29/10/1403  
 
شنبه, ۰۶ آذر ۱۴۰۰ ۱۲:۰۰ ۴۴۱
طبقه بندی: اخبار سازمان
چچ
رونمایی از طرح هوشمندسازی شهر | شهر هوشمند بدون شهروندان هوشمند ممکن نیست

نخستین رویداد ملی شهر هوشمند برگزار شد

رونمایی از طرح هوشمندسازی شهر | شهر هوشمند بدون شهروندان هوشمند ممکن نیست

دستور کار شهر، نقشه اکوسیستم و سامانه‌ی رتبه‌بندی شهرهای هوشمند به عنوان سه دستاورد مرکز تحقیقات شهر هوشمند در اولین بزرگداشت روز ملی شهر هوشمند، رونمایی و کمیته ملی شهر هوشمند تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در این نشست حسین اسلامی، رییس این سازمان طی سخنانی با معرفی نصر تهران و فعالیت‌های در حال انجام آن بر لزوم تعامل و مشورت با بخش خصوصی و اهمیت این موضوع در تحقق اهداف این رویداد اشاره کرد.

او همچنین گفت: شهر هوشمند مکانی است که با استفاده از راهکارهای دیجیتال برای ساکنان و کسب‌وکارها کارآمدتر خواهد بود.

اسلامی تأکید کرد: نمی‌توان هیچ شهر هوشمندی را بدون شهروندان هوشمند متصور شد. چرا که تصمیم‌گیری و انجام بسیاری از کارها بدون حضور جدی شهروندان با اخلال و اختلال همراه است.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با بیان اینکه تعاریف مختلفی از شهروند هوشمند وجود دارد، افزود: می‌توان گفت شهرهایی که از شهروندانی با قومیت‌های مختلف تشکیل شده است، با توجه به خلاقیت و انعطاف‌پذیری بیشتر، شهرهای هوشمندتری هستند.

او ادامه داد: بدون افزایش انعطاف‌پذیری در بخش‌های مختلف، ممکن است نتوانیم شهر هوشمندی ایجاد کنیم.

تشکیل کمیته ملی شهر هوشمند

همچنین در این نشست، امین فرجی، رییس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران با بیان اینکه این مرکز از دو سال قبل فعالیت خود را ذیل دانشگاه تهران آغاز کرده است، افزود: این مرکز مجموعه‌ای است که در آن به همت تیم متخصصان اقدامات قابل توجهی را اجرایی کردیم؛ از جمله تشکیل کمیته ملی شهر هوشمند.

او ادامه داد: راه‌اندازی این کمیته بر اساس امضای موافقیت‌نامه میان مرکز تحقیقات و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است. فاز اول راه‌اندازی این کمیته اجرا شده و فاز دوم در زمینه فعال شدن این کمیته کلید خواهد خورد.

فرجی، ساماندهی استقرار شهرهای هوشمند را از ماموریت‌های این کمیته عنوان کرد و یادآور شد: استقرار شهرهای هوشمند نیازمند الگوی بومی است. در این راستا تلاش کردیم همکاری‌های این مرکز را با بخش‌های دولتی، عمومی و خصوصی توسعه دهیم، ضمن آنکه در زمینه همکاری‌های بین‌المللی نیز اقدام شده است.

رییس مرکز تحقیقات شهر هوشمند امضای تفاهم‌نامه با کشورهای اسپانیا، امریکا، انگلستان، استرالیا و هند را در راستای توسعه همکاری‌ها در سطح بین‌المللی دانست و افزود: استقرار شهر هوشمند از دغدغه‌های کشور است و در این حوزه به جای در کنار هم بودن دستگاه‌ها شاهد در مقابل هم بودن نهادها هستیم.

فرجی ادامه داد: ما سامانه‌ای برای رتبه‌بندی شهرها در حوزه هوشمندسازی رونمایی کردیم تا از سال آینده جایزه ملی شهر هوشمند بر اساس این سامانه اعطا شود.

نقش دولت در تنظیم‌گری

در بخش دیگری از این رویداد، محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران بر نقش حکمروایی در تحقق شهر هوشمند تأکید کرد و گفت: نقش دولت‌های ملی در توسعه‌ی شهر هوشمند بسیار حائز اهمیت است. دولت‌ها از ابعاد مختلف در توسعه شهر هوشمند موثرند و نمی‌توان نقش آنها را نادیده گرفت.

او ادامه داد: اگر دولت‌ها چشم‌انداز، نقشه و راهبرد مشخصی برای شهرهای هوشمند نداشته باشند، گرچه ممکن است حرکت‌های پراکنده‌ای با شدت و ضعف‌های مختلف در شهرها دیده شود اما جریان جدی اتفاق نمی‌افتد.

فرجود چشم انداز و برنامه، تعیین متولیان مشخص برای این موضوع و تعیین نقش شهرهای مختلف را از محورهای اصلی نقش دولت در این رابطه دانست و تأکید کرد: باید به موضوع تنظیم‌گری روابط بین حاکمان شهر هم توجه داشت. در شهر تعدد حاکمیت داریم و یکی از وظایف دولت‌ها تقسیم وظیفه میان نهادهای تنظیم‌گر است.

او همچنین سرمایه‌گذاری را عامل مهم دیگر معرفی کرد و افزود: شهر هوشمند نیازمند تکنولوژی و فناوری‌های دیجیتال است و ما برای تأمین زیرساخت‌های شهری به سرمایه‌گذاری نیاز داریم.

رونمایی از دستاوردهای رویداد

«دستور کار شهر هوشمند»، «نقشه اکوسیستم شهر هوشمند» و «سامانه رتبه‌بندی شهرهای هوشمند» سه دستاوردی بود که در این رویداد رونمایی شد.

امین قریبی، معاون مرکز تحقیقات شهر هوشمند با اشاره به جزئیات این طرح‌ها توضیح داد: بررسی‌های جامعی بر روی استانداردهای بین‌المللی در حوزه شهرهای هوشمند اجرایی شد و بر اساس آن سامانه‌ای را برای رتبه‌بندی در حوزه هوشمندسازی شهر راه‌اندازی کردیم.

او ادامه داد: در سال آینده که قرار است جایزه شهرهای هوشمند اعطا شود، بر اساس رتبه‌بندی این سامانه خواهد بود.

قریبی، رونمایی از نقشه اکوسیستم شهر هوشمند را از دیگر دستاوردهای مرکز تحقیقات شهر هوشمند عنوان کرد و یادآور شد: در این سامانه بانک جامعی از سرمایه‌گذاران، شرکت‌های استارت‌آپی، بانک‌ها و نهادهای مالی ایجاد شده است.

معاون مرکز تحقیقات شهر هوشمند، طرح سامانه هوشمند را نقشه راهی برای تحقق شهر هوشمند دانست.

گفتنی است اولین بزرگداشت روز ملی شهر هوشمند با حمایت معنوی و رسانه‌ای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران چهارم آذر ماه برگزار شد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: