15/02/1404  
 
دوشنبه, ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۳:۰۹ ۲۵
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
تنظیم‌گری قوانین باید به صورت هوشمند و با مشارکت بخش خصوصی تدوین شود

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور:

تنظیم‌گری قوانین باید به صورت هوشمند و با مشارکت بخش خصوصی تدوین شود

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در رویداد نقش تنظیم‌گری اینترنت نسل 5 در توسعه اقتصاد دیجیتال با بیان اینکه دنیا به سمت تنظیم گری هوشمند می‌رود، گفت: باید بخش خصوصی در کنار دولت و حاکمیت قرار بگیرد و در تدوین قوانین مطابق با روز و نوآور نقش آفرینی کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، علی حکیم جوادی رئیس نظام صنفی رایانه‌ای در رویداد نقش تنظیم‌گری اینترنت نسل 5 در توسعه اقتصاد دیجیتال با بیان اینکه دنیا به سمت تنظیم گری هوشمند می‌رود، گفت: باید بخش خصوصی در کنار دولت و حاکمیت قرار بگیرد و در تدوین قوانین مطابق با روز و نوآور نقش آفرینی کند.

رئیس نصر کشور در ادامه بیان اینکه 5G یکی از دو محور اساسی در حوزه تحول دیجیتال است، گفت: بنابراین بدون این شاخصه بخش عمده تحول دیجیتالی که از آن صحبت می‌کنیم محقق نخواهد شد و بخش خصوصی، کلید توسعه استانداردها و سرمایه‌گذاری در اکوسیستم دیجیتال ایران است.

او در خصوص مسئله تنظیم‌گری در این حوزه گفت: معمولاً در این موارد کشورهای موفق را بررسی می‌کنیم. شاخص آزادسازی کسب و کار را در دنیا داریم که در آن نیوزیلند و سنگاپور اول و دوم هستند که ایران در رتبه 127 است. در این دو کشور شاهد هستیم که پزشکی از راه دور که در بستر 5G انجام می‌شود سنگاپور را به یک تراز تبدیل کرده است. در دانمارک و در حوزه کشاورزی و انرژی‌های تجدید پذیر همکاری شاخصی بین بخش خصوصی و دولتی وجود دارد.

عضو کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در ایران یک بحث ساختاری، تنظیم استانداردها است. بخش دولتی هیچ‌گاه به تنهایی موفق نبوده است و این بخش خصوصی است که توانمندی و دانش این استانداردها را دارد. باید از بخش خصوصی برای استانداردسازی کمک گرفته شود. امروز در کمیسیون تخصصی خودمان این آمادگی را داریم تا حداقل استانداردهای اصلی این حوزه را شناسایی و به بخش دولتی معرفی کنیم.

حکیم جوادی با بیان اینکه کمک به نهاد‌های قانونگذار واژه‌ای است که از چند سال گذشته در دنیا رایج شده است، اما نهاد‌های حاکمیتی کشور ما موضوع خود تنظیم گری را مرتبط با خود می‌دانند گفت: نقش بخش خصوصی در حوزه تنظیم گری بسیار مهم است و ضعف ما در این حوزه به علت مشارکت ندادن بخش خصوصی است و این همکاری به شدت نیاز به فعال شدن دارد و امیدواریم مرکز تحقیقات وزارت ارتباطات در استفاده از نقش خصوصی در تنظیم گری و استانداردسازی فعالیت داشته باشد.

رئیس نظام صنفی رایانه‌ای کشور ادامه داد: بخش سرمایه‌گذاری و نوآوری حوزه دیگری است که باید بخش خصوصی وارد شود و عمده آن را پوشش دهد. در این زمینه شرکت‌های خوبی داریم که امکان سرمایه‌گذاری در این حوزه را دارند. عموماً شاهد هستیم که در کشور توجه جدی به بخش خصوصی صورت نمی‌گیرد. در موردی ما با بانک مرکزی در حوزه ارزهای دیجیتال مسائلی را جلو بردیم اما در نهایت این مسئله نیمه‌تمام باقی ماند. امروز بخش نوآوری و فین‌تِک‌ها با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند که یک نمونه آن مواجه شدن آنها با متولیان پر تعداد است.

منبع:
آدرس کوتاه شده: