08/07/1403  
 
پربازدیدترین اخبار اینترنت رگولاتوری
چهارشنبه, ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۵۳ ۱۱۱
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • اینترنت رگولاتوری
چچ
ایران مالک اولین فیبر نوری زیر دریا شد

ایران مالک اولین فیبر نوری زیر دریا شد

مدیرعامل گروه پیشگامان در سخنانی در مراسم افتتاح نخستین فیبرنوری زیردریایی با مالکیت ایرانی توسط گروه تعاونی پیشگامان در دریای عمان گفت: معتقدیم تفکر تعاونی می‌تواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند.

ایسنا- محمدرضا رضایی‌نژاد در مراسم افتتاح فیبر نوری پیشگامان در دریای عمان بر توانمندی بالقوه تعاونی‌ها در عرصه اقتصاد و صنعت تاکید کرد.
او افزود: پروژه فیبر یکی از چهار پروژه اصلی گروه پیشگامان در سال 90 بود که بحمدلله در موعد مقرر و در سال تولید ملی کار و سرمایه ایرانی به بهره‌برداری رسید. تلاش زیادی توسط همکاران در گروه برای انجام این پروژه صورت گرفت و خوشبختانه توانستیم به تعهدات خود به موقع عمل کنیم.
وی بیان کرد: پروژه مرکز امنیت داده‌ها SOC، پروژه راه‌اندازی بیمه تعاونی در کشور و همچنین پروژه بومی بندرخشک است که دو پروژه نخست اجرایی شده و به زودی افتتاح می‌شود و پروژه سوم در دست اقدام است.
رضایی‌نژاد گفت: این گروه مفتخر است که توانسته با جمع آوری پول‌های خرد و سرگردان در بین مردم بتواند پروژه‌ای همچون پروژه 50 میلیون دلاری فیبرنوری را انجام دهد. وی عنوان کرد: اگر قرار باشد تمام بنگاه‌های اقتصادی ثروت خود را در حوزه‌های همچون دلار وسکه و مسکن روانه کنند کشور دچار مشکلاتی جدی شده و تولید و ارایه خدمات دچار مشکل می‌شود و خوشحالیم که به جای بازار کاذب در حوزه تولید و خدمات سرمایه‌گذاری کرده و موفق هم بوده‌ایم.
وی از توانایی تعاونی‌ها برای حل مشکلات کشور خبر داد و گفت: این شرکت‌ها می توانند با جمع‌آوری پول‌های خرد و سرگردان در بازار در پروژه های مهم و تاثیرگذار شرکت داشته باشند.
رییس هیات مدیره گروه تعاونی پیشگامان با اشاره به اینکه کتب تاریخی از ایران به عنوان مهم‌ترین بخش از جاده ایریشم یاد کرده‌اند گفت: برخی گمان می‌کنند این واقعیت تاریخی منقضی شده است ولی واقعیت این است امروز در یک نقطه سوق‌الجیشی برای تبدیل شدن کشور به حلقه طلایی جاده ابریشیم مجازی قرار داریم.
وی افزود: همسایگی با 14 کشور و مرکزیت بخش مهمی از تحولات اقتصادی دنیا، می تواند ایران را نقطه اتصال ارتباط غرب و شرق در حوزه ارتباطات و فیبرنوری تبدیل کند و باید قدر این فرصت را دانست و از دیگران جلوتر عمل کرد.
رضایی‌نژاد به تکمیل رینگ طلایی فیبر نوری اشاره کرد و گفت: فیبر زیردریایی عمان اولین قدم ما بود وبه زودی برای تکمیل این حلقه طلایی و رینگ ارتباطی جهانی برنامه های دیگر را اجرا خواهیم کرد.

پهنای باند کشور 200 برابر خواهد شد
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت کشور با اشاره به 2.5 برابری پهنای باند کشور در یکسال گذشته، از افزایش 200 برابری پهنای باند کنونی کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه خبر داد.
محمد طاهر شمس در مراسم افتتاح اولین فیبر نوری دریای آزاد ایرانی با مالکیت گروه پیشگامان کویر یزد، با اشاره به توسعه پهنای باند مورد نیاز کشور، تصریح کرد: پهنای باند کشور در ابتدای سال گذشته 26.8 گیگابایت بوده که با 2.5 برابر افزایش هم اکنون به 63 گیگابایت رسیده است که تا پایان برنامه پنجم در سال 94 با 200 برابر رشد باید به 500 گیگابایت برسد.
وی در ادامه با اشاره به جوان بودن کشور و همچنین اجرای طرح‌های دولت الکترونیک و دیجیتالی شدن ادارات دولتی و خصوصی، اذعان کرد: شرکت ارتباطات زیرساخت بر این باور است که پهنای باند 500 گیگابایت نیز برای کشور کم است و برنامه هایی را برای افزایش این پهنای باند در دستور کار دارد.
شمس در بخش دیگری از سخنانش مهمترین برنامه شرکت ارتباطات زیرساخت در راستای افزایش پهنای باند کشور را بحث ترانزیت اطلاعات بیان کرد و افزود: ایران چندین پروژه را برای توسعه ترانزیت آغاز کرده است که یکی از این پروژه‌ها از فرانکفورت آغاز و پس از عبور از روسیه به کشور آذربایجان وارد می‌شود و با عبور از سراسر کشورمان از جنوب به کشور عمان رفته و 3.2 ترابایت ترافیک را منتقل می کند.
وی با بیان این که هم اکنون ایران نقش اندکی در زمینه انتقال ترافیک برعهده دارد، تاکید کرد: اگر ایران بتواند تنها 20 درصد از ترافیک را کاهش و منتقل کند، سالیانه 1.2 میلیارد دلار عاید کشور خواهد شد و فیبر شرکت پیشگامان می‌تواند در این زمینه موثر واقع شود.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت اجرای طرح شرکت پیشگامان کویر را غیرقابل تصور خواند و گفت: پیشگامان تنها شرکت خصوصی است که توانسته این طرح را در زمان مقرر و با تکنولوژی بالا انجام دهد.
وی بیان کرد: اکنون ایران با داشتن فیبر دریایی شرکت پیشگامان دارای کابلی متعلق به خود است و این کابل قطعاً امنیت را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
او همچنین با بیان این که اگر امنیت ایران با دیگر کشورها گره بخورد، آسیب‌پذیری کشور کمتر خواهد شد، تصریح کرد: با توجه به تحولات مصر و قطعی‌های چندین باره که مشکلاتی را برای کشورهایی نظیر هند ایجاد کرده است، مراجعه به ایران برای ایفای نقش در این زمینه افزایش یافته است.
شمس با اشاره به آماده شدن 20 نقطه به عنوان درگاه خروجی بین الملل در ایران، خاطرنشان کرد: امروز با قطعی یک فیبر دیگر مشکلی برای کشور پیش نخواهد آمد.  عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در بخش پایانی سخنانش برخی شاخص‌های برنامه پنجم توسعه را یادآور شد و گفت: در ابتدای سال جاری ظرفیت ترانزیت کشور 26 STM (هر یک STM1 معادل 155.56 مگابیت در ثانیه) درحدود چهار گیگابایت بوده است که اکنون به پنج هزار افزایش یافته و در برنامه پنجم باید به 40 هزار STM ، یعنی 1500 برابر شود.
محمدرضا فلاح زاده، استاندار یزد نیز در این مراسم اعلام کرد: پروژه فیبر دریایی شرکت پیشگامان به عنوان اولین پروژه ملی با 50 میلیون دلار سرمایه گذاری داخلی در دریاهای آزاد، به صورت تعاونی اجرا شده است.
گفتنی است نخستین نوری دریای آزاد با مالکیت ایرانی به طول 400 کیلومتر در بین کشورهای ایران و عمان با 50 میلیون دلار سرمایه گذاری اجرا شده که در مرحله اول 30 گیگابایت ظرفیت انتقال اطلاعات را داراست ولی تا 4.2 ترابایت قابلیت افزایش دارد.
منبع:
آدرس کوتاه شده: