27/08/1403  
 
یکشنبه, ۲۸ دی ۱۳۹۳ ۱۵:۱۹ ۳۲
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
نبود کپی‌رایت عرصه رقابت را بر تولیدکنندگان داخلی تنگ کرده است

نبود کپی‌رایت عرصه رقابت را بر تولیدکنندگان داخلی تنگ کرده است

شاهین طبری‌، رییس کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در برنامه«عیار» از رادیو گفت‌ و‌گو درباره بازار نرم‌افزار ایران و چالش‌های تولیدکنندگان این صنف سخن گفت.

 

به گزارش روابط عمومی چارگون، طبری در این برنامه رادیویی با اشاره به کوچک بودن اعداد و ارقام بازار نرم‌افزار ایران در مقابل کشورهایی مانند هند و ترکیه تاکید کرد: تولیدات نرم‌افزاری ایران در داخل حمایت نمی‌شوند.

وی با اشاره به نابرابر بودن فضای کشوربرای رقابت میان تولیدکنندگان نرم‌افزار داخلی و خارجی گفت: نبود قانون کپی‌رایت موجب شده است تا تولیدکنندگان نرم‌افزار داخلی با هزینه‌ای بیشتر با نرم‌افزارهای خارجی رقابت کنند که معمولا هم در این عرصه بازنده‌اند.

رییس هیات مدیره شرکت چارگون، بازی‌های رایانه‌ای را مثال خوبی درباره دانست و افزود: تولیدکنندگان بازی‌های رایانه‌ای در داخل کشور با زحمت و صرف هزینه‌‌های زیاد محصولات خود را تولید و عرضه می‌کنند؛ اما نبود قانون کپی‌رایت موجب شده است تا بازی‌های خارجی بطور رایگان و انبوه در کشورعرضه شوند و عرصه را بر تولیدکنندگان داخلی تنگ کنند.

طبری، موضوع کیفیت در تولیدات نرم‌افزاری را یک فرآیند تکاملی دانست و گفت: کیفیت محصولات به فراهم بودن بسترهای زیادی بستگی داد که یکی از آن‌ها تربیت و آموزش نیروهای داخلی و از همه مهم‌تر نگه داشتن این نیرو‌ها در کشور برای تولید دانش و اندیشه است.

رییس کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل فراهم نبودن بسترهای مناسب، بسیاری از نیروهای ماهر و نخبه کوچ کرده‌اند که این موضوع گریبانگیر صنعت نر‌م‌افزار کشور نیز شده است.

وی با اشاره به صبغه صنعت نرم‌افزار در کشور تاکید کرد: ایران از سابقه بسیار خوبی در زمینه نرم‌افزار برخوردار است؛ به طوریکه در صنعت نفت ایران بیش از ۷۰ سال است انفورماتیک به عنوان یک رکن اصلی شناخته می‌شود که این امردر حوزه‌های دیگر مانند صنعت برق، آب و اخیرا هم در صنعت بانکداری قابل مشاهده است.

به گفته طبری، شرکت‌های نرم‌افزاری در سایر کشورهای جهان از جمله شرکت‌های طراز اول با کارآفرینی بهینه و ارزش افزوده فوق‌العاده محسوب می‌شوند که متاسفانه این نقش و کارکرد در ایران به دلیل حمایت نکردن از بخش حصوصی بسیار ناچیز و کم‌رنگ است.

رییس کمسیون نرم‌افزارسازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی یادآورشد: بدیهی است که برای پیاده سازی این موضوع باید راهکاری عملیاتی در هر حوزه ارائه کرد و جالب است بدانید این راهکار با طرح موضوع حمایت ازسازمان‌های دانش بنیان در نظرگرفته شده است؛ اما در اجرای این امر متاسفانه شرکت‌های نرم افزاری جزو نهادهای دانش بنیان شمرده نمی‌شوند که دلیل آن هم عدم آگاهی مسئولین و برنامهریزان نسبت به صنعت نرم‌افزار است.

 

سیدعلی آذرکار- رییس کمسیون استاندارد و تدوین مقررات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران،مهمان تلفنی برنامه عیار نیز درسخنانی کیفیت محصولات نرم‌افزاری را با نیازهای کاربران در ارتباط مستقیم با یکدیگر دانست و گفت: هر چقدر تطابق میان نیاز‌ها و ارائه محصولات بیشتر باشد به دنبال آن کیفیت محصولات نیز ار سطح و درجه بهتری برخوردار خواهند بود.

وی محصولات نرم‌افزاری را از نظر تولید، محصولاتی گران‌قیمت دانست و افزود: این هزینه‌ها از پیچیدگی، توان نیروی انسانی و در ‌‌نهایت از کارکرد حساسی که نرم‌افزارها در زندگی بشری برعهده گرفته‌اند ناشی می‌شود؛ بنابراین در تولید چنین محصولاتی، موضوع کیفیت ابعادی وسیع پیدا می‌کند و طبیعتا معیار‌ها و عناصر سازنده این کیفیت نیز بیشتر و حساس‌تر می‌شوند.

به گفته آذرکار، از سال ۱۹۶۵ با مطرح شدن مهندسی نرم‌افزا، موضوع کیفیت نیز همواره مورد توجه قرار گرفته است. ایده مطرح شده در این مهندسی که در سایر حوزه‌ها نیز مورد استفاده قرار گرفته است تاکید می‌کند، محصول با کیفیت برآمده از یک فرآیند کیفی است که هرچه کیفیت فرآیند بهتر باشد بالطبع کیفیت محصول هم بیشتر می‌شود.

رضا کرمی- کار‌شناس و فعال صنعت نر‌م‌افزار و نایب رییس سابق سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران نیز به عنوان دیگر مهمان تلفنی برنامه رادیویی عیار تاکید کرد: در موضوع کیفیت نر‌م‌افزار باید میان کیفیت فرآورده نرم‌افزاری و و فرآیند نرم‌افزاری تفاوت قائل بود.

وی ادامه داد: بنا به تجربه شخصی ما در بخش فرآیند تولید و توسعه نرم‌افزاری بیش از سایر بخش‌ها نیازمند عزم جدی هستیم؛ چراکه تا ازفرآیندهای مطلوب و کیفی در تولید نرم‌افزار برخوردار نباشیم نمی‌توانیم به محصولات کیفی و پایدار در این صنعت دست پیدا کنیم.

گفتنی است؛ برای شنیدن متن کامل گفت‌وگودرباره کیفیت محصولات نرم‌افزاری در کشورمی‌توانید به آدرس http: //www. radiogoftogoo. ir/ayar مراجعه کنید.
 

 

 

 

منبع:
آدرس کوتاه شده: