08/07/1403  
 
یکشنبه, ۰۱ مرداد ۱۳۹۱ ۱۳:۰۴ ۸۵
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • فضای کسب و کار
چچ
کالاهای فاوا جزو کالاهای اساسی هستند

کالاهای فاوا جزو کالاهای اساسی هستند

براساس دستورالعمل جدید نحوه صدور مجوزهای ثبت سفارش، ارز مرجع تنها به پنج گروه اول کالایی اختصاص یافت و کالاهای رایانه‌ای عملا از دریافت ارز 1226 تومانی محروم شدند؛ به این ترتیب تمام تجار فناوری اطلاعات و ارتباطات باید برای واردات کالاهای خود از ارز غیرمرجع (همچون ارز متقاضی یا ارز حاصل از صادرات) استفاده‌ کنند.

آقای محمدحسین برخوردار، به عنوان رئیس مجمع عالی واردات بفرمایید رویکرد مجمع در خصوص این محرومیت واردکنندگان IT چه بوده است؟
مجمع از دو سال گذشته پیش‌بینی این موضوع را کرده بود و به تمام اعضا هم اطلاع داده بودیم تا پس از شنیدن خبر اولویت‌بندی اختصاص ارز، فرآیند کاری‌شان دچار تنش نشود. از سال گذشته هم پیگیری‌ها و مکاتبات لازم را با مراجع تصمیم‌گیر انجام دادیم اما در برنامه‌ریزی آنها تاکنون تغییری صورت نگرفته است.

در مکاتبات و جلسات مشترک خود با وزارت صنعت، معدن و تجارت چه دلایلی را مطرح کردید؟
ما بارها تاکید کردیم که بخشی از کالاهای فناوری اطلاعات همچون زیرساخت‌های سخت‌افزاری جزو اقلام ضروری و اساسی زندگی مردم هستند و اهمیت آنها کمتر از خوراک و پوشاک نیست، علاوه بر این بارها به چالش‌های تحریم در واردات کالاهای IT اشاره کردیم اما متاسفانه در رویکرد مراجع تصمیم‌گیر اقلام رایانه‌ای هیچ‌گاه در اولویت نبودند.

در واقع می‌خواهید بگویید مجمع واردات با اولویت‌بندی در اختصاص ارز مخالف بوده است؟
اتفاقا ما با اولویت‌بندی موافق هستیم اما معتقدیم باید دید گسترده‌تری داشت؛ موضوع اصلی مخالفت ما، چندنرخی بودن ارز در این جریان بوده است. در واقع بارها اعلام کردیم که چند نرخی بودن ارز زمینه‌ساز تقلب و فساد است و باز هم تاکید می‌کنم برای ایجاد تعادل در بازار و مکانیسم‌های توزیع و تخصیص ارز، باید به سمت تک‌نرخی شدن آن پیش رفت.

با در نظر گرفتن اینکه از تمام تجار گروه‌های وارداتی نماینده‌ای در مجمع حضور دارد، این تشکل چه پیشنهادهایی برای هدایت ارز و تخصیص عادلانه آن ارائه کرده است؟
در واقع با روند فعلی، زمینه برای سوءاستفاده متخلفان از دریافت ارز دولتی فراهم است، در صورتی که تک‌نرخی شدن این موضوع قطعا به نفع دولت و ملت خواهد بود. نکته دیگری که همچنان مغفول مانده، استفاده نکردن از بازوی تشکل‌هایی همچون مجمع عالی واردات در این بخش است؛ در شرایطی که مجمع بانک اطلاعات خوبی از تجار رسمی دارد و به کانال‌های توزیع و قیمت‌های جهانی واقف است اما کمتر از این توان مجمع برای رایزنی در تصمیم‌گیری‌ها استفاده شده است.
مجمع می‌تواند فهرست اسامی تجار خوش‌نام و شناسنامه‌دار را برای اختصاص ارز معرفی کند تا کمتر شاهد تخلف سوءاستفاده‌کنندگان در این زمینه باشیم.
منبع:
آدرس کوتاه شده: