08/07/1403  
 
شنبه, ۰۸ آبان ۱۴۰۰ ۱۰:۲۴ ۲۱۳
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • اخبار رسانه ها
چچ
هنوز دولت الکترونیک مطلوب مردم نیست| برخورد سلیقه‌ای وزرا

هنوز دولت الکترونیک مطلوب مردم نیست| برخورد سلیقه‌ای وزرا

رضا کرمی، عضو هیأت مدیره‌ی دوره‌ی سوم و پنجم نصر تهران معتقد است بیش از دو دهه از ورود مفهوم «دولت الکترونیک» به کشور ما می‌گذرد و کمابیش همه دولت‌ها برای توسعه آن گام‌‌هایی برداشته و در برنامه‌های توسعه و اسناد بالادستی کشور هم بر توسعه دولت الکترونیک تأکید شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران به نقل از روزنامه‌ی «ایران»، «این کارشناس معماری دولت الکترونیک با بیان اینکه با وجود تلاش‌ها در سال‌های اخیر، هنوز دولت الکترونیک مطلوب و شایسته مردم نیست، گفت: به چند دلیل هم در رسیدن به اهداف و برنامه‌های توسعه دولت الکترونیک عقب مانده‌ایم و باید وزرا به آن توجه کنند. اول اینکه به سطوح بلوغ دولت الکترونیک توجه نشده است. همه صاحبنظران به لزوم تبعیت از یک مدل بلوغ پله پله و تدریجی در توسعه دولت الکترونیک تأکید می‌کنند که اولین مرحله آن نیز، حضور در وب یا web-presence است و سازمان‌های دولتی و حاکمیتی پیش از‌گذار به مراحل پیشرفته ‌تر دولت الکترونیک، لازم است در این مرحله برای مخاطبان خود محتوای مناسب فراهم کرده و از طریق کانال‌‌های مناسب منتشر کنند اما در این مرحله نیز موفق نبوده‌اند.

این کارشناس افزود: سازمان‌های دولتی با اینکه در ظاهر یک یا چند وبگاه برای انتشار محتوای خاص خود دارند استانداردها را رعایت نکرده‌اند و وبگاه‌ها فاقد ویژگی‌ها و محتوای ابتدایی مورد نیاز است به‌طوری‌که در وبگاه یکی از وزارتخانه‌های پرمخاطب کشور، برای دسترسی به اطلاعات ساختار سازمانی و اهداف و مأموریت‌های وزارتخانه، باید نام کاربری و گذرواژه وارد کرد و حتی بسیاری از این وبگاه‌ها فاقد بخشی برای ارتباط مستقیم شهروندان با سازمان هستند.

او علت دوم عقب ماندگی در رسیدن به اهداف توسعه دولت الکترونیک را غفلت از تقویت نظام ملی راهبری دولت الکترونیک عنوان کرد و گفت: برای توسعه دولت الکترونیک بیشتر روی تهیه برنامه‌ها و اسناد کلان و ابلاغ سیاست‌ها و ضوابط به سازمان‌های دولتی متمرکز شده و هیچ اقدامی برای کنترل و ارزیابی مستمر و اصلاح وضعیت سازمان‌ها به‌صورت متمرکز انجام نشده است.به‌گفته کرمی توسعه دولت الکترونیک در دستگاه‌های حاکمیتی نیز سلیقه‌ای است و یک مدیر به آن اهمیت می‌دهد و مدیر دیگر اهمیتی نمی‌دهد و حتی گاهی با تغییر یک مدیر، سیاست‌‌ها و برنامه‌های مربوط به دولت الکترونیک آن دستگاه نیز کاملاً تغییر می‌کند.به باور وی تعدد و عدم هماهنگی متولیان، نبود بازرسی و چرخه‌های بازخورد و عدم اتصال نتایج به نظام بودجه‌‌ریزی از نشانه‌‌های ضعف در راهبری دولت الکترونیکی در کشور ماست.

کرمی در ادامه گفت: تقریباً تمام برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری‌های توسعه دولت الکترونیک تاکنون متمرکز بر توسعه خدمات الکترونیکی بوده بدون آنکه به موضوع داده‌ها که زیرساخت اصلی توسعه و یکپارچگی خدمات محسوب می‌شوند، توجه کافی شود. تا زمانی که نظام مدیریت و راهبری مناسبی برای داده‌های ملی طراحی و پیاده‌ نشود، نمی‌توان انتظار داشت که خدمات دولت الکترونیک به صورت پایدار و یکپارچه توسعه پیدا کند.

او افزود: وجود یک طرح معماری فراگیر و یکپارچه برای توسعه زیرساخت‌ها و کاربردهای دولت الکترونیکی پیش‌نیاز ضروری هرگونه پیشرفتی است که با وجود تلاش‌های پراکنده و چندباره که برای دستیابی به یک معماری فراگیر صورت گرفته، ولی هنوز یک معماری جامع و مورد اجماع همه ذینفعان برای دولت الکترونیکی در کشور وجود ندارد».

منبع:
آدرس کوتاه شده: