02/11/1403  
 
چهارشنبه, ۰۷ آذر ۱۳۹۷ ۱۲:۵۳ ۱۲۹
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
محمد باقر اثنی عشری: شفافیت و مبارزه با فساد شعار اصلی ماست

در دومین نشست خبری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران مطرح شد

محمد باقر اثنی عشری: شفافیت و مبارزه با فساد شعار اصلی ماست

دومین نشست خبری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با حضورمحمد باقر اثنی ‏عشری رییس هیات ‏مدیره سازمان، محمدرضا حدادی سخنگوی سازمان، و علی آذرکار دبیر سازمان روز سه شنبه ششم آذرماه در محل دبیرخانه سازمان نصر تهران برگزار شد.

  

در این نشست محمد باقر اثنی ‏عشری ضمن دعوت از خبرنگاران و اصحاب رسانه برای حضور در مجمع سالیانه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، درباره عملکرد مالی سازمان گفت:«گزارش‌های مالی سازمان روی پورتال قرار داده شده و برای همه قابل مشاهده است، چرا که شفافیت شعار ماست و اعتقاد داریم وقتی از یک تشکل صنفی حرف می زنیم شفافیت و مبارزه با فساد اولین اصل است.»

علی آذرکار دبیر سازمان هم درباره تعداد اعضا و رسته بندی فعالیت این اعضا توضیح داد و گفت:«ما حدود ۴۵۰۰ عضو (در همه شاخه ‏ها؛ اعم از اینکه مجوز فعالیت‏ آن‏ها معتبر یا نامعتبر باشد) داریم که در رسته ‏بندی ‏های مختلف فعالیت می کنند. اما این رسته بندی ‏ها توسط شورای عالی انفورماتیک تدوین شده و در طول زمان به روز نشده ‏اند و به همین دلیل  اکنون با حوزه‏ هایی مانند اینترنت اشیا و اپلیکیشن ‏های تلفن همراه مواجه هستیم که در این رسته ‏بندی ‏ها وجود ندارند. ما تلاش داریم این رسته‏ بندی ‏ها را یک بار دیگر با کمک کمیسیون‏ های سازمان تعریف کنیم. در آینده نزدیک هم از شرکت ها خواهیم خواست جایگاه خود را بر اساس این رسته ‏بندی ‏ها معین کنند.»

همچنین محمدرضا حدادی خزانه‏ دار و سخنگوی سازمان نصر تهران نیز در پاسخ به سوالی درباره مشکلاتی که بر سر راه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارند اشاره کرد :«در سمیناری که در آبان ماه با همکاری موسسه بامداد برگزار کردیم به سهم بزرگ فاوا در اقتصاد اشاره شد. طبق این آمار با وجود رکود اقتصادی رشد صنعت فناوی اطلاعات حدود ۱۷ درصد است که در هیچ صنعت دیگری و در هیچ دوره مشاهده نشده است. با این وجود، شرایط بد اقتصادی روی شرکت‏ های عضو سازمان هم تاثیرات منفی خود را  گذاشته است؛ مثلا در بخش سخت ‏افزار اکنون با یک رکود تقریبا مطلق مواجهیم. شرکت‏ های اینترنتی مشکلات خودشان را با موضوع تعرفه، قیمت‏گذاری، رگولاتوری و اپراتورها دارند و در معرض تهدید جدی هستند؛ فضای کسب‏وکارهای اینترنتی هم مدام سایه فیلترینگ را بر سر خود می‏بینند. رشد فزاینده تورم، هزینه شرکت‏ ها را به شدت بالا برده و از سوی دیگر رکود باعث کاهش درآمد شرکت ‏ها شده است. امروز ما درباره بود و نبود شرکت‏ها بحث می‏کنیم. البته بخش‏هایی از صنعت که می ‏توانند صادرات داشته باشند یا درآمد دلاری و هزینه ریالی دارند از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردارند.»

اثنی ‏عشری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به  موضوع مالیات و شفافیت مالیاتی شرکت‌های عضو سازمان اشاره کرد و افزود:«برآورد ما درباره اندازه بازار فاوا در کشور در سال ۹۵ حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان بود. حداقل درباره شرکت هایی که عضو صنف هستند و معمولاً فروش بدون فاکتور و بدون قراداد ندارند، به جرات می توانم بگویم فرار مالیاتی اگر وجود داشته باشد هم بسیار کم است.» رییس هیات مدیره نظام صنفی رایانه ای استان تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص محول شدن تکالیف شورای عالی انفورماتیک به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت :«بعد از انحلال سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی کشور، جایگاه شورای عالی انفورماتیک هم متزلزل و وظایف آن به شورای عالی فضای مجازی، که یک نهاد فراقوه ای است و نهاد اجرایی محسوب نمی‏شود، واگذار شد.. با مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی بخش‌هایی از وظایف و ماموریت‌های سازمان برنامه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتقل شد؛ از جمله تمام مسائل مربوط به سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و فعالیت‏های مربوط به ثبت نرم‌افزار، تایید فنی نرم‏ افزار و ثبت اختراع نرم‌افزار. این تکلیف فعلاً به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابلاغ شده است اما اینکه کدام بخش وزارتخانه مسئولیت این کار را به عهده خواهد داشت، باید در خود وزارتخانه تصمیم‌گیری و مشخص شود. با این حال، به نظر می‌رسد سازمان فناوری اطلاعات مسئول نظارت بر انجام این وظایف خواهد بود.»

منبع:
آدرس کوتاه شده: