22/10/1403  
 
سه شنبه, ۱۳ تیر ۱۳۹۶ ۰۸:۳۵ ۹۱
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
مرکز تحقیقات به جای پاسخ کارشناسی، فرافکنی نکند

پاسخ کارشناسی کمیسیون شبکه سازمان به اظهارات مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک ایران

مرکز تحقیقات به جای پاسخ کارشناسی، فرافکنی نکند

پیرو درج صحبت های مدیرعامل محترم مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک درخصوص اعتراض شرکت های فعال در حوزه شبکه مورخ سوم تیر ماه 1396 که در صفحه پنج روزنامه وزین فناوران اطلاعات به چاپ رسید، کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با هدف تنویر افکار عمومی، ضمن تاکید براینکه موضوع امنیت دغدغه تمام اعضای صنف است و مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک نباید به جای پاسخ کارشناسی، موضوع را در قالب مبحث امنیت فرافکنی کند، اعلام کرده است:

  بر اساس مصوبه جلسه شماره 53 مورخ 10/9/87 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در اجرای بند "ل" ماده 3 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به استناد بند 2 ماده 6 اساسنامه تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مبنی بر "اعمال استانداردها ، ضوابط و نظام های کنترل کیفی و تایید نمونه تجهیزات در ارایه خدمات و توسعه و بهره برداری از شبکه های مخابرا تی ، پستی و فناوری اطلاعات در کشور و همچنین لیست اعلامی از سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی، استاندارد ISO 15408 مورد تایید و وثوق است که بر خلاف فرمایش مدیر عامل محترم آزمایشگاه صنایع انفورماتیک هیچ مورد امنیتی وجود ندارد.
این موضوع در حالی است که فرآیند تایید نمونه دارای اشکلات فراوان برای شرکت های فعال و عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای است و اعتراضات در این خصوص علی رغم تاکید مدیران سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مبنی بر پیگیری آن ، تاکنون مرتفع نشده است و عدم رعایت استاندارد بسیاری از شرکت ها را با چالش جدی مواجه کرده است در ذیل اشکالات این فرآیند ذکر می شود :
1-اعتراض به هزینه بالای آزمون
این آزمون توسط آزمایشگاه های زیادی در دنیا در حال انجام است؛ آزمایشگاه های مورد تایید استاندارد که تعدادی از آن ها مورد تایید سازمان تنظیم مقررات نیز هستند. متاسفانه علی رغم نیروی کار ارزانتر در ایران به نسبت بسیاری از کشورها ، هزینه آزمون و ارزیابی در داخل کشور با قیمت های بسیار زیاد نسبت به آزمایشگاههای بین المللی انجام می پذیرد و بسیار جای تعجب است با توجه به اینکه آزمون ها در داخل به صورت کامل نیز انجام نمی شود این هزینه از طرف یک آزمایشگاه به تمامی شرکت ها تحمیل می شود.
انحصاری بودن یک آزمایشگاه و عدم صدور مجوز برای سایر آزمایشگاهها مشکل ساز شده است در صورتیکه می توان با ایجاد فضای رقابتی در ارائه خدمات و رفع رانت موجود به نفع شرکت ها ، مصرف کنندگان نهایی کالا و مردم، هزینه ها را تعدیل کرد.
2- زمان بسیار طولانی انجام آزمون
مدت زمان انجام فرآیند تایید نمونه و تست تجهیزات بسیار طولانی و متفاوت از آزمایشگاه های بین المللی است؛ مدت زمان دو تا سه ماهه تحمیل شده به شرکت ها غیر منطقی و خارج از رویه استاندارد در دنیا است. متاسفانه حتی زمان بندی ارائه شده توسط آزمایشگاه برای تجهیزات یکسان نیز متغییر است و این آزمایشگاه، گاه روز عادی و گاهی روزهای کاری را در زمان بندی اعلام می کند. تحمیل این زمان به شرکت ها به معنای تاخیر چند ماهه در پروژه های عمدتا ملی است . در حال حاضر شرکت های بهره بردار که به مردم سرویس می دهند تجهیزات خود را دو تا سه ماه دیرتر دریافت می کنند .
اعلام فعالیت ها به صورت ریز ، شفاف و دارای زمان بندی از طرف سازمان تنظیم مقررات و آزمایشگاه ، به منظور بازبینی ، مقایسه آن با سایر کشورها ، افزایش تعداد آزمایشگاه ها ، در نظر گرفتن منافع ملی در قبال منافع یک آزمایشگاه بسیار مهم و ضروری است.
3-عدم صدور گواهی برای تجهیزات
متاسفانه مدیریت عامل محترم آزمایشگاه مرکز تحقیقات، شرکت ها را متهم کرده است که با هدف دور زدن استانداردها به فرآیند تست اعتراض می کنند؛ درحالیکه اعتراض ها دقیقا به عدم رعایت استاندارد است. فرآیند تست تجهیزات در تمام آزمایشگاه های بین المللی منجر به صدور گواهی برای تجهیزات می شود در حالیکه در کشور ما برای تجهیزات مشابه نتیجه ای غیریکسان حاصل می شود . انتظار عملی و فنی از یک فرآیند مشابه روی یک دستگاه نتیجه ای یکسان است ولی نتیجه آزمون در داخل متفاوت از سایر کشورها است. عدم صدور گواهی در داخل بدین معنی است که یک دستگاه بارها و بارها ارزیابی می شود و این رویه باعث درآمد مستمر برای آزمایشگاه انحصاری شده است. آزمون های تکراری و دریافت هزینه های تکراری برای تجهیزاتی که دارای تاییدیه استاندارد در تمام دنیااست، بیشتر سوءاستفاده از استاندارد است یا اعتراض به پرداخت هزینه های تکراری ؟
این درحالی است که پرسش چند باره شرکت های مختلف در خصوص چرایی عدم تایید تجهیزات دارای گواهی نامه از آزمایشگاههای مورد وثوق همچنان بدون پاسخ باقی مانده است ؟!
4- اخلال در نظام کسب و کار و امنیت کشور با سرویس دهی نامناسب
• عدم صدور گواهی تایید نمونه و اعمال هزینه های چند باره و تاخیر در ارائه تجهیزات باعث اخلال در نظام کسب و کار شرکت ها شده است. شرکت ها در شرایط رکود کنونی به سختی فعالیتهای تجاری خود را دنبال می کنند بدیهی است که تاخیر دو تا سه ماهه در کسب و کار به هیچ عنوان مورد تایید مجموعه دولت و نظام نیست. بدیهی است که دولت به هیچ عنوان در صدد تضعیف شرکت ها با اعمال هزینه های تکراری از استانداردی غیر اجباری نمی باشد. مجموعه مدیران سازمان تنظیم مقررات حتما می بایست منافع هزاران شرکت عضو صنف را بر منافع یک آزمایشگاه ترجیح دهند.
شرکت ها با اخد مجوزهای لازم از نهادهای مختلف صنفی و امنیتی و اقتصادی سعی در فعالیت در کشورعزیزمان دارند، با هزاران مشکل، تجهیزات مورد نیاز کشور را خریداری و تامین می کنند، تجهیزاتی که جهت ارتقاء امنیت شبکه و زیرساخت ها توسط سازمانها و وزارتخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند و هر روز شاهد تغییر تکنولوژی آنها هستیم. آیا ایجاد این گلوگاه باعث تاخیر در امن سازی زیرساختها حداقل به مدت 2 تا سه ماه نشده است ؟ آیا تاخیر در توسعه امنیت شبکه سازمان های عمده کشور اخلال در امنیت نیست ؟ در شرایطی که هر روز شاهد هزاران حمله از انواع مختلف به شبکه ها هستیم و سازمان ها نیاز مبرم به نصب و راه اندازی تجهیزات دارند با ادامه فرآیند معیوب کنونی تمام کشور را در معرض خطر جدی قرارداده ایم.
• بخشی از دولت با پرداخت هزاران میلیارد تومان سعی در رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال دارد و به دنبال سیاست توانمند سازی شرکتها است و متاسفانه در بخشی دیگر فرآیند تایید نمونه باعث اعمال هزینه های تکراری ، کند شدن گردش سرمایه (حداقل بیست تا سی درصد) و ضعیف تر شدن شرکتهای فعال در حوزه IT شده است.
مطمئنا یکی از نگرانی های شرکتهای عضو سازمان نظام صنفی برقراری امنیت در شبکه سازمانهاست ولی آنچه مسلم است امنیت با تست و ارزیابی تکراری و ناقص ابزارها و تجهیزاتی که دارای استاندارد هستند به دست نخواهد آمد و کلید برقراری امنیت در استفاده و به کارگیری مناسب و اصلاح و هزینه در بخش امنیت شبکه سازمانها است
با توجه به مطالب فوق الذکر انتظار می رود آزمایشگاه مرکز تحقیقات ضمن پرهیز از استفاده ابزاری ازمبحث امنیت، از ایجاد هرگونه مانع در ارتقا امنیت شبکه های مورد استفاده در داخل کشور خودداری کند .

 

منبع:
آدرس کوتاه شده: