27/09/1403  
 
شنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۱ ۱۱:۱۳ ۱۴۰
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • هیات مدیره
چچ
مشکلات و پیچیدگی‌های طرح شبنم مورد بررسی قرار گرفت

مشکلات و پیچیدگی‌های طرح شبنم مورد بررسی قرار گرفت

تهران – نشست هماهنگی و برررسی روند اجرای طرح الصاق شناسه رهگیری و موانع و مشکلات طرح شبنم درحالی روز سه‌شنبه در محل ستاد مرکزی مبازره با قاچاق کالا و ارز برگزار شد که اظهارات عنوان شده شرکت کنندگان نشان از وجود مشکلات متعددی در این طرح ملی دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، کم توجهی برخی دستگاه‌ها به مراحل اجرای طرح،‌ همکاری نکردن دستگاه‌های مرتبط،‌ پیش بینی نکردن حجم فعالیت‌های مورد نیاز برای اجرای طرح و فشار آوردن به صنوف برای اجرا از جمله مسایلی است که منتقدان مطرح می‌کنند.
با این وجود در حالی که نمایندگان شورای اصناف، اتحادیه‌ها و مجامع صنفی بر فرصتی دوباره برای تمدید اجرای طرح اصرار داشتند، اما معاون ستاد مرکزی عنوان می‌کرد که به اندازه کافی به اصناف فرصت داده شده است.
طرح شبنم به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های پیگیری و ردیابی کالا از یکم تیرماه به طور رسمی در سراسر کشور آغاز شده است، دراین طرح پنج گروه کالایی شامل لوازم خانگی، لوازم و تجهیزات پزشکی، کالاهای صوتی و تصویری،‌‌ مکمل‌های غدایی و دارو و ‌لوازم ساختمانی از طریق الصاق برچسب کد رهگیری شناسایی می‌شوند.
در حقیقت این طرح برای نشان دادن اصالت یک کالا وعدم قاچاق بودن آن استفاده می‌شود. رهگیری و شناسایی توسط یک گوشی موبایل که نرم‌افزار مربوطه در آن نصب شده‌باشد، قابل انجام است.
روش دیگر برای اطمینان از اصالت کالا، پیامک کردن کد 16 رقمی روی کالا به سامانه‌است و مشتری می‌تواند اطلاعات روی کالا را با اطلاعات دریافتی از سامانه تطبیق دهد به در صورت مغایرت، به سیستم بازرسی گزارش دهد. سیستم بازرسی فروشگاه هدف را مورد بازرسی قرار می‌دهد و در صورت تایید تخلف بازرسی، سامانه به مشتری پاداش می‌دهد.
مدیر بازرسی و نظارت شورای اصناف در این نشست ضعف اطلاع‌رسانی را از مسایل کنونی طرح شبنم عنوان کرد و گفت: قبل از طرح باید اطلاع‌رسانی لازم داده می‌شد، موضوع مهمی که به دلیل کمبود امکانات و اعتبار لازم در توان اصناف نیست.
ˈ رضا کرمیˈ، ‌نصب بارکد در کالاهای انبار شده را امری زمان‌بر و دانست و گفت:‌ باید جلسات بیشتری در سطح عرضه برگزار شود.
وی همچنین از موضع گیری وزارت بهداشت در باره اجرای طرح شبنم در لوازم و تجهیزات پزشکی ابراز شگفتی کرد و گفت: آنها حاضر به همکاری نیستند.
کرمی با بیان اینکه هم اکنون اجرای طرح شبنم در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز توام بامشکلات بسیاری است، افزود: درروش اجرا باید تجدید نظرکرد.
وی می‌گوید:‌ در حالی 1.5 میلیون صنف را مکلف به اجرای طرح شبنم می‌کنیم که هیچ اجباری برای 100 هزار صنف تولیدی به کار نمی‌بریم.
کرمی همچنین از نحوه همکاری تعزیرات با بازرسی اصناف انتقاد کرد و گفت: گاهی اوقات می‌بینید مامور تعزیرات ساعت 10 می آید و 11 می‌خواهد برود این وضعیت ما را در بازرسی با مشکل مواجه می‌کند.
مدیر بازرسی و نظارت شورای اصناف با تصریح براینکه بیش از 98 درصد از صنوف و مجامع صنفی به دنبال کسب و کار حلال هستند ، گفت :‌عمده تخلف اصناف در باره نصب برچسب قیمت کالا و عدم ارایه فاکتور است.
به گزارش ایرنا، این اظهارات کرمی در واکنش به برخی جملات معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا، بیان شد.
ابویی گفت:‌ اگر صنوف از اظهار کالای خود خودداری می‌کنند به این دلیل است که می‌دانند بخش عمده اقلامشان قاچاق است.
وی با استناد به سخنان ˈ ابراهیم درستی ˈ رییس اتحادیه صوتی و تصویری گفت که 40 درصد موبایل های در سطح بازار قاچاق است.
معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در این نشست و در فواصل مطالب بیان شده از سوی شرکت‌کنندگان به بیان دیدگاه‌های ستاد می‌پرداخت و گفت: ‌برگزاری جلسات توجیهی وظیفه ما نیست سازمان حمایت باید این کار را انجام دهد که از طریق کمیته راهبری قابل پیگیری است.
وی با بیان اینکه اقلام طرح شبنم، جزو کالاهای ضروری نبوده و هیچ تاثیر در تحریم ندارد، گفت: سرعت انجام در طرح شبنم ما را به سمت مبارزه جدی‌تر با کالاهای قاچاق یاری می‌کند.
ابویی تاکید کرد: باید همه برای اجرای طرح شبنم یکپارچه باشیم تا از این طریق کالاهای سطح عرضه کنترل شود و به مرور شاهد کمترین کالای قاچاق در سطح بازار باشیم که این امر نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها است.
منبع:
آدرس کوتاه شده: