23/10/1403  
 
یکشنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ ۱۴:۴۲ ۶۹
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
سمینار آموزشی معرفی مجموعه استاندردهای ISO/IEC 29110 برگزار شد

سمینار آموزشی معرفی مجموعه استاندردهای ISO/IEC 29110 برگزار شد

سمینار آموزشی معرفی مجموعه استاندردهای ISO/IEC 29110 روز دهم بهمن ماه در دبیرخانه نصر تهران برگزار شد.

 در این سمینار، علی آذرکار به  بیان شرحی از مشکلات پروژه ‏های نرم ‏افزاری از زمان شکل ‏گیری موضوع «مهندسی نرم‏ افزار» از میانه دهه 1960 میلادی تا کنون پرداخت و به عوامل مختلف و متنوع شکست تعدادی زیادی از این پروژه‏ ها در دنیا اشاره کرد. او اظهار داشت علی‏ رغم اینکه مهندسی نرم ‏افزار بیش از نیم قرن تجربه را پشت سرگذاشته، ولی هنوز پروژه ‏های نرم ‏افزاری با چالش‎های جدی دست به گریبان بوده که موفقیت آن‏ها را به خطر انداخته است. 

او در ادامه، به نقش هستارهای خیلی کوچک (Very Small Entities یا VSEs)، در اقتصاد جهانی و نقش مهمی که در زنجیره تامین شرکت ‏های بزرگ و عمده دارند، اشاره کرد. این هستارها به تیم ‏ها یا شرکت‏ هایی اطلاق می‏شود که حداکثر 25 نفر پرسنل برای توسعه محصول نرم‏ افزاری دارند. آذرکار نیاز این هستارها به «تولید محصولات کیفی»، چه برای توسعه بازار و چه به منظور کسب شهرت و اعتبار در سطح جهانی، و نیز استفاده از استانداردهای وضع شده در حوزه توسعه نرم ‏افزار (به طور مشخص، ISO/IEC/IEEE 12207) را مورد تاکید قرار داد. او اظهار داشت، از آنجا که این هستارها اساساً منابع مورد نیاز (به طور مشخص، هزینه و زمان و نیروی انسانی) را برای پیاده‏ سازی فرآیندهای که در استاندارد ISO/IEC/IEEE 12207 ندارد، سازمان بین ‏المللی استاندارد (ایزو) از سال 2004 این نیاز را مورد توجه قرار داد. پس از شکل‏ گیری ساختارهای لازم، فرآیند تدوین استانداردهای ISO/IEC 29110 که معطوف به نیازهای اخیر است، را در دستور کار قرارداد. کار تدوین عملاً از اوایل سال 2007 شروع شده و هنوز ادامه دارد. آذرکار اشاره کرد این مجموعه، یک از بزرگترین مجموعه‏ های استانداردی ایزو است به گونه‏ ای که هم اکنون بالغ بر 30 قسمت آن تدوین شده یا در دست تدوین است.
آذرکار، سپس با تشریح دو فرآیند «طرح ‏ریزی پروژه» و «پیاده ‏سازی نرم ‏افزار» که هسته اصلی این مجموعه استاندارد را در بخش مدیریت و مهندسی تشکیل می ‏دهد، به مستنداتی که در قالب بسته ‏های استقرار (Deployment Package) به شکل رایگان برای همه قابل استفاده بوده و بکارگیری استاندارد را نیز تسهیل می‏ کند، اشاره کرد. او تاکید کرد که نه تنها این مستندات که برخی از قسمت ‏های خود مجموعه استاندارد نیز به زبان‏ های مختلفی (از قبلی چینی، اسپانیولی، پرتغالی و عربی) ترجمه شده که این خود نشان از فراگیری جهانی این استاندارد دارد.
 
منبع:
آدرس کوتاه شده: