23/10/1403  
 
شنبه, ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ ۱۸:۵۳ ۷۶
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
تلاقی فعالان دولتی و خصوصی صنعت تکنولوژی

در«همایش یک روزه سیاست‌ها، برنامه‌ها و انتظارات از بخش فاوا»

تلاقی فعالان دولتی و خصوصی صنعت تکنولوژی

دنیای اقتصاد: عصر چهارشنبه هفته گذشته به ابتکار وزارت ارتباطات «همایش یک روزه سیاست‌ها، برنامه‌ها و انتظارات از بخش فاوا» برگزار شد.


 

همایشی که محل اجتماع چهار گروه دولتی، خصوصی (اپراتورهای موبایل، اینترنت شرکت‌های فعال اینترنتی) سرمایه‌گذاران حوزه تکنولوژی (‌فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی) و برخی چهره‌های دانشگاهی بود و با برنامه‌ریزی که انجام گرفته بود حدود ۳۰ نفر از افراد شاخص یا موثر در حوزه تکنولوژی در مدت زمانی محدود به بیان گزارش‌های عملکرد، نظرات، انتقادها یا انتظارات خود از یکدیگر پرداختند. هر چند به نظر می‌رسید این جلسه بیشتر به محل ارائه گزارش معاونان وزارت ارتباطات (که بسیاری از آنان نیز به ارائه عملکرد و پروژه های پیش رو پرداختند) تبدیل شود، اما فراهم شدن فرصت برای مطرح کردن نظرات بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران حوزه تکنولوژی این همایش را به یک تلاقی آرا تبدیل کرد.

واعظی: بخش خصوصی مراعات خودش را بکند
وزیر ارتباطات در این جلسه روی سخن خود را به بخش خصوصی معطوف کرد و با اشاره به انتظار از دولت برای مراعات بخش خصوصی گفت: لازم است فعالان بخش خصوصی هم مراعات حال یکدیگر را بکنند. انتقاد وزیر ارتباطات به تامین تجهیزات (به خصوص اپراتورها و مخابرات) از تامین‌کنندگان چینی بود او گفت: همه فعالان بخش خصوصی از دولت انتظار دارند رعایت حال آنها را بکند، اما سوال من این است آیا خود خصوصی‌ها رعایت حال یکدیگر را می‌کنند؟ الان همه اپراتورهای موبایل و همین‌طور مخابرات خصوصی هستند اما آیا این شرکت‌ها از تجهیزات داخلی استفاده می‌کنند یا تجهیزات خود را از چین تامین می‌کنند؟
واعظی همچنین در صحبت‌های خود به موضوع کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در حوزه تکنولوژی اشاره کرد و گفت که اگر تمام سودها برای یک عده باشد نمی‌توان گفت این مدل منصفانه‌ای است. اگر تنها منافع خود را مدنظر نداشته باشیم کارها آسان خواهد شد و کار سختی پیش رو نخواهیم داشت.

جهانگرد: حمایت از شرکت‌های نوپا
نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات هم در سخنان خود گزارشی از برنامه‌های این سازمان ارائه داد. جهانگرد همچنین از برنامه‌های این سازمان برای توسعه حوزه بازار و کسب‌و‌کار اشاره کرد که از آن جمله تسهیل ورود و خروج شرکت‌های نوآور به بازار و همچنین تسهیل عرضه خدمات پایه نرم‌افزارهای ابری برای شرکت‌های نوپا بود.
او همچنین به مواردی از جمله تولید محتوا، خدمات ابری، دولت همراه، دسترسی آزاد به اطلاعات، مهاجرت به IPv6 و همچنین اینترنت اشیا اشاره کرد که مورد توجه این سازمان قرار دارد.

رگولاتور : اولویت با شبکه ملی اطلاعات
علی اصغر عمیدیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات در سخنان خود مهم‌ترین اولویت وزارت ارتباطات را در سال جاری راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و صدور پروانه‌هایی در راستای این شبکه عنوان کرد. او یادآور شد که در سال گذشته طرح‌هایی مانند رومینگ ملی، ارتقای پروانه اپراتورهای همراه به نسل‌های سوم و چهارم، ساماندهی وضعیت تعرفه‌ای خدمات ارتباطی انجام گرفت. به گفته عمیدیان امسال هم توسعه بخش رومینگ، نظارت بر خط بر فعالیت‌های اپراتوری و گسترش مطالعات مقررات گذاری در شبکه نسل پنجم را از برنامه‌های امسال رگولاتوری اعلام کرد.

قنبری: 7 درصد درآمد دولت از ICT
برات قنبری معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات از واریز ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد حوزه ICT به خزانه دولت در سال ۱۳۹۴ خبر داد، مبلغی که به گفته او 7 درصد درآمد دولت را تشکیل می‌دهد. به گفته قنبری در سال ۱۳۹۳ به طور مستقیم ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌های کشور انجام گرفته و طبق برنامه‌‌ریزی‌ها وزارت ارتباطات در آخرین سال اجرای برنامه پنجم ۴ هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کند. قنبری همچنین انتظار ۸هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی در این عرصه را در سال جاری مطرح کرد.

خسروی : کمترین مشکل را داریم
اما خسروی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت زیرساخت که کیفیت ضعیف ارتباطات اینترنتی را منتقدان به مجموعه وی نسبت می‌دهند در سخنان خود از بازگشایی پاکت‌های مناقصه پروژه «تدبیر یک» خبر داد که به گفته وی بزرگ‌ترین پروژه تاریخ زیرساخت کشور است. خسروی گفت که امسال ظرفیت پهنای باند بین‌الملل ایران به ۴ ترابایت و پهنای باند داخل به ۲۰ ترابایت می‌رسد. آمارهایی که البته بعدا با انتقاد برخی حضار مواجه شد. مدیرعامل شرکت زیرساخت با اشاره به اینکه به ازای ۸۰ درصد افزایش پهنای باند داخلی ۲۰ درصد افزایش پهنای باند خارجی خواهیم داشت، گفت: اجرای طرح امید برای افزایش ظرفیت پهنای باند، اینترنت و ترانزیت و همچنین طرح «پردیس ارتباطی تهران» با همکاری بخش خصوصی خبر داد.

ایرانسل و پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۵/ ۵میلیارد دلاری
مدیرعامل ایرانسل در صحبت‌های خود ترجیح داد عمدتا آماری از توسعه این اپراتور ارائه کند. او از پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۵/ ۵میلیارد دلاری برای توسعه فناوری‌های نسل سه وچهار طی سال جاری خبر داد و گفت: میزان سرمایه‌گذاری خارجی جذب شده توسط این پروژه 3/ 1 میلیارد دلار بوده است.
دزفولی گفت که تعداد مصرف‌کنندگان دیتا در شبکه ایرانسل در یک بازه زمانی سه ماهه به ۲۰ میلیون نفر رسیده و بیش از ۶میلیون نفر تا به حال از خدمات نسل ۳ ایرانسل استفاده کرده‌اند. مدیرعامل ایرانسل پیش‌بینی کرد امسال مصرف روزانه دیتا در شبکه باند پهن همراه ایرانسل از ۲۰۰ ترابایت فعلی به ۵۰۰ترابایت افزایش پیدا کند. او همچنین گفت که متوسط سرعت اینترنت همراه به بیش از 3/ 1 مگابیت در نسل سوم و بیش از ۱۰ مگابیت در ثانیه در نسل چهارم افزایش یافته است.

شاتل : توقف توسعه ADSL
اما انتقاد رئیس هیات مدیره شرکت خصوصی شاتل از مخابرات در زمینه اینترنت هم از جمله موارد این همایش بود. محمدحسن‌شانه‌ساز‌زاده هشدار داد به دلیل عدم همکاری مخابرات توسعه فضای کمی و کیفی روی ADSL تقریبا متوقف است هر چند حجم ترافیک نسبت به سال‌های قبل سه برابر شده است. وی در عین حال بخش قابل توجهی از زمان خود را به تمجید از شرکت زیرساخت اختصاص داد و مهم‌ترین دستاورد سال ۹۳ را بهبود قابل ملاحظه کیفیت ارتباطات اینترنتی عنوان کرد.

خادمی: رفع انحصار از زیرساخت
اما رفع انحصار از شرکت زیرساخت هم از جمله بحث‌هایی بود که توسط خادمی، سخنگوی کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی مطرح شد. او گفت که اگر اقدامات دولت یازدهم برای ساماندهی بازار یک زنجیره‌ای از اقدامات نباشد کم اثر است و اگر رفع انحصار از پهنای باند صورت نگیرد سایر اقدامات هم کم نتیجه خواهد بود. او همچنین بر بازنگری در نظام تعرفه‌گذاری و رفتن به سمت بازار رقابتی و تقویت رگولاتوری و تهیه آمار دقیق توسط وزارت ارتباطات تاکید کرد.

دیگرانی که صحبت کردند
ناصر علی سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی به انتقاد از موضوع وام‌های کم‌بهره و بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی وزارت ارتباطات اشاره کرد. حبیبی، رئیس انجمن کامپیوتر از وزیر به سبب سیاست‌های وارداتی به جای توجه به تولید انتقاد کرد. رئیس مرکز تحقیقات پیشرفته شریف از وزیر درخواست کرد که اپراتورها را ملزم کند با دانشگاه‌ها پروژه‌های مشترکی تعریف کنند. مدیرعامل‌های همراه اول و رایتل، افرانت، کافه بازار، شرکت سرمایه‌گذاری کاردان، آپارات، سرمایه‌الغدیر، پست‌بانک، بانک سپه و‌ بانک ملی از دیگر سخنرانان این همایش بودند.


 

منبع:
آدرس کوتاه شده: