شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۶:۱۰
۲۷
طبقه بندی:
اخبار سازمان
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، امروزه شاهد انواع مختلفی از برقراری ارتباط هستیم که پیشرفت تکنولوژی آنرا ممکن کرده است. شاید روزی داستانهای تنتن به واقعیت بپیوندد و رباتها به انسان حمله کنند. اما آنچه امروزه به وقوع پیوسته است، پیشبینی فیلم او از ارتباط انسان با هوش مصنوعی است؛ امروزه نسل بشر به خوبی با هوش مصنوعی ارتباط برقرار کرده و آنرا حتی جذابتر از انسانها میداند. از سویی دیگر شاهد هویت مجازی اشیا و برقراری ارتباطات میان اشیا بوده که این یکی را مدیون اینترنت اشیا هستیم.
علیرضا خداکرمی، بازرس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران گفت: شیفتپارادایمهایی که در حوزه ارتباطات در جهان امروز واقع شده است منجر به تسریع در تغییرات و ایجاد سری تحولات در این حوزه شده است؛ به طور کلی 5 شیفت پارادایم در حوزه ارتباطات اتفاق افتاده است؛ ارتباطات از محل به محل به ارتباط فرد با فرد و سپس ارتباط افراد با اشیا و بالعکس و همچنین ارتباط اشیا با اشیا چند مرحله شیفت پارادایمی را شکل داد که امروز ارتباط موجودیت مجازی و آواتار اشیا و افراد با آواتار اشیا و افراد مرحله دیگری از این شیفت پارادایم است که فراتر از اینترنت اشیا است و هرچیزی را شامل شده و مقوله ارتباطات در هریک از این مراحل بنحوی متحول شده است.
افزایش ارتباطات از 600 میلیون به چندصد میلیارد ارتباط
او افزود: حدود نیم قرن پیش حدود 600 میلیون محل در سراسر دنیا با تلفن ثابت به هم وصل بودند، با تغییرات فناوری و روی کارآمدن موبایل، حدود 6 میلیارد نفر از طریق تلفن همراه با هم ارتباط برقرار کردند، سپس اینترنت اشیا توسعه و ظرف مدت کوتاهی این ارتباطات چندده برابر شد و در آینده نیز شاهد چندصدمیلیارد ارتباط متفاوت و متنوع در سطحی بسیار بالاتر از اینترنت اشیا و به صورت ارتباط بین آواتار اشیا خواهیم بود.
بازرس سازمان نصر تهران گفت: اگر مکانیزم ساده ارتباطات را به صورت انتقال پیام بررسی کنیم که شامل انتقال دهنده و انتقال گیرنده به عنوان پیام مدیای ارسال و ارکان ارتباط و پارازیت به عنوان محدودیت است، درمییابیم که ارتباطات تعاملی و چندسویه تحت تاثیر ارسال و دریافت پیام بوده و پیام نیز تحت تاثیر مدیای انتقال است و امروزه ارتباطات تحت تاثیر هوش مصنوعی نیز قرار گرفته است. باید مدنظر داشت که هوش مصنوعی ریسکها و منافع خود را دارد. البته اگر فقط به ریسکها بنگریم و منافع را درنظرنگیریم، با آن مقابله کرده و محکوم به شکست خواهیم بود و ازسویی دیگر اگر تنها به منافع آن نگاه کنیم و ریسکها را لحاظ نکنیم، آسیب خواهیم دید.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی در سازمان نصر تهران تاکید کرد: باید ریسکها و منافع در کنار یکدیگر لحاظ شوند. از سویی دیگر در این زمینه باید سرمایهگذاری در زیرساختها و رفع نیازها از منظر تامین مالی نیز درنظر گرفته شوند چراکه سرمایهگذاری و تامین مالی در حوزه ارتباطات میتواند موجب تحول در سایر بخشهای صنایع شود.
او افزود: مساله مهمی که باید به آن توجه شود این است که در هیچ حوزه و صنعت دیگری به اندازه صنعت ارتباطات شاهد تغییرات و ظهور شیفتپارادایمها جدید نیستیم. از سویی دیگر سرمایهگذاری در این حوزه میتواند محرک و پیش برنده باشد، بنابراین توجه به سرمایهگذاری در این حوزه بسیار مهم است. چراکه تسریع در تکمیل شیفت پارادایمها و تکمیل زیرساختهای فناورانه حوزه ارتباطات میتواند راهگشای توسعه باشد.
تغییرات سریع روابط عمومی
خداکرمی درباره تاثیر تغییرات سریع بر روابط عمومی تاکید کرد: روابط عمومی حوزهای است تخصصی و باید متخصصان این حوزه دراین رابطه اظهار نظر کنند. درواقع روابط عمومی به معنای انتقال یک پیام از فرستنده به گیرنده است، در این صورت محتوایی از طریق یک رسانه منتقل میشود که باید ویژگیهای کیفی اطلاعات را داشته باشد. پارازیت میتواند پیام را دستخوش تغییر و یا ارسال را مختل کند.
او افزود: توجه به این نکته بسیار مهم است که با شرایط جدید و توسعه تکنولوژیهای نوین و تغییرات ناشی از هوش مصنوعی، مدیای ارسال پیام نیز تغییر میکند، از طرفی امکان دستکاری در محتوای پیامها نیز از طریق تکنولوژیها وجود دارد. بنابراین باید ریسک و منافع را همزمان در نظر گرفت.
خداکرمی تاکید کرد: رسانه در روابط عمومی نیز امری بسیار مهم و قابل توجه بوده و تغییر و توسعه مدیا میتواند در ارتقای سطح روابط عمومی موثر واقع شود. مساله اینجاست که در این حوزه بیشترین، سریع ترین و عمیق ترین تغییرات اتفاق میافتد و تنها جایی که تحولات اساسی به سرعت صورت میگیرد ارتباطات است. این امر تنها مختص ارتباطات و فناوری بوده و در دیگر صنایع تحولات پیدرپی یا واقع نمیشوند ویا بین دو شیفت پارادایم قرنها فاصله زمانی وجود دارد. اما در فناوری اطلاعات و ارتباطات ممکن است در یک دهه شاهد دو شیفت پارادایم باشیم.
خداکرمی در پاسخ به این پرسش که آینده شغلی کارشناسان روابط عمومی که از مشاغلی است که را چگونه میبینید، تاکید کرد: روابط عمومی با توسعه هوش مصنوعی دستخوش تحول و تغییر و شاغلین این حوزه نیازمند بازنگری در استراتژیهای کاری خود خواهند بود. در این صورت شاید طرح یک سوال تصویر بهتری ایجاد کند. فرض کنیم یک شخصیت مجازی پیامی منتقل کند، در این صورت یک ضلع سیستم تغییر کرده است، آیا این امر بر فرض ثبات سایر اضلاع است؟ اگر هم گیرنده تغییر کند و دریافت کننده نیز یک شخصیت مجازی هوش مصنوعی باشد و این امر موجب شود که پیام تغییر کند و اگر مدیای ارسال نیز عوض شود، در آن صورت چه وضعیتی خواهیم داشت؟
اگر هوش مصنوعیها به جای انسانها باهم در ارتباط باشند، باید جایگاه جدیدی برای انسان در این معامله تعریف کرد وگرنه اینبار محکوم به شکست هستیم.
شفافیت و پاسخگویی ممکن است توسط هوش مصنوعی مختل شود
بازرس سازمان نصر تهران تاکید کرد: در جایگاه بازرسی دوکلیدواژه پاسخگویی و شفافیت را داریم، هوش مصنوعی یک ابزار است که میتواند به ایجاد شفافیت بیشتر کمک کند اما باید این ریسک را نیز در نظر گرفت که همین تکنولوژی ممکن است شفافیت را مختل کند.
او افزود: هوش مصنوعی ممکن است دادههای گمراهکنند و یا دادههایی فاقد ویژگیهای کیفی اطلاعات را ارسال کند. از مهمترین ویژگیهای کیفی اطلاعات معتبر و مفید جهت تصمیمگیری است. اطلاعات نامعتبر و نامربوط و ارسال انبوهی از اطلاعات غیرمفید موجب کاهش شفافیت میشود.