26/08/1403  
 
شنبه, ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۲۲ ۴۱
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • فضای کسب و کار
چچ
حمایت ویژه از شرکت‌های دانش بنیان برای عبور از «دره مرگ»

مدیرکل سیاست‌گزاری معاونت علمی ریاست جمهوری:

حمایت ویژه ازشرکت‌های دانش بنیان برای عبور از «دره مرگ»

مدیرکل سیاست‌گزاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به ضرورت حمایت از تجاری سازی خدمات و محصولات شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری برای عبور از «دره مرگ» از اعطای مجوز به 18 صندوق پژوهش و فناوری در کشور خبر داد.

ایسنا- دکتر صاحب کار گفت: افزایش حمایت از طرح‌های منتخب پارک‌ها در کنار حمایت مستقیم یکی از برنامه‌های سال جاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه است به گونه‌ای که در این راستا می‌توان به الزام شرکت‌ها برای حضور در جشنواره علم تا عمل و اعطای وام از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری غیردولتی اشاره کرد.
وی افزود: تاکنون 18 صندوق پژوهش و فناوری با اخذ مجوز در کشور تاسیس شده‌اند که باید مورد حمایت جدی قرار بگیرند و در این راستا صندوق‌های راه‌اندازی شده نیز سریعتر و پویا تر کار کنند.
مدیرکل سیاست‌گزاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از اخذ خدمات تجاری سازی شده را یکی دیگر از برنامه‌های سال جاری برشمرد و گفت: در عرصه خدمات تجاری سازی مشکلات و معضلات بسیاری وجود دارد که نیاز به حامیت جدی تر دارند، به گونه ای که بین فناوری تا بازار مشکلات و موانعی موسوم به «دره مرگ» وجود دارد که سبب می شود 80 تا 85 درصد فناوری ها در این دره باز مانده و به بازار راه پیدا نکنند.
صاحب کار در خصوص خدمات تجاری سازی مورد نیاز شرکت‌ها عنوان کرد: ثبت اختراع، رصد، انتقال و ضمانت فناوری، رصد بازار، امکان سنجی و تهیه خدمات و تجاری سازی، اخذ استاندارد سرمایه گذاری خطر پذیر و... از جمله خدمات تجاری سازی مورد نیاز شرکت هاست که باید در این راستا و برای تامین این خدمات تخصصی شرکت‌ها تلاش کنیم.
مدیرکل سیاست‌گزاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: نبود شناخت و دسترسی شرکت های متقاضی خدمات تجاری سازی به ارایه‌کنندگان این خدمات و عدم توانایی مالی شرکت ها برای استفاده از این خدمات از جمله مشکلات شرکت های دانش بنیان برای اخذ این خدمات است که در این راستا دو راهکار تسهیل شناخت و دسترسی شرکت ها به ارایه‌کنندگان خدمات و اختصاص یارانه پیش‌بینی شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تجربه‌های نسبتا خوبی طی چند سال اخیر در پارک‌ها و مراکز رشد وجود داشته که این حمایت‌ها تا وقتی منطقی است که بازار خدمات شکل نگرفته باشد. همچنین باید برای بهبود روند موجود در این زمینه بخشی از هزینه‌ها از سوی متقاضی تامین شود و نیز شرکت‌های ارایه خدمات یا مشاوران باید از مجموعه توانمند بخش خصوصی انتخاب شوند و در این راستا به ایجاد و توسعه این شرکت‌ها به صورت نسبتا مستقل از پارک کمک شود.
مدیر کل سیاست‌گزاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان با اشاره به اینکه شرکت‌های خدمات، ضرورتی برای استقرار کامل در پارک‌های علم و فناوری ندارند، گفت: استفاده پارک‌ها و مراکز رشد از ظرفیت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مانند ستادهای فناوری‌های راهبردی، کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت، حمایت از ترویج مالکیت فکری و غیره از دیگر برنامه‌های این معاونت در سال جاری است.
منبع:
آدرس کوتاه شده: