26/08/1403  
 

---

چهارشنبه, ۲۱ دی ۱۳۹۰ ۰۹:۱۸ ۱۲۷
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • هیات مدیره
چچ
افزایش دو برابری منابع مالی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور:

افزایش دو برابری منابع مالی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با اعلام افزایش 5/2 برابری منابع مالی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت: این صندوق باید در حوزه علم و فناوری جریان‌ساز بوده و توجه خود را نسبت به پژوهش‌های بنیادی کم نکند.

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری- نسرین سلطانخواه در نشست مشترک رییس و اعضای کمیته‌های تخصصی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور باید در حوزه علم و فناوری جریان‌سازی و الگوسازی کند و منشا زایش و تولید در کشور باشد.
وی با اعلام افزایش 5/2 برابری منابع مالی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور طی سال جاری افزود: این صندوق باید با الگوسازی در پژوهش کشور به روح تحقیق، علم و فناوری فکر و سیاست نو بدمد.معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با یک فکر و ایده خوب پایه‌گذاری شده است،گفت: با توجه به اینکه در زمان تاسیس این صندوق، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، بنیاد ملی نخبگان و ستادهای فناوری راهبردی وجود نداشتند این صندوق بر اساس یک راهبرد و فکر ارزشمند زیر نظر مستقیم رییس‌جمهور شکل گرفت.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به وجود بنیاد ملی نخبگان و ستادهای فناوری راهبردی و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور که زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری فعالیت می‌کنند تمامی این مجموعه‌ها نیازمند یک هماهنگی و هم افزایی هستند تا بتوانند یکدیگر را تقویت کنند چرا که در یک خانواده، موفقیت یک گروه بستگی به موفقیت سایر اجزای آن دارد.
رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی است، تصریح کرد: مهم‌ترین وظیفه فعلی این صندوق مشخص کردن وجه تمایز خود با فعالیت مراکزی دیگر است؛ چرا که اگر مسیر و اهداف این صندوق مشخص نباشد این شبهه ایجاد می‌شود که این صندوق تفاوتی با این مراکز ندارد.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر حفظ هماهنگی و انسجام در فعالیت‌های زیرمجموعه‌ای معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: در این راستا به تمامی ستادهای فناوری راهبردی ابلاغ شده است که اختراعات دارای قابلیت ثبت بین‌المللی را به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ارجاع دهند. همچنین صندوق می‌تواند با حضور در جشنواره‌های نوآوری و شکوفایی، طرح‌هایی که قابلیت ثبت بین‌المللی را دارند انتخاب و بر روی آنها سرمایه‌گذاری کند.
سلطانخواه افزود: همچنین این صندوق می‌تواند در انتخاب استادان نمونه کشوری جریان‌سازی کند به طوری که از میان استادان نمونه دانشگاه‌ها در دو بخش استادان نمونه جوان زیر 40 سال و استادان نمونه بالای 40 سال، افرادی را انتخاب کرده و به آنها گرنت پژوهشی اعطا کند.وی با بیان اینکه در حال حاضر به مقوله تجاری‌سازی و تبدیل علم به ثروت توجه خوبی می‌شود، خاطرنشان کرد: البته این امر بسیار خوب است اما نباید توجه به علوم بنیادی و پایه فراموش شده و محققان فعال در این حوزه‌ها ناامید شوند بنابراین صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نباید از توجه به این موضوعات غافل شود.

منبع:
آدرس کوتاه شده: