02/11/1403  
 
شنبه, ۲۶ فروردین ۱۳۹۱ ۰۹:۴۵ ۱۳۱
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • هیات مدیره
چچ
علم بهتر است یا ثروت

بر حاشیه افزایش 43 درصدی بودجه فاوا

علم بهتر است یا ثروت

کلیات لایحه بودجه با حاشیه‌های بسیار هفته گذشته در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و هر چند نمایندگان به برخی از بخش‌های کلیات بودجه معترض بودند اما با پادرمیانی رئیس قوه مقننه کلیات بودجه به تصویب رسید و از این پس باید نمایندگان به جزییات بودجه بپردازند.

مهرک محمودی-با وجود تمامی این حاشیه‌ها افزایش 43 درصدی بودجه فاوا موجب سکوت بسیاری از کارشناسان این حوزه شد چرا که این رقم را در مقایسه با سال گذشته رقم چشمگیری می‌پندارند و امیدوارند امسال این میزان بودجه اختصاص‌یافته تحولی در فاوا ایجاد کند و این بخش را که مدت‌هاست در کما به سر می‌برد بیدار کند و به حرکت وادارد.
این امیدها از آن رو رنگ بزرگ‌نمایی به خود گرفته است که مدت‌هاست در بخش فناوری اطلاعات سرمایه‌گذاری چشمگیری صورت نگرفته ‌است و کارشناسان امیدوارند بخش عمده‌ای از 12 هزار و 652 میلیارد ریال بودجه فاوا در بخش زیرساختی فناوری اطلاعات و ارتباطات سرمایه‌گذاری شود و به تناسب موجی را در بازار فاوا پدید آورد.
هر چند این میزان افزایش بودجه ویترین قشنگی از فاوای سال آینده کشور به نمایش می‌گذارد اما این تمام ماجرا نیست، این میزان بودجه اختصاص‌یافته به فاوای کشور تنها نزدیک به 77/0 درصد بودجه کل کشور را تشکیل می‌دهد و این در حالی است که طی دو دولت نهم و دهم نسبت بیشتری از بودجه به فاوا اختصاص یافته بود اما در آن سال‌ها هم سرمایه‌گذاری چشمگیری در بخش فناوری اطلاعات مشاهده نشد.
بررسی سریع سال‌های 85 تا 91 نشان می‌دهد بودجه اختصاص‌یافته به فاوا در سال 86 تقریبا 08/1 درصد کل بودجه را تشکیل می‌داد اما در تضادی تاسف‌آور کارشناسان، دولت نهم را ضعیف‌ترین دولت در بخش فناوری اطلاعات برآورد می‌کنند.
همچنین بررسی این روند مشخص می‌کند در این دوره زمانی به ‌جز سال گذشته که بودجه علوم فضایی از بودجه فاوا مجزا شد تمامی این سال‌ها بودجه فاوا سیر صعودی داشته ‌است.
همین مقایسه‌ها مشخص می‌کند هر چند تخصیص بودجه مناسب لازمه توسعه فاواست اما کافی نیست چرا که باید تفکر توسعه‌ای فاوا میان مسوولان فاوای کشور به‌ وجود آید که تابعی از افزایش یا کاهش بودجه نیست.

منبع:
آدرس کوتاه شده: