دوشنبه, ۲۰ فروردین ۱۳۹۷
۱۱:۵۵
۲۵
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، فیلترینگ پیام رسان تلگرام و جایگزینی آن با محصولات داخلی، رویکردهای متفاوتی را در فضای جامعه در پی داشته است و سازمان نظام صنفی رایانه ای را بر آن داشت تا طی نامه ای به دبیرشورای عالی فضای مجازی در این خصوص نظر کارشناسی خود را به اشتراک بگذارد، دربخش هایی از این نامه آمده است:
تردیدی نیست که رشد تلگرام نتیجه ضعف سرمایهگذاری در صنعت فناوری اطلاعات ایران در دهه گذشته است. زمان و هزینههای زیادی برای طرح هایی چون اینترنت ملی و دولت الکترونیکی مصرف شده که اغلب آن ها تا کنون بی حاصل بودهاند. چه بسا اگر حتی بخشی از این طرحهای میلیاردی به درستی صرف حمایت از بخش خصوصی واقعی میشد امروز شاهد سر ریز رایگان و بیدلیل همهگونه اطلاعات دولتی و کشوری به سمت یک بستر ارتباطی فرامرزی نبودیم.
طی دههای که توسعهدهندگان فناوری اطلاعات ایران زیر بار قوانین سایه روشن، مالیات و بدهی های سازمان دولتی کمر خم میکردند، سکوهای ارتباطی مانند تلگرام شکل گرفتند که اکنون در بسیاری از سازمان های دولتی کشور به عنوان ابزار اتوماسیون اداری رایگان استفاده و انتقال حساسترین پیامها، اسناد و مدارک از این مسیر انجام میشود.
سپس سازمان نظام صنفی رایانه ای به عنوان نمایندگان تنها تشکل فراگیر بخش خصوصی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات به ارائه پیشنهاداتی به شورای عالی فضای مجازی پرداخت:
1. اقدام فوری برای به روزرسانی ابزارهای فناوری اطلاعات در دستگاه های دولتی جهت تسهیل در ارائه خدمات به مردم و شفافسازی
2. جلب مشارکت بخش خصوصی واقعی در تهیه و تدوین نیازها و تولید ابزارهای مورد نیاز جامعه در زمینه پیام رسان ها و شبکههای اجتماعی ملی
3. ایجاد امکان دسترسی بخش خصوصی به دادههای باز برای تولید پلتفرم هایی جهت ارائه خدمات به مردم
و در پایان سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به عنوان نهادی که خود و اسلافش بیش از سه دهه در توسعه بخش خصوصی حقیقی فناوری اطلاعات قدمت دارد و هماکنون با بیش از 14 هزار عضو در سراسر کشور تنها نهاد فراگیر در این زمینه به شمار میآید، آمادگی خود را برای همکاری کارشناسی جهت انجام اقدامی ماندگار و شایسته در این زمینه اعلام میکند.