چهارشنبه, ۰۲ مرداد ۱۳۹۲
۱۳:۴۴
۹۲
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی حکیم جوادی - معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران - با بیان این مطلب اظهار کرد: کارشناسان سازمان فناوری اطلاعات در تلاش بودند تا با توجه به نیاز کشور در این بخش، این دیتا سنترها را زودتر از برنامه زمانبندی شده اجرایی کنند اما با توجه به برخی مشکلات پیش بینی نشده موجب شد تا پیمانکاران این طرح ها، بر اساس برنامه زمانبندی نسبت به نهایی کردن این طرح ها اقدام کنند.
وی افزود: در مرحله اول راهاندازی دیتاسنتر، 9 استان در دستور کار بود که تاکنون دیتاسنتر چهار استان (قم، همدان، خوزستان و بوشهر) به بهرهبرداری رسیده و دیتاسنتر پنج استان دیگر (فارس، کرمان، گلستان، آذربایجان شرقی و اصفهان) نیز تا پایان دولت دهم آماده بهرهبرداری خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: در فاز دوم، ایجاد دیتاسنتر در 9 استان دیگر در سال 92 در دستور کار قرار میگیرد که اگر بتوانیم مناقصه آنها را در بودجه 92 برگزار کنیم، ادامه کار در دولت یازدهم انجام خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به الزامات قانونی راه اندازی این دیتاسنترها گفت: براساس بند الف ماده 46 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف به ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات و مراکز داده داخلی امن و پایدار با پهنای باند مناسب شده است.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف این دیتاسنترها پیاده سازی خدمات الکترونیکی در استانها است که امسال و با زیرساختهای ایجاد شده نظیر دیتاسنترهای استانی، سرویسهای الکترونیکی بسیاری مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات پیاده سازی خواهد شد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در خصوص مدل طراحی مراکز داده استانی تاکید کرد: در طراحی اولیه دیتاسنترهای استانی ضمن بهکارگیری مدل بهینه اقتصادی، افزایش ظرفیت نیز پیشبینی شده است.
وی افزود: توسعه و افزایش ظرفیت مراکز داده می تواند توسط سازمان فناوری اطلاعات یا بخش خصوصی انجام شود.
علی حکیم جوادی تصریح کرد: با راهاندازی مراکز داده استانی، اطلاعات هر استان داخل استان به گردش در میآید و دیگر نیازی به خروج غیر ضروری اطلاعات از استان نیست.
وی ادامه داد: سرویسدهی مراکز داده استانی براساس فناوری رایانش ابری است که این فناوری دسترسی به اطلاعات و سرویسها را از طریق وب و بینیاز از ذخیره سازی شخصی اطلاعات فراهم میکند.