شنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۸
۱۲:۴۲
۱۴۰
طبقه بندی:
اخبار سازمان
پرویز شهپر با بیان اینکه فرصت خوبی در افغانستان برای شرکتهای ایرانی وجود دارد، درباره مردم شناسی و فرهنگ تجارت مردم افغانستان سخن گفت. شهپر اضافه کرد: «به دلیل اینکه سال ها مساله تحصیل و آموزش در افغانستان بسیار محدود و با مشکل مواجه بوده، نسل کنونی والدین افغانستانی علاقه زیادی دارند تا فرزندان آنها تحصیلات عالیه داشته باشند. در افغانستان اهمیت بسیار زیادی برای آموزش قایل هستند و این دیدگاه به وجود آمده است که مردم آینده فرزندان خود را با فراهم کردن امکان تحصیل در مقاطع عالی تامین کنند. او اشاره کرد میانگین سنی افغانستان هم اکنون 18 سال است و در سالهای آینده این میانگین به 13 سال خواهد رسید؛ یعنی نسل آینده افغانستان نسل جوانی است که علاقه زیادی به آموزش و کسب مهارت های نوین دارد. از طرفی ما در ایران زیرساخت های آموزشی خوبی داریم که با توجه به کاهش تعداد جمعیت جوان، این زیرساخت ها عملاً بلااستفاده خواهد ماند. به همین دلیل اکنون ما به راحتی میتوانیم از امکانات و تجربه داخلی در افغانستان نیز استفاده کنیم. همسانی خط، زبان و فرهنگ دو کشور هم بسیار یاریگر و یک امتیاز ویژه است.»
شهپر با اشاره به عدم وجود درآمدهای ثابت (مانند درآمدهای نفتی ایران) گفت افغانستان دولت ثروتمندی ندارد و باید همکاری با دولت را فراموش کرد. همه فعالیت های کسب وکاری در این کشور توسط بخش خصوصی انجام شده و طی سالهای اخیر هم پیشرفت های قابل توجهی حاصل شده است. بخش خصوصی به نحوه انجام کارها تسلط کامل داشته و تمایل زیادی برای همکاری با شرکت های ایرانی دارند.
عضو هیات مدیره کنسرسیوم ایریانا می گوید: «به دلیل عدم تبلیغ و بازاریابی مناسب، در منطقه شناخت خوبی از توانمندی های شرکتهای ایرانی وجود ندارد. بسیاری از همسایگان ما وقتی از ایران بازدید می نند از میزان پیشرفت و امکانات ما شگفت زده میشوند. باید این باور را ایجاد کنیم که در بسیاری صنایع توانمند هستیم و میتوانیم یک تامین کننده و شریک تجاری خوب، مطمئن و سازنده باشیم.»
او با اشاره به برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات افغانستان در روزهای 12 تا 14 شهریور ماه جاری، از همه شرکت ها برای حضور در این رویداد دعوت کرد. شهپر همچنین به تسهیلات بلاعوضی که برای حضور شرکت ها از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نیز صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتها عرضه می شود، اشاره کرد. او به نگرانیهای امنیتی که ممکن است در خصوص برگزاری این نمایشگاه وجود داشته باشد، پرداخت و با اشاره به نزدیکی برگزاری نمایشگاه با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفت: «امنیت نمایشگاه به دلیل تدابیر امنیتی انتخاباتی در وضعیت خوبی خواهد بود. به خاطر وجود کمپین های تبلیغاتی انتخابات، بازدید از نمایشگاه هم خوب خواهد بود و برنامه ریزیهای لازم برای بازدید کاندیداهای ریاست جمهوری از نمایشگاه هم انجام شده است.»
شهپر با بیان تحلیل هایی که از وضعیت انتخابات ارائه شده است، توضیح داد:« پیش بینی میشود شرایط سیاسی هم به نحوی پیش برود که روابط دو کشور بهتر شود و این موضوع را باید برای گسترش روابط تجاری به فال نیک گرفت. علاوه بر اینکه تجارت و انتقال پول در میان تاجران افغانستانی بسیار راحت انجام شده و شرکای خوبی در کسب وکار محسوب میشوند.»
او در ادامه اضافه کرد، نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات افغانستان، ارزان ترین نمایشگاه بین المللی است و کمک های زیادی هم به آن اختصاص یافته است. با وجود محدودیت های مالی تلاش ما بر این است که بتوانیم تسهیلات و کمکهای بلاعوض را تا حد ممکن فراهم کنیم تا امکان هر چه بیشتر شرکت های داخلی مهیا شود. او اشاره کرد که تا کنون حدود 30 شرکت ایرانی برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کرده اند.
علی آذرکار دبیر سازمان نصر تهران نیز که در این نشست حضور یافت می گوید: «تیر ماه سال 84 از طرف کنسرسیوم یک هفته در افغانستان حضور داشتیم و مذاکرات زیادی هم با چند وزارتخانه انجام و متعاقب آن پروژه هایی هم اجرا شد. در الکامپ امسال هم مهمانان سرشناسی از بخش خصوصی افغانستان حضور یافتند و طرح و برنامه هایی داشتند که نشانگر عزم بخش خصوصی برای گسترش فعالیت ها با مشارکت شرکت های ایرانی بود. فضای خوبی برای کار وجود دارد و باید از آن استفاده کرد.»
آذرکار افزود: «قرابت فرهنگی و زبانی، یک فرصت منحصر به فرد است. باید به این نکته هم توجه کنیم که انتقال دانش و فناوری از مسایل مهم و مورد توجه افغان ها است که باید در تعریف فعالیتهای مشترک در نظر گرفت. شرکت های خصوصی در جریان مذاکرات همواره بر روی این مساله تاکید کرده و علاقمند هستند دانش و فناوری را فرا گرفته و در کشور خودشان استفاده و نهادینه کنند.»