29/09/1403  
 
یکشنبه, ۲۳ آذر ۱۳۹۳ ۱۲:۰۸ ۴۴
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • هیات مدیره
چچ
 رگولاتوری، باز هم قاچاقچی‌های مخابراتی را تهدید کرد!

رگولاتوری، باز هم قاچاقچی‌های مخابراتی را تهدید کرد!

روز چهارشنبه هفته گذشته علی اصغر عمیدیان، به مناسبت یازدهمین سالگرد تاسیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی میزبان خبرنگاران بود تا علاوه بر ارایه گزارش عملکرد این سازمان پاسخگوی سوالات خبرنگاران باشد.

 

 

فناوران- عمیدیان درباره تعیین هویت کاربران اینترنتی، که هفته گذشته از سوی وزیر ارتباطات مطرح شده بود گفت: وقتی صحبت تعیین هویت می‌شود، هویتی است که قابلیت دسته بندی داشته باشد و منظور ورود به محتوای حریم شخصی افراد نیست.
وی ادامه داد: منظور از تعیین هویت کاربران یعنی دسته بندی افراد به گروه‌های اساتید، دانشگاه‌ها، دانشجویان، کسبه و سایر اصناف تا بتوان موارد مورد نیاز هر گروه را مدیریت کرد.
معاون وزیر ارتباطات افزود: قانون اساسی و قانون جرایم رایانه ای خطوط قرمزی است که بدون آنها نمی‌توان به حریم خصوصی افراد نزدیک شد. هویت گفته شده منظور هویت اقشار مختلف مردم برای دسته بندی نیازهایشان است.
 تاثیر پارازیت‌ها روی سامانه هواشناسی
بخش زیادی از سوالات مطرح شده در این نشست به پرونده پارازیت‌ها اختصاص داشت. رییس سازمان تنظیم مقررات در این باره گفت: کمیته‌ای متشکل از نمایندگان سازمان‌هایی مانند انرژی اتمی، محیط زیست، وزارت بهداشت، وزارت دفاع و وزارت ارتباطات در دوره ای به ارزیابی سطح سیگنال‌ها پرداخته و نتایج ارزیابی آن‌ها در محیط‌های شهری و تاثیر تشعشعات بر روی سلامت افراد برای رییس جمهوری ارسال شده تا بررسی‌هایی روی آن‌ها صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در خصوص اندازه‌گیری سیگنال‌ها مولفه‌های متعددی تاثیرگذار است که از جمله این موارد می‌توان به مسائل جوی مانند زاویه تابش اشاره کرد، از سوی دیگر سطح سیگنال‌ها و مدت زمان آنها نیز از دیگر مسائلی است که مورد توجه قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: اکنون نحوه بررسی ما به این شکل است که به عنوان مثال در یک روز یک بخش خاصی شهر را با تجهیزاتی داریم مورد بررسی قرار می‌دهیم و سطح سیگنال آن را مشخص می‌کنیم. روز دیگر نیز ممکن است در نقطه متفاوتی در شهر این اتفاق بیفتد اما در کل نمی‌توان بر این اساس اعلام کرد که کدام نقطه شهر در این زمینه آلودگی بیشتر یا کمتری دارد.
رییس سازمان تنظیم مقررات درباره صحبت‌هایی که پیش از این سازمان هواشناسی مطرح کرده و این گونه مدعی شده بود که به دلیل سیگنالهای ارتباطی موفق به تشخیص وضعیت درست گرد و غبار نشده، توضیح داد: دستگاه‌های سازمان هواشناسی در فرودگاه مهرآباد نصب شده و فرکانس آنها به گونه ای است که با وای‌فای به نوعی تداخل دارد اما اگر سازمان هواشناسی بخواهد این مشکل برطرف شود با توجه به این که خدمات وایفای مورد استفاده مردم است دو راهکار پیش روی هواشناسی وجود دارد و این سازمان می‌تواند یا دکل خود را از شهر خارج کند و یا تنظیماتش به گونه‌ای انجام دهد که مشکلش برطرف شود.
 لزوم ایجاد دادسرای ویژه در حوزه ICT
عمیدیان در پاسخ به این سوال مبنی بر این‌که به نظر می‌رسد مصوبات این سازمان فاقد پشتوانه اجرایی کافی هستند، گفت: رگولاتوری در تمام دنیا مراحل تکامل خاص خود را دارد اکنون در تمام کشور‌ها رگولاتوری قانون‌گذار است و در کشور‌های متعدد برای این‌که قوانینی که از سوی این نهاد وضع شده تغییر‌پذیر نباشد، از سوی قوه مقننه پشتیبانی‌های بالایی صورت می‌گیرد و دادسراهای ویژه‌ای در رگولاتوری مستقر می‌شوند تا بدین ترتیب تصمیمات در کمتر از دو ساعت قابل پیگیری شود.
وی ادامه داد: ما این موضوع را از قوه قضاییه را خواسته‌ایم که با توجه به این‌که در این حوزه حقوق مردم وجود دارد ما به منابعی دسترسی داشته باشیم که بتوانیم احقاق حق کنیم.
عمیدیان در عین حال یادآور شد: البته اکنون فضا نسبت به سال‌های آغازین فعالیت‌های سازمان تنظیم مقررات ارتباطات به مراتب بهتر شده و حتی اپراتورها و شرکت‌ها نیز بر این موضوع تاکید دارند اما اگر قرار باشد به شکل برنده‌تری مصوبات خود را دنبال کنیم، لازم است بحث استقرار دادسرای ویژه در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات مورد توجه قرار گیرد.
 سود PAP ها منطقی است
معاون وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ارایه توضیحاتی درباره قیمت اینترنت و تخفیف‌هایی که پیش از این برای شرکت‌های ارایه کننده ADSL در نظر گرفته شده بود اشاره کرد و گفت: اگر قرار است قیمت اینترنت را با سایر کشورها مقایسه کنید لازم است همه چیز را مقایسه کنید.
او ادامه داد: اگر اکنون شرکت‌های PAP و ارایه کننده اینترنت بر این باورند که شرکت زیرساخت نباید بابت خدماتی که به آنها می‌دهد هزینه ای بگیرد باید به این نکته هم توجه داشته باشند که در تمام دنیا شرکت‌ها مبلغی را به عنوان حق سهم به دولت پرداخت می‌کنند که ما در این زمینه مبلغی را از اپراتورهای اینترنتی دریافت نکرده‌ایم.
وی ادامه داد: ما هم بر این باوریم که شرکت ارتباطات زیرساخت قرار نیست به عنوان یک نهاد دولتی به فکر سود اقتصادی خود باشد اما باید به این نکته هم توجه داشت که این شرکت برای توسعه شبکه خود نیاز به تامین هزینه‌ها دارد.
عمیدیان همچنین عنوان کرد: اکنون برای اعمال تخفیف‌های مربوط به انتقال داده با شرکت زیرساخت صحبت‌ها و بررسی‌هایی صورت گرفته تا این رقم به پایین ترین حد ممکن برسد. تا شرایط به گونه ای باشد که یک معامله دو سر برد برای شرکت ارتباطات زیرساخت و ارایه کنندگان اینترنت وجود داشته باشد. اما این که بخواهیم زیرساخت را به گوشه رینگ ببریم، کار درستی نیست و خواسته من از شرکت‌های اینترنتی آن است که همان طور که مصالح خود را در نظر می‌گیرند، بقیه موارد هم مورد توجه داشته باشند. رییس سازمان تنظیم مقررات همچنین عنوان کرد: اکنون به نظر می‌رسد شرکت‌های PAP نسبت به سرمایه‌گذاری صورت داده سودی منطقی در این حوزه دارند.
 اولتیماتوم برای رفع اختلالات موبایلی
عمیدیان در این نشست در مورد اختلالات موبایلی‌ای که به منظور به روزرسانی شبکه اپراتور اول به نسل‌های بالاتر صورت گرفته گفت: ‌ با توجه به گستردگی شبکه این اپراتور قطعا ارتقای این شبکه تا حدی زمان‌بر خواهد بود اما اکنون طبق صحبت‌هایی که صورت گرفته آخرین زمانی که ما برای حل این مشکلات مطرح کرده‌ایم، بهمن ماه سال جاری است که البته گویا اپراتور کمی‌ درباره این سقف زمانی بحث دارد.
  با قاچاقچیان مکالمات برخورد می‌کنیم
عمیدیان در پاسخ به سوال فناوران مبنی بر تصمیم این نهاد برای مقابله با قاچاقچیان VoIP گفت: متاسفانه 50 درصد ارتباطات بین المللی کشور از سوی کسانی که قاچاق ترافیک می‌کنند، تهدید می‌شود که به این منظور کمیته ساماندهی ترافیک بین الملل راه اندازی شده است.
تمام شرکت‌هایی که در این بخش فعالیت می‌کنند  را شناسایی کرده‌ایم و به آنها تذکرات لازم را داده‌ایم. این تذکر به این معنی نیست که بخواهیم از تخلفات آن‌ها چشم‌پوشی کنیم بلکه به آن‌ها تذکر داده‌ایم که اگر می‌خواهند فعالیت مرتبت با مجوزهای خود را انجام دهند باید از قاچاق مکالمات دست بردارد. البته برای این منظور جریمه‌های سنگین نقدی نیز در نظر گرفته‌ایم و اگر قرار باشد این روند ادامه پیدا کند قطعا علاوه بر جریمه‌های درنظر گرفته شده مجوز آن‌ها برای همیشه لغو خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ دیگر فناوران مبنی بر چرایی تغییر تصمیم وزارت در بخش دریافت  حق السهم دولت از برنامه‌های کاربردی تلفن همراه گفت: برای این منظور مصوبه‌ای در دست تهیه است تا میزان تاثیرگذاری برنامه‌های کاربردی
 تعیین شود.
نمی‌توان این میزان تخفیف را برای هر برنامه‌ای درنظر گرفت چرا که قطعا برخی از برنامه‌های کاربردی سهم بیشتری بین کاربران تلفن همراه دارد که در نتیجه میزان تخفیف آن‌ها باید بیشتر باشد. همین امر باعث ترقیب بیشتر برنامه نویسان می‌شود تا در بخش های خاصی که کاربران ایرانی به آن نیاز بیشتری دارند سرمایه گذاری کنند و برنامه های مناسبی را برای آن تهیه و منتشر کنند.


منبع:
آدرس کوتاه شده: