سه شنبه, ۱۸ آبان ۱۴۰۰
۱۰:۰۳
۲۸۸
طبقه بندی:
- اخبار سازمان
- فضای کسب و کار
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، علیرضا کشاورز جمشیدیان، دبیر سازمان با اشاره به دیدار اعضای هیأت مدیرهی نصر تهران و اتحادیه در شهریور ماه، گفت: بر اساس سیاست درهای باز هیأت مدیرهی دورهی ششم، از رییس و اعضای هیات مدیره اتحادیهی فناوران رایانهی شهر تهران دعوت کردیم تا در یکی از نشست هیات مدیره نصر حاضر شوند، اما نپذیرفتند. متقابلا آنها ما را دعوت کردند و طی دیداری که حاصل شد، مسائلی را مطرح کردیم.
او افزود: در این جلسه ریاست اتحادیه اعلام کرد که ما به صورت پیش فرص اخطار پلمب را برای هیچ کسب و کاری نمیفرستیم، مگر اینکه مبتنی بر شکایت باشد و این تکلیف قانونی ما خواهد بود.
کشاورز با بیان اینکه ما پیشنهاداتی مبنی بر حل مشکلات از سوی شورای انتظامی نصر تهران بیان کردیم، ادامه داد: در نهایت مقرر شد که به مدت سه ماه ارسال اخطارهای پلمب به صورت موقت متوقف شود و نمایندگانی از سمت نصر و اتحادیه مأموریت حل موضوعات را عهدهدار شوند.
دبیر نصر تهران افزود: اما متاسفانه این موضوع با خلف وعدهی رئیس اتحادیه همراه شد و ارسال اخطاریهها تشدید شد. تا جایی که اعضای هیات مدیره و شرکتهایی را نشانه گرفت که ارتباطی با مشتری ندارند!
از کسبوکارها حمایت میشود یا از منافع شخصی؟
در بخش دیگری از این نشست، احسان زرینبخش، عضو هیأت مدیرهی نصر تهران و از جمله افرادی که اخطاریهی پلمب برای او ارسال شده است، در توضیحاتی گفت: بعد از سالها فعالیت و چالشهایی که در پیشرو داریم و در ضمن حفظ تابآوری در شرایط موجود، به ناگاه با چنین اخطاریههایی مواجه میشویم.
او ادامه داد: در اخطاریه نوشته شده است که برخلاف میل رفتاری اگر عضو اتحادیه نشوید، اتفاقاتی برای شما میافتد! این رفتار نه تنها حمایت نیست که نوعی سوء استفاده از وضعیت فعلی کسب و کارهاست.
زرینبخش تأکید کرد: این وضعیت بسیار ناامید کننده است و باید در نهایت مشخص کنیم که آیا هدف ما حمایت از کسب و کارهاست و یا میخواهیم براساس منافع شخصی خود عمل کنیم؟!
مازیار نوربخش، دیگر عضو هیأت مدیرهی نصر تهران نیز که از سوی اتحادیهی فناوران اخطاریهی پلمب دریافت کرده است، گفت: ما همیشه به دولت و حکومت معترضیم که چرا در حقمان اجحاف میشود اما در حال حاضر در شرایطی که باید در راه بهبود وضعیت کسب و کارها اقدام شود، برخی از نهادهای صنفی نیز به شیوهی نامناسبی برخورد میکنند!
او ادامه داد: به نظر میرسد هنوز نهادهای صنفی به آن بلوغی که نیاز است تا با همبستگی با یکدیگر به ارائهی خدمات بپردازند، نرسیدهایم.
برای ادغام یا انحلال اتحادیهها اقدام شود
در ادامهی این نشست، محمدجعفر نعناکار، حقوقدان و مدیرکل حقوقی سابق سازمان فناوری اطلاعات با ابراز امیدواری از حصول نتیجه در این نشست گفت: براساس تبصره دو قانون اصناف اگر هر صنفی سازمان مخصوص به خود را داشته باشد، از ذیل این قانون خارج میشود و باید مطابق با قانون خود عمل کند.
او ادامه داد: طبیعتا سازمان یا اتحادیههای صنفی باید برای حمایت از اعضای صنف ایجاد شوند، نه برای تقابل با آنها. اینکه در برگههای عضویت نظام صنفی کلمه مجوز نوشته نشده و به کلمهی عضویت اکتفا شده است، برای حفظ همین همگرایی است.
این حقوقدان تأکید کرد: در شرایطی که قانون پدیدآورندگان نرمافزار موجود است و بر اساس آن، نظام صنفی رایانهای تشکیل شده، اصولا وجود هر اتحادیه و تشکل دیگری خلاف این مادهی قانونی است و این تشکلها باید در یکدیگر ادغام یا منحل شوند.
او ادامه داد: کلیه فعالیتهای حوزهی فاوا از دو حالت خارج نیست؛ یا ذاتی است و یا عرضی. اگر ذاتی است مانند مرکز داده باید از نظام صنفی رایانه مجوز بگیرند و اگر عرضی است و از فناوری به صورت یک ابزار استفاده میکنند، اتحادیههای قدیمی و سنتی میتوانند مجوز آنها را صادر کنند. در هر دو حالت مبنا و بنیان اتحادیهی فناوران و همچنین اتحادیهی کشوری کسب و کارهای فضای مجازی ضعیف است و نظام صنفی باید برای ادغام آنها و یا برای انحلال آنها اقدام کند.
او با اشاره به اینکه احتمالا هیأت دولت و مجلس به این موضوع ورود نمیکنند، شکایت به مراجع قوهی قضائیه را بهترین راهکار برای حل این مشکل دانست و افزود: سازمان نظام صنفی باید یک بار برای همیشه این موضوع را تعیین تکلیف کند. اینکه یا اتحادیههای دیگر زیر چتر نظام صنفی رایانهای جمع شوند و اگر تمایل یا پتانسل این اقدام را ندارند، از حیز انتفاع ساقط شوند.