27/08/1403  
 
سه شنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ ۱۸:۲۱ ۵۹
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
 ایجاد گفتمان امید در جامعه فاوا؛ دستاورد دولت تدبیر و امید

قائم مقام کمیسیون اینترنت و انتقال داده سازمان نصر تهران در گفتگو با روزنامه ایران:

ایجاد گفتمان امید در جامعه فاوا؛ دستاورد دولت تدبیر و امید

علی توسلی قائم مقام کمیسیون اینترنت سازمان نصر مهم ترین اثر دولت یازدهم در حوزه ‌آی سی تی را جنبه روانی – اجتماعی آن یعنی ایجاد گفتمان امید و تحول تدریجی می‌داند.

 

روزنامه ایران- در دومین سالگرد انتخاب حسن روحانی کارشناسان عملکرد دولت یازدهم را در حوزه‌های مختلف به نقد گذاشته‌اند و فعالان حوزه‌ آی‌سی‌تی نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ اغلب اصحاب فناوری اعتقاد دارند روحانی، میراث دار مجموعه‌ای از مشکلات کوچک و بزرگ در حوزه ‌آی‌سی‌تی از اینترنت گرفته تا پهنای باند و شبکه‌های اجتماعی بوده، ولی در این مدت کوتاه تاحد زیادی موفق شد این مشکلات را به حداقل برساند و در پاره‌ای از موارد، تغییرات امیدوارکننده‌ای را درپیش گرفت هرچند به نظر می‌رسد این موفقیت‌ها از چشم برخی نمایندگان مجلس دور مانده و وزیر ارتباطات مدتی پس از گرفتن کارت زرد، امروز هم قرار است پاسخگوی مجلسیان باشد.
ایجاد گفتمان امید
علی توسلی قائم مقام کمیسیون اینترنت و انتقال داده سازمان نصر تهران  مهم ترین اثر دولت یازدهم در حوزه ‌آی سی تی را جنبه روانی – اجتماعی آن یعنی ایجاد گفتمان امید و تحول تدریجی می‌داند.
وی با اشاره به اینکه در دولت قبل همه چیز در جهت محدود کردن و بسته شدن فضا حرکت می‌کرد ولی با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، این تغییر عمده به عنوان یکی از اهداف اصلی آنها اعلام شد، می‌گوید: وزیر ارتباطات و سایر دست‌اندرکاران نیز در همین راستا گام برداشتند و نتیجه این نگرش، ایجاد یک گفتمان اجتماعی شد که نشان داد قرار است فضای اینترنت کشور بازتر شود، این صنعت جدی گرفته شده و درک شود که اینترنت، یک صنعت پایه‌ای در کشور است و اگر رشد نکند، نمی‌توانیم شاهد توسعه در سایر حوزه‌ها باشیم.
قائم مقام کمیسیون اینترنت وانتقال داده سازمان نصر تهران  با بیان اینکه در دولت یازدهم از همان ابتدا اراده توسعه اینترنت وجود داشت، اظهار می‌دارد: با توجه به این موضوع، دو اتفاق مثبت در حوزه‌ آی‌سی‌تی کشور رخ داده است که نخستین مورد را می‌توان به افزایش حجم پهنای باند کشور مربوط دانست. پهنای باند در 2 سال گذشته به طور جدی افزایش یافته و 3 تا 4 برابر شده است و با توجه به این روند رو به رشد، امیدوار و معتقدیم که حجم اینترنت خیلی بهتر و بیشتر از گذشته خواهد شد. توسلی، اتفاق دیگر در دولت یازدهم را سازماندهی پروانه‌های جدید ارائه خدمات ارتباطی اینترنتی می‌داند که می‌تواند تحولی جدی در حوزه‌ آی سی تی ایجاد کند و می‌افزاید: 24 خرداد دومین سالگرد انتخاب دولت تدبیر و امید توسط مردم، با آخرین فرصت درخواست و تحویل مدارک پروانه خدمات شبکه ارتباطات ثابت(FCP) مصادف شد که امیدواریم این همزمانی با درایت مسئولان ذی ربط و ارائه پروانه به ذینفعان واقعی، بتواند شرایط مناسبی را در این صنعت رقم بزند.
قائم مقام کمیسیون اینترنت و انتقال داده سازمان نصر تهران البته عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه‌ آی‌سی‌تی را به دور از کاستی‌ها نمی‌داند و معتقد است، در این دوره هم ضعف عملکرد دیده می‌شود و گواه آن نیز نبود پیشرفت مناسب در حوزه اینترنت پرسرعت و پایدار ماندن اختلاف و انحصار مخابرات است. توسلی می‌گوید: مخابرات این مالک سیم مسی، امکانات لازم را به سایر سرویس‌دهندگان در سطح نیاز ارائه نمی‌کند و دولت هم هنوز نتوانسته‌ است بن‌بست موجود را از بین ببرد.
وی یکی دیگر از خواسته‌های عمده بخش خصوصی که در دولت یازدهم نیز محقق نشده است را آزادسازی ورود پهنا می‌داند و با اشاره به اینکه شرکت زیرساخت همچنان انحصار پهنای باند را در اختیار دارد و مشکل حل نشده است، می‌گوید: نظر بخش خصوصی این بوده است که پهنای باند را باید این بخش وارد کرده و شرکت زیرساخت، کنترل خود را داشته باشد یعنی مثل گمرک عمل کند ولی هنوز پهنای باند را زیرساخت می‌خرد و درنتیجه، نمی‌تواند متناسب با افزایش تقاضا و نیاز فزاینده زمان، پهنای باند لازم را تأمین کند پس ما همیشه در دوره‌های متناوب، کمبود پهنای باند داریم درحالی که اگر بخش خصوصی، خودش این کار را انجام دهد چنین اتفاقی نخواهد افتاد. به اعتقاد توسلی، در کل، دولت و وزیر ارتباطات در جهت تحقق وعده‌های خود حرکت کرده‌اند، ولی رفع همه موانع دست دولت نیست و نیازمند همکاری نهادهای دیگر است.
 

منبع:
آدرس کوتاه شده: