شنبه, ۰۶ مهر ۱۳۹۲
۱۲:۱۰
۱۱۸
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) محمود واعظی اظهار کرد: در ارتباط با اهمیت ICT در توسعه کشورهای مختلف موضوعات مختلفی قابل طرح است اما باید توجه داشته باشیم که طی هفت - هشت سال گذشته عقب ماندگیهای جدی در این بخش داشتیم که این موضوع هم در زیرساختها و هم در توسعه شبکه حکم میکند و جای تاسف دارد.
واعظی ابراز تاسف کرد که زحماتی که از ابتدای انقلاب کشیده شده بود و در راستای خودکفایی و بومی کردن تولید و پژوهش صورت میگرفت نه تنها اکنون رشد نکرده بلکه طی دوره مذکور عقب گرد بسیار هم داشته است.
وی افزود: طی مدتی که در وزارتخانه در خدمات اهالی این صنعت هستم ملاقاتهای مختلفی با فعالان بخش خصوصی داشتهام و بسیار متاسف شدم که کارخانههایی که زمانی با 500 تا 800 نفر کارگر فعالیت میکردند اکنون پرسنلی کمتر از 100 نفر دارند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات تاکید کرد: باید در این زمینه کاری کنیم و قطعا لازم است وضعیت ایجاد شده تغییر کند. سیاست درکشور ما مشخص است و مجریان هم وظیفه دارند که این سیاستها را عملیاتی کنند.
وی همچنین به دیدار هیات دولت با رهبری اشاره و اظهار کرد: در آن دیدار، مقام معظم رهبری بر موضوعات اقتصاد و علم و فنآوری تاکید ویژه داشتند و براینکه تولید بومی شود تاکید فرمودند. ما نیز طی هفتههای گذشته این موضوع را در اولویتهای خود قرار دادیم و برای انتخاب مدیران هم این بحث را به عنوان یکی از اصلها در نظر گرفتیم و سعی کردیم مدیران و معاونانی را انتخاب کنیم که نگاهی به توسعه داشته باشند.
واعظی با تاکید بر توجه دولت به خصوصی سازی و حمایت از بخش خصوصی گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته با تحریمهای مختلف مواجه بودیم و با وجود این که موافق تحریم نیستیم به هر حال این اتفاق افتاد؛ اکنون مشکلاتی که در فروش نفت وجود دارد باعث شده است که دولت با محدودیتهای جدی مواجه شود. به همین دلیل بسیاری از پروژهها ممکن است با کندی همراه شوند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: نکته دیگری که میتوان به آن اشاره کرد بحث حمایت از بخش خصوصی است اکنون بخش خصوصی از دولت انتظار دارد که از آنها حمایت کند اما خود فعالان بخش خصوصی به یکدیگر رحم نمیکنند و تمام انتظارات آنها معطوف به دولت میشود در حالی که خود این شرکتها نسبت به بسیاری از موارد بی تفاوت هستند.
این عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: همان طور که اپراتورها آمدهاند تا بخش مهمی از تجهیزات آنها در داخل کشور تامین شود اما تنها به دلیل آنکه ممکن است این تجهیزات در کشورهای دیگر کمی ارزانتر باشد یا کمی سریعتر آماده شود شرکتها از محصولات دیگر همکارانشان در داخل کشور حمایت نمیکنند.
واعظی در بخش دیگری از صحبتهای خود، اظهار کرد: من از همکاران خود قول گرفتهام که تا جایی که میتوانند شرایط را به سمت هشت سال پیش برگردانند. علاوه بر این از سازمان تنظیم مقررات خواستهام که اعمال مقررات خود را ادامه دهد و به طور جدی به فعالیتهای اپراتورها و اینکه تا چه اندازه مطابق با پروانه آنهاست، نظارت کند.
وی در ادامه صحبتهای خود به درآمدزا بودن اپراتورها و میزان بودجهای که آنهای برای توسعه زیرساختها هزینه می کنند، اشاره کرد و گفت: نباید تفکرات به این شکل باشد که همه انتظار داشته باشند دولت به تنهایی به توسعه زیرساختها بپردازد و اپراتورها به تنهایی کسب درآمد کنند ما باید به مکانیزمی درست برسیم که در قالب آن پروژههای کلان و هزینهبر توسط دولت و سایر پروژهها توسط بخش خصوصی انجام شود.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات یادآور شد: باید برنامهریزیهای خود را به سمتی پیش ببریم که علاوه بر به دست آوردن بازار ایران از بازار منطقه نیز سهم ببریم چراکه بازار منطقه مستعد صادرات ما در زمینه کالاهای الکترونیک و تکنیکال است به همین دلیل لازم است اهدافی بلند مدت داشته باشیم.