30/08/1403  
 
دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۰ ۰۹:۴۰ ۱۰۱
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • اینترنت رگولاتوری
چچ
اینترنت پرسرعت در ایران اصلا وجود ندارد

علی اکبر جلالی با اشاره به نظریه اتحادیه جهانی ارتباطات مطرح کرد:

اینترنت پرسرعت در ایران اصلا وجود ندارد

علی اکبر جلالی، کارشناس فناوری اطلاعات، در خصوص وضع اینترنت کشور گفت: در حال حاضر بیشترین کاربران اینترنت در ایران از طریق شماره‌گیر تلفنی از طریق کارت و یا اشتراک به ISP‌ها به اینترنت وصل می‌باشند که حداکثر امکان ارسال و دریافت 64 کیلو بیت در ثانیه را در شرایط ایده‌آل دارند، که عملا این دسترسی بعضی اوقات به دانلود فایل‌ها با سرعت پنج کیلو بیت و در مواردی به چندین 10 بایت کاهش پیدا می‌کند.

ایلنا- وی با اشاره به اینکه اینترنت پر سرعت 128 کیلو بیت در ثانیه به عنوان اینترنت پرسرعت در ایران شناخته می‌شود افزود: ضریب نفوذ اینترنت در ایران زیر یک درصد است چرا که اتحادیه جهانی ارتباطات، ITU، دسترسی به پهنای باند کمتر از 256 کیلو بایت در ثانیه را پهنای باند زیاد نمی‌شناسد و با این استاندار به راحتی می‌توان گفت که در ایران اینترنت پر سرعت اصلا نداریم!
وی با بیان اینکه در کشور تعداد بسیار محدودی دسترسی با سرعت‌های بالاتر برای دانشگاه‌ها و بعضی از نهادها و شرکت‌های خاص پیش‌بینی شده است،گفت: باید توجه داشت که، در تبیین استراتژی‌های توسعه زندگی هزاره سوم به سرعت‌های زیاد اینترنت هوشمند و فناوری‌های فردا اندیشید.
وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد سرعت کیلو، مگا، گیگا، ترا، پتا، اگزا، زتا و یوتا را که برای انتقال داده تا حجم 10 به توان 24 پیش‌بینی شده‌اند و احتمالا بعضی از کشورها به صورت محرمانه‌ آنها را در خدمت دارند، در آینده‌های دور شاهد باشیم و توقف در انتقال رنج کیلو بیت در ثانیه دیگر غیر قابل قبول است. جلالی تصریح کرد: اگر در یک سناریو واقعی فرض کنیم که ساعت بین 8 تا 10 شب است و پدر در یک خانواده مشغول دیدن فوتبال در کانال ورزش HDTV باشد، و مادر مشغول گفتگو از طریق تلفن ویدیویی با خواهر خود، دختر در کلاس درس مجازی مشغول آموزش تعاملی و پسر خانواده مشغول بازی گروهی برخط باشد نیازمند به پهنای باند 70 مگا بیت در ثانیه می‌باشد. وی ادامه داد: کشورهای اروپایی دسترسی به 100 مگا بیت در ثانیه را برای شهروندانشان هدف اولیه قرار داده و بعضا مشغول ارایه چنین سرویسی می‌باشند، در کشور کوچک سنگاپور مسوولان به دنبال دسترسی شهروندان به اینترنت با سرعت یک گیگا بیت در ثانیه هستند!

منبع:
آدرس کوتاه شده: