08/07/1403  
 
پربازدیدترین اخبار اینترنت رگولاتوری
شنبه, ۰۸ بهمن ۱۳۹۰ ۱۱:۵۳ ۷۹
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • اینترنت رگولاتوری
چچ
لزوم نظارت بیشتر بر PAPهای کم کار

لزوم نظارت بیشتر بر PAPهای کم کار

کیفیت در ارایه خدمات اینترنتی به واسطه توجه محض به ضرورت توسعه کمی، در سال‌های اخیر کمتر مورد نظارت بوده است. اگرچه توسعه کیفی به واسطه ضریب نفوذ پایین اینترنت در ایران، همچنان دغدغه محسوب می‌شود، اما با توازن نسبی عرضه و تقاضای دریافت اینترنت از یک‌سو و عزم کشور برای جداسازی مصرف داخلی و بین‌المللی خدمات مبتنی بر شبکه، به نظر می‌رسد نیاز مصرف‌کنندگان اینترنت بیشتر معطوف به کیفیت خدمات شده است.

علی شمیرانی-به همین جهت مدتی است که مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت (متما) وابسته به سازمان فناوری اطلاعات کشور، اقدام به ارایه ابزار و راهکارهای متعدد برای اندازه‌گیری سرعت خدمات اینترنتی به مصرف‌کنندگان کرده است. از سوی دیگر خود این مرکز نیز با اندازه‌گیری مداوم و منظم خدمات شرکت‌های اینترنتی و به صورت دوره‌ای اسامی ده شرکت برتر اینترنتی را منتشر می‌کند.
در نگاه اول به نظر می‌رسد آمار و اطلاعات متما، ترازی برای انتخاب مصرف‌کنندگان است. اما با اندکی تامل در اطلاعات مذکور موضوع دیگری پدیدار می‌شود. بر اساس پروانه انحصاری صادره از سوی رگولاتوری، 11 شرکت موسوم به ندا (PAP) متولی تامین بازار مصرف اینترنت کشور هستند. نکته حایز اهمیت در آمار مذکور اینکه برخی از این شرکت‌های ندا به شکل دایمی در انتهای جدول کیفیت خدمات دهندگان اینترنت قرار می‌گیرند. به این ترتیب به نظر می‌رسد که شرکت‌های مذکور در سال‌های اخیر به نوعی به سهم اندک از بازار قانع شده‌اند. فارغ از علت کوچک ماندن سهم و کیفیت گاه نازل‌تر خدمات شرکت‌های مذکور، به نظر می‌رسد، بار اصلی عرضه خدمات اینترنتی به عهده چند شرکت خصوصی است. اما موضوع اینجاست که شرکت‌ها همواره در انتها، در واقع یک پروانه انحصاری را اشغال کرده‌اند که شاید اگر در اختیار متقاضیان دیگری قرار  گیرد، با توان بیشتری به توسعه اینترنت کشور پرداخته و به این ترتیب جای خالی کم‌کاری‌های قبلی را پر کنند.
اگرچه شاید در جمع کلی پورت‌های نصب شده از سوی شرکت‌های موسوم به PAP شاهد پیشرفت باشیم، اما باید مشخص شود که سهم هر شرکت به تنهایی در چه حد بوده است. این مهم نیز ورود سازمان ناظر و ارایه دهنده پروانه به شرکت‌های ندا را طلب می‌کند.
در این خصوص به نظر می‌رسد، سازمان رگولاتوری باید با در نظر گرفتن همه جوانب و اینکه در همین شرایط نامناسب مورد ادعای شرکت‌های خصوصی برای توسعه، برخی شرکت‌ها پیشرفت مطلوب‌تری نسبت به سایرین داشته‌اند، درگام نخست اقدام به ارایه مهلت برای اعمال تغییرات کرده‌اند و در گام بعدی نسبت به ابطال پروانه و صدور اجازه ورود بازیگران تازه نفس به بازار عرضه خدمات اینترنتی اقدام کند.

منبع:
آدرس کوتاه شده: