28/08/1403  
 
یکشنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۲:۳۲ ۳۵
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
 برخی فقط عنوان تولیدکننده را یدک می‌کشند

برخی فقط عنوان تولیدکننده را یدک می‌کشند

حمید بابادی نیا عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با اشاره به ضرورت تعیین ویژگی‌های تولیدات داخلی در حوزه های مربوط به ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که برخی تولیدکنندگان در کشور تنها عنوان تولیدکننده را یدک می‌کشند.

 

 

حمید بابادی‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که مقوله شناسنامه‌دار کردن تولیدات حوزه ICT در حال حاضر مسکوت مانده و بیشتر به نوعی شعار می‌ماند، اظهار کرد: برای حمایت از تولید کالای داخلی باید قبل از هر چیز به این توجه کرد که آیا اساسا آن محصول تولید شده می‌تواند پاسخ‌گوی نیاز بازار باشد یا نه؟ این‌که کسی بخواهد به خود لقب تولیدکننده بدهد، نمی‌تواند تولید داخلی را رونق دهد، بلکه باید دید که تولیدات آن واحد تولیدی چه اندازه و چه نوع از نیازهای بازار را می‌تواند پاسخ دهد.

وی گفت: وقتی وارد برخی از این مراکز تولیدی می‌شویم می‌بینیم که اساسا نه تولیدی در کار است و نه تولیدکننده‌ای وجود دارد. در خوشبینانه‌ترین حالت اگر تولیدی هم وجود داشته باشد، باز هم باید مشخص شود که این تولید در چه اندازه و در چه بخش‌هایی می‌تواند پاسخ‌گوی نیاز بازار باشد. مثلا اگر کسی در حوزه ICT سوئیچ تولید می‌کند، باید دید که این سوئیچ از چه نوع و با چه ظرفیت و قدرتی است، نه اینکه بگوییم ما چون سوئیچ در داخل تولید می‌کنیم، دیگر اجازه ندهیم هیچ نوع سوئیچی وارد کشور شود.

این فعال حوزه فناوری اطلاعات اضافه کرد: برخی اوقات مشاهده می‌شود که تولیدکننده‌ای در طول هفته ۱۰۰ واحد از یک کالا را تولید می‌کند، در حالی که می‌بینیم نیاز بازار بسیار بیشتر از اینهاست، در این حالت دولت می‌تواند وارد شود و سازوکار بازار را مدیریت کند؛ به این معنی که دولت در این حالت اگر ببیند که یک تولیدکننده قادر به تولید در اندازه نیاز بازار نیست، می‌تواند در افزایش ظرفیت تولید از آن حمایت کند و از طرفی دیگر نیز تعیین کند تا چه اندازه باید کالا از همان نوع وارد شود تا به آن تولیدکننده داخلی آسیب نرسد.

دولت در ارتقا کیفیت تولیدات دخالت کند

این فعال حوزه ICT در توضیح سازوکار حمایتی دولت از تولیدکنندگان داخلی ادامه داد: راه دیگر هم این است که دولت در ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی به تولیدکنندگان کمک کند و این کار مستلزم آن است که سازمان استاندارد از این حالت سنتی خود بیرون بیاید و سطح استانداردها را بالا ببرد و همچنین دولت نیز از طریق تزریق سرمایه و البته دادن فرصت زمانی به تولیدکنندگان در بالا آوردن کیفیت کالاها به آن‌ها کمک کند.

او با بیان این‌که تولید داخلی زمانی می‌تواند محقق شود که بتواند پایش را از مرزهای کشور بیرون بگذارد، اظهار کرد: اگر سطح کیفی محصولات ما بالا نیاید، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که بازار از آن استقبال کند. این‌که برخی محصولات از طریق ایجاد برخی امتیازات ویژه یا فرصت‌های استثنایی در بازار ایجاد انحصار ‌کنند، نمی‌توان به تولید داخلی کمک کرد، چراکه تنها از طریق جلب رضایت مشتریان است که می‌توان انتظار ایجاد تقاضای موثر در بازار را داشت.

بابادی‌نیا با بیان این‌که تولید در حوزه ICT نیازمند توجه به نکته‌های بسیار پیچیده‌تری نسبت به دیگر تولیدات در حوزه‌های مختلف است، گفت: برخی از تولیدات در حوزه ICT به طور روزانه دچار تغییر می‌شوند که سرمایه‌گذاری در آن‌ها بسیار ریسک‌پذیر و کمتر سودآور است. باید ببینیم کدام بخش از صنایع ICT به بلوغ کافی رسیده و یا به عبارتی حجم زیادی از بازار را در دست دارد و در آنجا سرمایه‌گذاری کنیم.

او با ذکر مثالی از پیچیدگی سرمایه‌گذاری در حوزه ICT، اظهار کرد: اگر شما برای مثال خط تولید آیفون ۶ را در کشور راه‌اندازی کنید، دچار ضرر می‌شوید، چرا که فردا روزی آیفون ۱۰هم از راه خواهد آمد و آنگاه خط تولید شما کلا بلااستفاده می‌ماند. اساسا سرمایه‌ ‌گذاری در تولیدات ICT مانند دیگر صنایع سنگین نیست که از وضعیت باثباتی برخوردار باشیم.

در سال‌های گذشته و با رشد بی‌رویه واردات کالاهای خارجی، برخی از تولیدات داخلی عملا توان رقابت در بازار داخلی را هم از دست داده‌اند، به طوری که بسیاری از این تولیدات عملا با ورشکستگی رو به رو شده‌اند؛ برخی از کارشناسان علت این اتفاق را کیفیت پایین تولیدات داخلی می‌دانند و راه مبارزه با واردات بی‌رویه را در افزایش استاندارد تولیدات داخلی می‌دانند. در این بین به نظر می‌رسد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از آن دسته حوزه‌هایی باشد که مخصوصا در بخش نرم‌افزاری قادر به تصاحب بازارهای داخلی باشد.

منبع:
آدرس کوتاه شده: