27/08/1403  
 
دوشنبه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ ۰۹:۲۷ ۱۴۳
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • هیات مدیره
چچ
مصوبه معافیت مالیاتی برای واحدهای تولیدکننده IT اجرا می شود

مصوبه معافیت مالیاتی برای واحدهای تولیدکننده IT اجرا می شود

سرانجام وزیران عضو کمیسیون لوایح به اختلاف نظر سه‌ساله میان وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی پایان دادند و شرکت‌های تولیدکننده فناوری اطلاعات را مشمول معافیت مالیاتی دانستند.

جناب آقای محمدحسین پاشنه‌طلا به عنوان مدیرکل دفتر توسعه صنعت فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت بفرمایید این مصوبه چه فرآیندی را طی کرده و چه اصلاحاتی در آن صورت گرفته است؟
ماده 132 اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال80 مجلس، فعالیت‌های تولیدی و معدنی در بخش‌های تعاونی و خصوصی را که برایشان پروانه بهره‌برداری یا قرارداد استخراج و فروش منعقد شده، از اول سال 81 به بعد مشمول معافیت مالیاتی موضوع ماده 105 قانون کرد. البته در تبصره 2 این قانون واحدهایی که در شعاع 120 کیلومتری مرکز تهران و 50 کیلومتری مرکز اصفهان و 30 کیلومتری مرکز استان‌ها و شهرهای بیش از 300 هزار نفر جمعیت بودند به استثناء واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی از شمول این معافیت خارج شدند.
اما در اصلاحیه این تبصره، بعدها واحدهای تولیدکننده فناوری اطلاعات نیز مانند شهرک‌های صنعتی واجد شرایط معافیت مالیاتی ماده 132 قرار گرفتند و بنابراین شرکت‌های تولیدکننده فناوری اطلاعات از مالیات موضوع 105 این قانون معاف می‌شدند. اما این تبصره از سوی سازمان امور مالیاتی اجرا نشد و شرکت‌های فناوری اطلاعات نتوانستند از معافیت قانونی ذکرشده در این مدت برخوردار شوند.
با پیگیری بعضی تولیدکنندگان دارای پروانه بهره‌برداری نرم‌افزار و حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت این موضوع به دولت منعکس شد و در نهایت پس از پیگیری‌های مختلف صراحت این معافیت برای واحدهای تولیدی فناوری اطلاعات دارنده پروانه بهره‌برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت توسط وزرای عضو کمیسیون لوایح مورد تایید قرار گرفت و ابلاغ شد.
کدام دسته از شرکت‌های تولیدی فناوری اطلاعات و با چه شرایطی می‌توانند مشمول معافیت مالیاتی شوند؟
بر اساس ماده 132 اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم و تبصره 2 اصلاحی، آن واحدهایی که پروانه بهره‌برداری از وزارتخانه ذی‌ربط دریافت کرده‌اند. البته دفتر توسعه صنعت فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت پروانه بهره‌برداری تولید نرم‌افزار را برای واحدهای تولیدی صادر می‌کند.
مدت این معافیت چقدر است؟
ماده 132 اشاره به این دارد که واحدهای تولیدی دارنده پروانه بهره‌برداری به میزان 80 درصد و به مدت چهار سال و در مناطق کمترتوسعه‌یافته به میزان 100 درصد و به مدت 10 سال از مالیات موضوع ماده 105 قانون معاف هستند.
اشاره کردید پروانه بهره‌برداری نرم‌افزار در حوزه فناوری اطلاعات در وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می‌شود، این شرکت‌ها چگونه می‌توانند از تسهیلات فوق استفاده کنند؟
کلیه شرکت‌های توسعه‌دهنده نرم‌افزار که مشمول ضوابط دستورالعمل 2/4017 وزارت صنعت، معدن و تجارت باشند، می‌توانند مدارک ذکرشده در این دستور‌العمل را برای بررسی به دفتر توسعه صنعت فناوری اطلاعات این وزارتخانه ذیل معاونت توسعه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی ارسال کنند. مدت اعتبار این پروانه دو سال است و پس از انقضای مدت مذکور، واحد دارنده پروانه می‌بایست نسبت به تمدید آن اقدام کند.

منبع:
آدرس کوتاه شده: