27/08/1403  
 
سه شنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ ۱۲:۴۱ ۶۶
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • هیات مدیره
چچ
انحصار رایتل شکست

با اعطای مجوز موقت نسل‌های بالاتر موبایل به ایرانسل :

انحصار رایتل شکست

سرانجام پس از ۵ سال وزارت ارتباطات حکم به پایان انحصار رایتل بر ارائه تکنولوژی نسل سوم موبایل داد و به یکی از دو اپراتور بزرگ موبایل کشور اجازه داد تا شبکه پایلوت نسل‌های سوم یا چهارم موبایل را در چند نقطه تهران یا شهرهای بزرگ کشور ایجاد کند.

 

ایرانسل با دریافت این مجوز موقت می‌تواند در صورت اجرای موفق تست‌های فنی و محتوایی از اول شهریور به ارائه خدمات نسل‌های بالاتر موبایل (سوم، چهارم و... ) به مشترکانش بپردازد. 
دیگر اپراتور بزرگ کشور یعنی همراه اول غایب جلسه بود هر چند بارها نام آن توسط سخنرانان جلسه به میان آمد. همراه اول به دلیل مخالفت با بعضی شروط وزارت ارتباطات برای دریافت مجوز نسل‌های بالاتر موبایل  رابطه‌اش با وزارت ارتباطات فعلا تیره و تار است اما وزیر ارتباطات از این اپراتور هم خواست که زودتر شرایط اعطای مجوز نسل‌های سوم و چهارم موبایل را کسب کند. 
مهم‌ترین نکته در جلسه دیروز نام پروانه اعطایی است که روی ارتقای پروانه به نسل‌های بالاتر موبایل متمرکز شده است. این یعنی دیگر وزارت ارتباطات قصد ندارد به یک تکنولوژی پروانه بدهد. کاری که طی ۵سال گذشته بزرگ‌ترین مانع توسعه اینترنت پرسرعت روی موبایل در کشور بود و باعث عقب‌افتادگی بسیار زیاد کشور از کشورهای جهان و حتی همسایگان شد. 
براساس این توافق‌نامه اپراتور دوم تلفن همراه با اجرایی کردن مصوبه 186 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات امکان دریافت فضای فرکانسی برای راه‌اندازی نسل سوم و چهارم موبایل را به دست آورد.
با امضای این توافق‌نامه از روز گذشته این اپراتور  در 15 نقطه تهران که شامل  دانشگاه‌هایی از جمله تهران، شریف، تربیت مدرس، علم و صنعت، امیرکبیر و الزهرا و نیز ساختمان‌های برخی نهادهای دولتی از جمله نهاد ریاست‌جمهوری و وزارت ارتباطات می‌شود قادر به ارائه این سرویس است اما ایرانسل هنوز مشخص نکرده چه گروهی از کاربران قادر به استفاده از خدمات پایلوت نسل سوم یا چهارم موبایل هستند. همچنین این احتمال وجود دارد که در روزهای آینده با برقراری ارتباط بین تهران و استان‌ها در چند شهر دیگر سرویس نسل سوم و چهارم موبایل ارائه شود. 
بر اساس اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار است پس از فاز آزمایشی ارائه خدمات نسل سوم و چهارم موبایل توسط ایرانسل، این خدمات در سراسر کشور ارائه شود.

 
 شروع فصلی جدید
محمود واعظی وزیر ارتباطات به عنوان یکی از حاضران در جلسه با بیان اینکه ایران نسبت به دیگر کشورها در ارائه خدمات در بخش ‌ICT‌ عقب است، گفت: به سرعت  در حال جامه عمل پوشاندن به آنچه سال گذشته و در هنگام گرفتن رای اعتماد به مجلس و مردم تعهد دادم، هستم.
 طی این مدت برای انجام تعهدات خود با مشکلاتی همراه بودم اما آنچه امروز اتفاق افتاده است آرزوی همه کسانی بود که در این بخش فعالیت می‌کنند. 
وی در ادامه افزود: با توجه به تمام فشارها برای تمدید انحصار ارائه خدمات نسل سوم همراه به رایتل، نه تنها این انحصار تمدید نشد، بلکه از سال گذشته مذاکره با سایر اپراتورهای همراه برای  ارتقای شبکه خود به نسل سوم و چهارم را نیز آغاز 
کردیم.
وی در خصوص اهداف وزارت ارتباطات برای ارائه خدمات نوین و باکیفیت به کاربران نیز گفت: از وضعیت ارائه خدمات تلفن‌همراه توسط اپراتورهای کشور راضی نیستم و در تلاش هستم در فصل جدید کاری خود در افزایش کیفیت خدمات و کاهش سرویس‌های این بخش  قدم بردارم. او از اپراتورهای همراه خواست تا بسته‌‌های مختلف خدمات با کیفیت ارائه کنند تا کاربران با دست باز و با توجه به نیاز خود سرویس‌های مختلف را انتخاب کنند.
واعظی با اشاره به هدف دولت برای ایجاد اشتغال نیز تصریح کرد: در سال جدید دولت در تلاش برای از بین بردن رکود است و وزارت ارتباطات در تلاش است تا با ایجاد شغل‌های مختلف در حوزه Ict‌ در رسیدن دولت به این هدف کمک کند. 
یکی از هدف‌گذاری‌های وزارت ارتباطات روی پهنای باند است به این معنی که اگر نسل سوم و بالاتر روی موبایل به وجود بیایند نهضت تولید محتوا و تولید اپلیکیشن شروع می‌شود و این یعنی ایجاد اشتغال .
وی از تمامی شرکت‌های دانش بنیان و فار‌غ‌التحصیلان رشته ict  خواست تا به این حوزه  وارد شوند  و این وعده را داد  که ارائه خدمات نسل سوم و بالاتر از آن توسط اپراتور دوم و در آینده می‌تواند بهترین فرصت شغلی را برای تولیدکنندگان اپلیکیشن و محتوا ایجاد کند.
واعظی در خصوص پیوست فرهنگی برای ارتقای شبکه ایرانسل به نسل‌های بالاتر نیز گفت: هر تکنولوژی معایب و مزایای خود را دارد و در حال حاضر نیز پیوست فرهنگی ایرانسل آماده و در اختیار شورای‌عالی فضای مجازی قرار گرفته و وزارتخانه آماده تصویر و ابلاغ آن است.
واعظی خاطرنشان کرد که او علاقه‌مند بود همراه اول نیز در  کنار ایرانسل حضور داشت و هر دو همزمان اقدام به ارتقای شبکه خود می‌کردند. واعظی تاکید کرد از آنجا که ایرانسل برای ارتقای شبکه خود تلاش بیشتری انجام داده و همچنین از آنجا که وزارتخانه نمی‌خواهد مانند گذشته ابتدا سرویسی را راه‌اندازی و بعد به دنبال ارتقای کیفیت و سرویس خود باشد، فعلا ارتقای شبکه ایرانسل به صورت پایلوت صورت می‌گیرد و در صورت موفقیت به تعهدات می‌تواند ارائه خدمات خود را گسترش دهد.
واعظی همچنین در خصوص پیش‌بینی برای ورود همراه اول به ارائه خدمات نسل‌های بالاتر تلفن‌همراه گفت: پیشرفت همراه اول نیز در مذاکرات بد نبوده است.
 آنها فکر می‌کردند با کار رسانه‌ای می‌توانند مذاکرات را تسهیل کنند اما دیدند نمی‌شود و وزارت ارتباطات به اصول تعیین شده پایبند است.
 امیدواریم اگرچه در هنگام ارائه مجوز اجرای پایلوت نسل 3 دو اپراتور همزمان نشده‌اند اما در صدور نهایی مجوز همزمان شوند.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در خصوص سرنوشت فعالیت اپراتور سوم با توجه به فعالیت اپراتورهای دیگر در ارائه خدمات نسل‌های سوم و بالاتر گفت: هیچ مانعی برای این اپراتور و توسعه شبکه آن وجود ندارد و آن‌طور که می‌دانم رایتل تجهیزات و سرمایه‌گذاری لازم برای توسعه شبکه خود را در دستور کار دارد.

 رایتل و همراه اول 
مشخص است با حضور اپراتور ایرانسل در عرصه اینترنت پرسرعت موبایل انحصار رایتل در این بخش خواهد شکست. این برای دومین بار است که ایرانسل انحصار یک بخش در عرصه موبایل در کشور را می‌شکند.
 نخستین بار این اپراتور ایرانی- آفریقای جنوبی انحصار همراه اول را در بخش تلفن همراه شکسته بود. مشخص است که شکست انحصار روزهای سختی را برای رایتل ایجاد خواهد کرد که طی پنج سال گذشته در فضای اطمینان بخشی که به طور قانونی به این اپراتور اعطا شده بود مشغول به فروش سیم‌کارت‌های خود 
بود. 
حالا اما بازگشایی فضای رقابتی کمک بسیاری به کاهش قیمت‌های اینترنت پرسرعت موبایل خواهد کرد موضوعی که انتقاد بسیاری از کاربران رایتل را به همراه داشت. 
از طرف دیگر احتمال حضور همراه اول هم در این عرصه بسیار بالا است. هر چند هنوز این اپراتور بر سر بعضی موارد از جمله رومینگ ملی یا جابه جایی شماره‌ها با وزارت ارتباطات اختلافاتی دارد، اما اپراتور نخست کشور به حضور در بازار اینترنت پرسرعت موبایل نیاز بسیاری دارد. 
همراه اول هم اکنون بیشترین مشترکان موبایل را در سراسر کشور دارد و از این رو حضور این اپراتور تحول اصلی در عرصه اینترنت پرسرعت موبایل را به همراه خواهد داشت، چیزی که مدیران دولتی هم به دنبال آن هستند. از این رو جای تعجبی نخواهد داشت که طی روزهای آینده شاهد اعطای مجوز مشابهی به همراه اول نیز باشیم .

منبع:
آدرس کوتاه شده: