دوشنبه, ۲۸ شهریور ۱۴۰۱
۱۷:۱۸
۵۰۱
طبقه بندی:
- اخبار سازمان
- فضای کسب و کار
- مرکز داوری
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، جعفر محمدی، عضو هیأت رئیسه این سازمان در واکنش به موضوع طرح صیانت گفت: از سال ۹۷ که طرح اولیه صیانت مطرح شد تاکنون که دولت خارج از مجلس شورای اسلامی سایر تکههای این پازل را دنبال میکند، نصر همیشه نسبت به آن حساس بوده و از طریق آگاهیسازی تلاش کرده است تا مردم را نسبت جزئیات این موضوع آگاه کند.
عضو هیأت رئیسه سازمان نصر تهران در مورد اقدامات این سازمان در راستای مخالفت با طرح صیانت گفت: در بررسی طرح برای سازمان نظام صنفی رایانهای کرسی در نظر گرفته شده بوده اما این کرسی حذف شد.
او در مورد چرایی حذف این کرسی توضیح داد: گفتیم قطعی اینترنت در آبان 98 به کسبوکارها لطمه زده است و این انتقادمان باعث شد حذف شویم. او همچنین به بیانیه نصر در مورد فیلترینگ اشاره کرد و گفت: نظر سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در این موارد شنیده نمیشود.
محمدی یادآور شد که نصر پیش از این نیز مخالفت خود را درباره مبارزه با قاچاق از طریق پلتفرمها اعلام کرده است. او در انتها گفت: هر جا که مخالفت کردهایم، حذف شدهایم و همین نشان میدهد که راه درست را رفتهایم.
ضرورت مشورت با نهاد خصوصی
حمید بابادینیا، عضو هیأت مدیره نصر تهران نیز در مورد طرح صیانت گفت: سر و سامان دادن به کسبوکارها در فضای سایبری یکی از وظایف قانونی نصر است. قانون چنین فراگیری در مورد اینترنت میتواند به کسبوکارهای این سازمان لطمه بزند، در صورتی که قانون باید حامی سازمان باشد و تصمیمات از مجاری قانونی و از طریق کمیسیونهای تخصصی و با مشارکت و همکاری اتخاذ شود.
او افزود: اگر تصمیمگیری در مورد این قانون در کمیسیون عالی صورت بگیرد، امکان تعامل از بین خواهد رفت. لازم است مشورت با سازمان نصر مورد توجه قرار گیرد و این طرح در بخشهای مختلف بررسی شود.
بابادینیا در ادامه گفت که در عصر حاضر اینترنت لازمه رشد اقتصادی است و محدودسازی آن مانعی برای این رشد است و در سالهای اخیر همواره بهعنوان هدفی مهم مطرح شده است.
او تأکید کرد: بهخاطر مشکلات کوچک نباید کلیت اقتصاد را دچار مشکل کنیم.
چهارچوبها در حمایت کسب و کارها باشند
مصطفی محمدی اردهالی، مدیر اسبق انجمن شرکتهای اینترنتی و از پیشکسوتان حوزه اینترنت کشور نیز در خصوص طرح صیانت عنوان کرد: اگر تصمیم بر انجام کار تخصصی است، نیاز است کسانی که در این حوزه دخیل و فعال هستند مشارکت داشته باشند و بخش خصوصی نیز در این تصمیمات نماینده داشته باشد.
او تأکید کرد: در ابلاغیه اخیر مربوط به این طرح به طور بیسابقهای برای وزارتخانهها و نهادهای مختلف برای اجرای قانون تعیین تکلیف شده است.
محمدی اردهالی به طرح تکفا اشاره کرد و یادآور شد که در این طرح قرار بر این بوده است که جهت رشد اقتصاد دیجیتال از فناوری اطلاعات در تمام وزارتخانهها استفاده شود.
او توضیح داد کشورهای جهان در حال حرکت بهسوی مقرراتزدایی بیشتر هستند تا کسبوکارها محدودیتی نداشتند. او افزود: کسی مخالف وجود چارچوب نیست؛ اما چارچوبهایی که حامی کسبوکارها هستند. اگر ما در کسبوکارها ندانیم که چه تصمیم برایمان گرفته شده، امکان برنامهریزی هم نخواهیم داشت.
او بیان کرد طرحهایی که اینترنت را فضای امنی برای کودکان و دانشآموزان میسازند، اثرات مثبتی بههمراه خواهند داشت، اما چنین چیزی به معنای تعیین تکلیف برای مردم نیست. او افزود: «فضای دسترسی به اینترنت باید سالمسازی شود.
او در انتها تصویب طرحهایی مانند طرح صیانت در هر نهادی جز مجلس را غیرقانونی خواند و تأکید کرد: اگر خردمند باشیم کسبوکارهای کوچک را به سمت پلتفرمهای داخلی میبریم، نه اینکه با اقداماتی مانند کمکردن پهنای باند اشتباهات گذشته را تکرار کنیم.
بهرهمندی تخفیف 25 درصدی اعضا از خدمات مرکز داوری
در بخش دیگری از نشست، جعفر محمدی، عضو هیأت رئیسه و رئیس مرکز داوری نصر تهران، به راهاندازی مرکز داوری اشاره کرد و گفت: طبق اساسنامه سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، شورای انتظامی برای حل اختلافات صنفی وجود داشت. اما از سال ۹۶ تصمیم بر این شد تا برای رسیدگی تخصصی به مسائل صنفی کارگروهی تخصصی این کار را دنبال کند.
او در توضیحات بیشتری گفت: طی این فرایند، هر دو طرف قرارداد میتوانند در قراردادشان ذکر کنند که داوری آنها به نصر ارجاع شود. اگر در قرارداد هم ذکر نشده باشد دو طرف قرارداد در اختلافشان میتوانند از خدمات مرکز داوری سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران بهرهمند شوند.
محمدی همچنین از تخفیف 25 درصدی اعضای سازمان برای بهرهمندی از خدمات مرکز داوری خبر داد و گفت: مرکز داوری علاوه بر ورود در حوزه رفع اختلافها، امکاناتی ازجمله مشاوره را نیز به اعضا ارائه میدهد.