26/08/1403  
 

---

یکشنبه, ۰۷ آبان ۱۴۰۲ ۱۳:۲۹ ۱۸۹
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • اخبار رسانه ها
چچ
برای توسعه اقتصاد دیجیتال آماده همکاری هستیم

برای توسعه اقتصاد دیجیتال آماده همکاری هستیم

مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی‌ای که روز چهارشنبه سوم آبان ماه برگزار کرد، الحاقیه‌ای را در مورد اقتصاد دیجیتال به تصویب رساند. براساس این الحاقیه، همه دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارتخانه‌ها، بانک مرکزی، سازمان‌های اداری و استخدامی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری موظف‌ به ارائه یک برنامه جامع در حوزه‌های هوشمندسازی و فناوری شده در یک سال آینده شده‌اند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران به نقل از تریبون‌نیوز، براساس این الحاقیه، سازمان نصر متولی «ارائه برنامه پیشنهادی تحول و ارتقاء بهره‌وری با استفاده از فناوری اطلاعات و هوشمندسازی» به دستگاه‌های اجرایی کشور شده است.

در خصوص به ثمر نشستن تلاش‌های سازمان‌ نظام‌ صنفی کشور و تصویب الحاقیه پیشنهادی‌ آن‌ها در مجلس، حسین اسلامی، رئیس هیئت‌مدیره سازمان نظام‌ صنفی رایانه‌ای تهران توضیحاتی می‌دهد.

آقای اسلامی، لطفا درباره الحاقیه‌ای که به تصویب رسیده کمی توضیح دهید و بگویید که سازمان نصر چه رویکردی در این مورد دارد.

در برنامه هفتم توسعه شاهد اقدامات خوبی از سوی دولت و مجلس در بخش‌های فناورانه بوده‌ایم. به نظر می‌رسد دولت و مجلس در حوزه اقتصاد دیجیتال، منظم‌تر از قبل عمل کرده‌اند و در برنامه هفتم توسعه نیز توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته‌اند. در همین راستا، تمام دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های مرتبط با اقتصاد دیجیتال می‌توانند از مشورت سازمان نصر بهره‌ببرند.

باعث خوشحالی است که در برنامه هفتم و با حمایت دکتر قالیباف، این اتفاق محقق شده و بخش خصوصی می‌تواند در کنار دولت به رشد اقتصاد دیجیتال کمک کند. با تصویب الحاقیه سازمان نصر، همه دستگاه‌ها مکلف شده‌‌اند در چهارچوب برنامه‌های اقتصاد دیجیتال خود، پیشنهادات نظام‌‌ صنفی را نیز لحاظ کنند. ما هم آمادگی لازم در این زمینه داریم. تصویب این الحاقیه با همکاری افراد و سازمان‌های متعددی صورت پذیرفته است که از همه‌ی آن‌ها کمال تشکر را داریم.

براساس تبصره بند الحاقی ۱ ماده ۱۰۷ لایحه برنامه هفتم توسعه، وظیفه سازمان نصر ارائه برنامه‌های پیشنهادی به دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های فناورانه است، آیا شما در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برنامه‌هایی در این زمینه دارید؟

بله، ما از قبل هم رایزنی‌هایی را با دستگاه‌های اجرایی داشته‌ایم و در تلاش هستیم تا اقتصاد دیجیتال را با همکاری بخش خصوصی و دولتی توسعه دهیم. با توجه به پتانسیل زیادی که در بخش‌های هوشمندسازی و اقتصاد دیجیتال وجود دارد، می‌توان اقدامات گسترده‌ای را در این زمینه‌ها انجام داد.

سازمان نصر کمیسیون‌های بسیار خوبی را در حوزه‌های مختلف فناوری دارد و با استفاده از ظرفیت این کمیسیون‌ها، دستگاه‌های اجرایی می‌توانند به توسعه برنامه‌های خود سرعت ببخشند. سلامت الکترونیک، فین‌تک و لندتک، برخی از کمیسیون‌های فعال در سازمان نظام‌ صنفی رایانه‌ای هستند.

دستگاه‌های اجرایی می‌توانند از ظرفیت ویژه مشاوران سازمان نصر نیز بهره بگیرند. این مشاوران که عضو نظام صنفی هستند و از طریق آزمون انتخاب شده‌اند، می‌توانند از ایده تا طراحی همراه نهادهای اجرایی باشند. به نظر من، هدف‌گذاری اقتصاد دیجیتال بدون همکاری بخش خصوصی محقق نمی‌شود.

با توجه به محدودیت‌های اینترنت، فکر می‌کنید تا چه حد می‌توان به رشد اقتصاد دیجیتال امیدوار بود؟

ما موضع خود را درباره وضعیت اینترنت بارها اعلام کرده‌ایم. امیدواریم که محدودیت‌های اینترنت کمتر شود و برخی از پلتفرم‌ها مانند گوگل‌پلی رفع فیلتر شوند. با این حال، ما در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای آمادگی کامل برای طراحی برنامه‌های اقتصاد دیجیتال را داریم و امیدوار هستیم تا مسیر هوشمندسازی سریع‌تر طی شود.

نکته یا حرف ناگفته‌ای درباره این بند الحاقی دارید؟

به اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور تبریک می‌گویم که توانستند تلاش‌های خود را ثمر برسانند. از دولت و مجلس هم بابت اعتمادی که به بخش خصوصی کرده‌اند، تشکر می‌کنم. نکته آخر هم این‌که سازمان نصر آماده همکاری‌های بیشتر با دستگاه‌های اجرایی برای بهبود وضعیت اقتصاد دیجیتال است.

منبع:
آدرس کوتاه شده: