27/08/1403  
 
شنبه, ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۷:۱۷ ۴۴
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • هیات مدیره
چچ
 پلیس فتاخواستار اقدام جهانی علیه VPN و فیلترشکن‌ها شد

پلیس فتاخواستار اقدام جهانی علیه VPN و فیلترشکن‌ها شد

رییس پلیس فتا استفاده از فیلترشکن‌ها را یکی از اصلیترین چالش‌های امنیتی دنیا خواند و گفت: چالش‌های بزرگی چون امحاء کردن هویت، استفاده از IP‌های پنهان، vpn و فیلترشکن مشکلات زیادی را برای ردیابی جرم در دنیا بوجود می‌آورند.

 
 
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا - سردار سید کمال‌ هادیانفر در حاشیه دیدار با «بون وات» رییس دفتر مقابله با جرم سازمان یافته ملل متحد در ایران هدف از این دیدار را همکاری‌های موثر بین‌المللی در پیشگیری و مقابله با جرایم سایبری دانست و ضمن تاکید بر اینکه بی‌توجهی به امنیت فضای سایبر چالش جدی در آینده برای دنیا بوجود خواهد آورد، تصریح کرد: جوامع بین‌المللی با محوریت سازمان ملل  باید با نگاه جدید و جدی وارد این فضا شوند زیرا فعالیت‌های بین‌المللی، عنصری مهم و تعیین کننده در پیگیری و مقابله با جرائم فضای مجازی است. 
 
 کشف ۲۰ درصدی جرایم سایبری در کشورهای پیشرفته
وی، اساس کار پلیس فتا را رعایت قوانین، حفظ حقوق شهروندی و پیشگیری از وقوع جرم در فضای سایبری دانست و تصریح کرد: در سال ۲۰۱۳ حدود ۷۰ درصد جرایمی که در فضای مجازی کشور اتفاق افتاد توسط پلیس فتا کشف شد؛ این در حالی است که پلیس سایبری کشورهای پیشرفته در بهترین شرایط فقط قادر به کشف ۲۰ الی ۳۰ درصدی درصدی جرائم در فضای سایبر هستند. 
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا ادامه داد: به منظور مبارزه و پیگیری این جرائم به ظرفیت سازی در سطح بین‌الملل نیاز داریم؛ لازم است سازمان‌های بین‌المللی همچون UNODC و اینترپل، رسالت خود را در این حوزه به انجام برسانند و در ایجاد سامانه‌های تبادل اطلاعات فرامرزی و سازمان یافته و مجهز شدن کشور‌ها به دانش و ابزارهای لازم کمک کنند. 
 
  فیلترشکن‌ها یک چالش‌ امنیتی در دنیا 
این مقام مسئول با بیان اینکه فیلترشکن‌ها در فضای مجازی امروز در دنیا یکی از اصلی‌ترین چالش‌های امنیتی محسوب می‌شود، اظهار داشت: امروز دنیا نیازمند قوانین بین‌المللی است که همه کشورهای عضو آن را بپذیرند، بنابراین UNODC به عنوان یک نهاد معتبر بین‌المللی باید نقش خود را در این مساله جدی‌تر ایفا کند.  هادیانفر با بیان اینکه ۷ درصد جرایم کشورهای توسعه یافته در حوزه بین‌الملل و فراملی مربوط به جرایم سایبری است، بیان داشت: در این نوع از جرایم جدید، مجرمان از حوزه واسط استفاده کرده‌اند و چالش‌های بزرگی چون امحاء کردن هویت، استفاده از IP‌های پنهان، vpn و فیلترشکن مشکلات زیادی را برای ردیابی جرم در دنیا بوجود می‌آورند.  این مقام ارشد انتظامی‌ در ادامه اظهار داشت: همکاری‌های بین‌المللی و اشتراک گذاری اطلاعات جرایم و مجرمان در فضای سایبر می‌تواند گره گشای این چالش‌های بین‌المللی باشد. 
 
  نیازمندی به قانون بین‌المللی مبارزه با جرایم سایبری
رییس پلیس فتا ناجا با بیان اینکه نیازمندی دنیا به قانون بین‌المللی مبارزه با جرایم سایبری امری اجتناب ناپذیر است که همه کشور‌ها باید به آن احترام گذاشته و عمل کنند، تصریح کرد: ماهیت فراملی بودن جرایم، کمک زیادی به سیال بودن مجرمین می‌کند؛ بسیاری از جرایم سایبری که در بعضی از کشور‌ها جرم محسوب می‌شوند در کشور دیگری جرم به حساب نمی‌آیند، در این راستا چالش‌های بوجود آمده وضع قوانین بین‌المللی را بسیار مهم و ضروری ایجاب می‌کند.  وی با اشاره به اینکه امروز، اینترنت علاوه بر ایجاد فرصت، تهدیداتی چون سرقت و کلاهبرداری را نیز به همراه دارد، عنوان کرد: بر اساس گزارشات رسمی ۴ درصد از جرائم به صورت آشکار است و بیش از ۹۶ درصد از جرایم در فضای پنهان به وقوع می‌پیوندد. 
 
 نگاه ویژه سازمان ملل به جرائم سایبری 
در ادامه «بون وات» رییس دفتر مقابله با جرم سازمان یافته ملل متحد (UNODC) در ایران، نیز از جرایم سایبری به عنوان جرایم فرا ملی یاد کرد و سرقت هویت و اطلاعات را در این حوزه مهم دانست و گفت: سازمان ملل در برنامه‌ریزی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ خود نگاه ویژه‌ای به جرایم سایبری دارد و فرصت‌های جدیدی را برای همکاری دو جانبه بوجود می‌آورد. 
وی تاکید کرد: سازمان ملل برای مبارزه با جرایم سایبری برنامه‌هایی را بطور ویژه در دستور کار دارد و آماده همکاری جدی با پلیس سایبری ایران است.  در خاتمه این نشست، رییس پلیس فضای تولید و تبادل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، تندیس پلیس سایبری ایران را به رسم یادبود به بون وات رییس دفتر مقابله با جرم سازمان یافته ملل متحد (UNODC) تقدیم کرد.
منبع:
آدرس کوتاه شده: