایندگی دارد و تشکلهای صنفی مشاور مدیریت هر کشور نمایندهی آن کشور در شورای مذکور هستند.
او ادامه داد: انجمن مشاوران مدیریت ایران به نمایندگی از شورای بینالمللی مؤسسات مشاور در ایران فعالیت میکند. حدود چهار سال پیش، شورای بینالمللی موسسات مشاور شاخصهایی تعریف کرد تا فعالیتهای ما حول آن انجام شود که یکی از این شاخصها توانمندی مشاوران مدیریت بود.
احمدیان با اشاره به طراحی دورهای با این مضمون گفت: حدود یک سال زمان برد تا طی ارتباط با شورای بینالمللی موسسات مشاور سرفصلهای دورهی مورد نظر نهایی شود. اولین دوره آبان سال 99 آغاز و دورهی دوم نیز با همراهی مشاوران سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران برگزار شد.
دبیر انجمن مشاوران مدیریت ایران با تأکید بر همراهی این انجمن و سازمان نظام صنفی رایانهای بیان کرد: اگر این دو مجموعه با یکدیگر همراه نباشند، طبیعتا خروجی مطلوبی را در حوزهی مشاوران شاهد نخواهیم بود. ایدههایی که در این دورهها مطرح میشود، براساس مدلهای روز دنیاست و این مدلها به الزاماتی نیاز دارد که اعضای نصر به آن مسلط هستند.
او افزود: در عین حال رویکردهای مدیریتی و فرهنگ سازمانی هم به تغییر نیاز دارد. بنابراین در شرکتهای توسعهیافته هر دو بعد مدیریتی و فناوری اطلاعات در کنار یکدیگر پیش میروند و به عقیدهی من در کشور ما هم با هم بودن این دو گروه به این جریان کمک بسیاری خواهد کرد.
گفتنی است اواخر آبان ماه سال جاری، مراسم جشن پایان دورهی آموزش تربیت مشاور مدیریت بینالمللی (CMC) با حضور اساتید و فراگیران دوره برگزار شد. گفتنی است در این مراسم ضمن اعطای گواهینامهی پایان دوره به حاضران، تفاهمنامهای نیز به منظور همکاریهای مشترک میان سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران و انجمن مشاوران مدیریت ایران توسط رؤسای هر دو مجموعه امضا شد.