سازمان نظام صنفی رایانهای طی نامهای به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خواستار ارایه گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص آمار تایید نمونه شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، رییس سازمان نظام صنفی رایانهای طی نامهای به شرح زیر، خواستار ارایه گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص آمار تایید نمونه شده است.
به استحضار میرساند پیرو ارسال نامههای شماره 387/صک/98 مورخ 1398/06/23 و 16/صک/99 مورخ 1399/02/08 سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و گذشت بیش از نه ماه از درخواستهای متعدد مکتوب و شفاهی نمایندگان این سازمان، به عنوان فراگیرترین تشکل مردم نهاد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص ارائه آمار مربوط به روال تایید نمونه طی 13 سال اخیر، متاسفانه تا کنون آماری از سوی سازمان مذکور ارائه و منتشر نشده است. بدیهی است عدم ارائه آمار به بهانههایی مانند حفظ حقوق متقاضیان (که به صورت شفاهی توسط یکی از مدیران سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام شده) از یک سو و انتشار ارائه آمار مستمر توسط نهادهایی مانند بانک مرکزی در خصوص فهرست دریافتکنندگان ارز که قطعاً دارای حساسیت بیشتری است از سوی دیگر، عدم توجه به این درخواست صنفی شائبه طرفداری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات از برخی از آزمایشگاههای خاص و عدم وجود استقلال و بیطرفی را به ذهن متبادر میسازد. علاوه بر آن، عدم ارائه آمار درخواستی این ذهنیت را ایجاد میکند که ایجاد شفافیت، منافع کسانی که مردم را نامحرم دانسته و شفافیت را بر نمیتابند به خطر خواهد افتاد. بخش تامل برانگیز ماجرا این است که تا کنون، و بر اساس آییننامه تایید نمونه، به دلیل عملکرد یک آزمایشگاه هیچ کدام از تجهیزات امنیتی دارنده گواهینامههای بینالمللی در حوزه استاندارد، موفق به اخذ گواهی تایید نمونه از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشدهاند. ماحصل ارزیابیهای غیرشفاف، ایجاد وقفه 3 ماهه در استقرار تجهیزات در زیرساختهای حیاتی کشور بوده که به نوبه خود باعث افزایش بیرویه قاچاق شده، که این خود ماهیتاً در تضاد با اهداف امنیتی و استانداردی است و تالی فساد در پی خواهد داشت. با این وجود، اعضای این سازمان و فعالان حوزه فناوری اطلاعات باید هزینه ارزیابی آزمون تجهیزاتی را پرداخت کنند که نتیجه آن از پیش مشخص است؛ این معضل تنها کمبود دانش یا فساد را به ذهن متخصصین متبادر میکند. با توجه به حساسیت حضرتعالی به موضوع «حقالناس» و مشکلاتی که منافع عموم جامعه را تهدید میکند و همچنین تاکید بر ارائه مستمر «گزارش به مردم» در خصوص عملکرد آن وزارتخانه محترم و معاونتهای آن، خواهشمند است دستور فرمایید تا در خصوص ارائه آمار مربوط به میزان تجهیزات بررسی شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و همچنین میزان تجهیزاتی که طی ارزیابی توسط آزمایشگاههای مورد تایید آن سازمان مردود شناخته شدهاند، به تفکیک تجهیزات رادیویی و غیررادیویی و بر اساس نتایج آزمایشهای انجام شده توسط هر آزمایشگاه، اقدام لازم مبذول شود.