27/09/1403  
 
سه شنبه, ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ ۱۱:۴۹ ۱۹۳
طبقه بندی: اخبار سازمان
چچ
سلامت دیجیتال در کشور جزیره‌ای اداره می‌شود| اگر فکری نکنیم صرفا وارد کننده محصولات سلامت دیجیتال خواهیم بود

سلامت دیجیتال در کشور جزیره‌ای اداره می‌شود| اگر فکری نکنیم صرفا وارد کننده محصولات سلامت دیجیتال خواهیم بود

یوسف محمد‌پور، رئیس کارگروه پلتفرم‌های مطب و کلینیک کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نصر کشور معتقد است در حال حاضر حوزه سلامت دیجیتال کشور به صورت جزیزه‌ای اداره می‌شود و متولی مشخصی برای آن وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، حوزه سلامت دیجیتال کشور با چالش‌های عدیده‌ای روبه‌رو است. چالش‌هایی که سرعت رشد این حوزه را کند کرده است و آینده آن را نامشخص. یوسف محمد‌پور، رئیس کارگروه پلتفرم‌های مطب و کلینیک کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نصر کشور و مدیرعامل مجموعه مدی‌مدیا در گفت‌وگو با روابط عمومی سازمان درباره وضعیت فعلی این حوزه از اقتصادد یجیتال کشور گفت: «با توجه به اینکه سلامت دیجیتال متولی دقیقی در کشور ندارد و متاسفانه الان به صورت جزیره‌ای از طرف سازمان‌های مختلف مدیریت و راهبری می‌شود، اوضاع نابسامانی دارد و تا زمانی که رگولاتور قوانین و چارچوب‌های این حوزه را ترسیم نکند حرکت در این مسیر کند و رو به عقب خواهد بود».


او در ادامه گفت: «در مسیر سلامت دیجیتال ما نسبت به پیشرفت‌های جهانی در ابتدای مسیر هستیم و حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی در پزشکی، اینترنت اشیاء پزشکی‌، چت‌بات‌های پزشکی، واقعیت مجازی در پزشکی، ربات‌ها، پزشکی از راه دور و ... در کشور به دلایل عدم رشد و ثبات اقتصادی مغفول مانده است».


محمدپور با توجه به بحران مهاجرت منابع انسانی در کشور ادامه داد: «با توجه به اینکه روز به روز ارزش پول کشور نسبت به واحد پول بین‌المللی در حال تضعیف شدن است‌، متخصصان این حوزه ترجیح می‌دهند که ادامه فعالیت‌شان را در کشورهای دیگر سپری کنند. به طور مثال در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس حقوق یک برنامه نویس به طور میانگین بین ۳ تا ۱۰ هزار دلار است که رقم وسوسه برانگیزی برای مهاجرت است. این مهاجرت‌ها هم اکنون به شدت، جذب نیروی انسانی متخصص را برای شرکت‌ها سخت کرده است و ادامه این روند می‌تواند در آینده نزدیک بسیاری از پلتفرم‌هایی که هم اکنون در حال استفاده است را به چالش جدی نگهداری و به روز رسانی منجر کند. اگر زودتر برای این چالش تصمیمی گرفته نشود مطمئنا روزهای خوبی در پیش نخواهد بود. حتی بسیاری از برنامه‌نویسان هم که اکنون مهاجرت نکرده‌اند و در داخل کشور پروژه‌های بین‌المللی و درآمد دلاری دارند و تعدادشان بسیار بیشتر از برنامه‌نویسان مهاجرت کرده است که ما کمتر به این وجه دقت کرده‌ایم».


او همچنین در خصوص تعامل بخش خصوصی و دولتی در این حوزه نیز گفت: «یکی دیگر از مشکلات موجود در این زمینه تصمیم‌گیری‌های دولت در اجرای برخی از پروژه‌های جدید است. متاسفانه به کرات دیده می‌شود که پروژه‌هایی بدون مشاوره و حضور بخش خصوصی در قسمت‌های مختلف دولت راه‌اندازی شده و در اجرا با چالش‌های جدی روبه‌رو می‌شود. بخش خصوصی همیشه در خط مقدم ارتباط با مصرف‌کننده نهایی محصول است و قطعا می‌تواند مشاوره‌های خوبی برای اجرای پروژه‌ها به دولت بدهد و در نهایت مصرف‌کننده هم با چالش‌های کمتری برخورد می‌کند».


رئیس کارگروه پلتفرم‌های مطب و کلینیک کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نصر کشور در پایان گفت: «در وضعیت کنونی متاسفانه آینده خوبی متصور نیستم. در صورتی که هم اکنون حوزه سلامت دیجیتال در کشور ما اقیانوس آبی است و بسیار جای پیشرفت و توسعه دارد. اگر امروز به دادش نرسیم قطعا در آینده به جای اینکه صادر کننده محصولات سلامت دیجیتال باشیم، برای نیازهایمان به یکی از بزرگترین کشورهای وارد کننده محصولات سلامت دیجیتال تبدیل خواهیم شد».

منبع:
آدرس کوتاه شده: