30/08/1403  
 
شنبه, ۰۱ تیر ۱۳۹۲ ۱۶:۴۳ ۸۷
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • صنفی
چچ
 وزیر فاوا اهل فن ، با سابقه و معتقد به بخش خصوصی باشد

مسوولان پیشین و کنونی فناوری اطلاعات و ارتباطات انتظارات شان را می گویند

وزیر فاوا اهل فن ، با سابقه و معتقد به بخش خصوصی باشد

شاخص‌‌ها و توانمندی‌‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از نظر بخش خصوصی فناوری اطلاعات چیست. فناوران اطلاعات بنا به مسوولیت خویش در یکی دو روز آینده شاخص‌‌های موردنظر برای انتخاب وزیر بعدی ارتباطات و فناوری اطلاعات را به بحث خواهد گذاشت و در صفحه بخش خصوصی، مشخصا انتظارات این بخش منعکس خواهد شد. فناوران ضمن دعوت از شما برای مطالعه این نظرات، از کارشناسان بخش خصوصی، چه کارشناسانی که نظرشان را مستقلا ارایه می‌کنند و چه آنها که نظرات گروه یا تشکلی را مطرح خواهند کرد، می‌خواهد که نظرات‌شان را با خوانندگان فناوران به اشتراک بگذارند

 

 

میرمهدی: وزیر ICT پاسخگوی صنف باشد
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با تیم اجرایی دولت هفتم و هشتم موافق است و می‌گوید: در آن زمان اقدامات بسیار خوبی در زمینه فناوری اطلاعات انجام گرفت و پایه‌گذار کارهای بعدی بود.
وی می‌افزاید: پیشرفت در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات مدیون زیرساخت‌هایی است که در دولت اصلاحات ایجاد شد.
سیدمهدی میرمهدی کمجانی با بیان بر اینکه جای افراد نظامی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست، می‌گوید: نظامی‌‌ها ناآشنا به صنف ICT هستند و به طور قطع نمی‌توانند عملکرد سازنده‌ای داشته باشند.
وی می‌افزاید: وزیر باید در این حوزه کار کرده باشد و نسبت به دغدغه و مشکلات صنف آگاه باشد و از همه مهم‌تر به مطالبات صنف پاسخگو باشد.
وی می‌گوید: وزیر ICT باید تشکل‌های صنفی را ببیند و از اطلاعات و امکانات آنها برای پیشرفت کارها استفاده کند.
به اعتقاد میرمهدی، هر وزیری که در وزارتخانه‌ای منصوب می‌شود، اگر بخواهد نظرات بخش‌خصوصی را نادیده بگیرد، به طبع موفق نخواهد بود.
وی می‌افزاید: فعالیت‌های اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران ارتباط چندانی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد و بیشتر با وزارت دارایی و صنعت، معدن و تجارت در ارتباط هستیم.
وی در عین حال از عملکرد رضا تقی‌پور وزیر سابق وزارت ICT ابراز رضایت کرده و می‌گوید: در زمینه مشکلات اینترنت که شرکت‌های زیرمجموعه اتحادیه با آن درگیر بودند، در آن زمان کارهای خوبی انجام شد که ما از آن راضی بودیم. اما در کل عملکرد وزرای دولت اصلاحات را بیشتر قبول دارم زیرا در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات اقداماتی زیرساختی انجام دادند.
میرمهدی شخصی را برای تصدی پست وزارتخانه پیشنهاد نکرد اما اظهار امیدواری کرد که در دولت آینده شخصی توانا و مسلط به حوزه فناوری اطلاعات بر کرسی ریاست وزارت ICT بنشیند.

آیت‌اللهی: در حال بررسی برای پیشنهاد وزیر ICT هستیم
کاظم آیت‌اللهی، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور معتقد است که وزیر ICT باید به مسایل بازار کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات آشنا باشد.
وی در پاسخ به این سوال که گزینه پیشنهادی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برای انتخاب وزیر جدید چیست؟ می‌گوید: فعلا برای پاسخ به این سوال زود است؛ چون در حال بررسی موضوع هستیم و به زودی پیشنهادمان را رسما اعلام خواهیم کرد.
وی می‌افزاید: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید برنامه مدون و مشخصی در تعامل نهادینه با بخش خصوصی داشته باشد.
آیت‌اللهی می‌گوید: در عین حال این برنامه‌ها باید در مسیر تحقق، توسعه و کاربرد صنعت فناوری اطلاعات باشد.
وی تاکید می‌کند: هر شخصی که با مسایل حوزه ICT آشنا باشد و در تعامل با بخش خصوصی در مسیر توسعه فناوری اطلاعات گام بردارد، از نظر ما شخص مناسبی برای سکان‌داری وزارتخانه است.

کلاهی: امیدواریم وزیر در بخش خصوصی هم فعالیت کرده باشد
رییس مجمع تشکل‌‌های دانش بنیان نیز در این خصوص می‌گوید: شخص برای ما ملاک نیست، بلکه برنامه‌هایی که وزیر ICT ارایه می‌دهد، باید به نفع صنف فناوری اطلاعات باشد.
به اعتقاد افشین کلاهی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید برخواسته از صنف باشد و جایگاه‌های مختلف کاری را در صنف تجربه کرده باشد در عین حال بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار نیز در الویت برنامه‌‌هایش باشد.
وی می‌گوید: وزیر ICT باید وزارتخانه را به جایگاهی برساند که درآمدهای حوزه ICT برای توسعه همین حوزه خرج شود متاسفانه سال گذشته این حوزه حدود پنج هزار میلیارد تومان درآمد داشت که در جاهای دیگری خرج شد.
وی تاکید می‌کند که وزارت ارتباطات باید در را برای تمام شرکت‌های داخلی باز کند زیرا در حال حاضر شرکت‌های داخلی در رقابت با شرکت‌های خارجی جایگاه مناسبی ندارند و کار به آنها ارجاع داده نمی‌شود.
کلاهی با بیان اینکه باید بیش از این به جایگاه تشکل‌های صنف فناوری اطلاعات اهمیت داده شود، می‌گوید: امیدواریم وزیر آینده سابقه کاری در بخش خصوصی را نیز داشته باشد.

سینا: 16 مطالبه از وزیر ICT داریم
مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک شاخص‌هایی برای وزیر ICT تعریف کرده و می‌گوید: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید در وهله اول در راستای اجرای برنامه پنجم توسعه، چشم‌انداز 1404 و رسیدن به دودرصد GDP گام بردارد.
ویدا سینا می‌افزاید: به غیر از این سه مورد که به آن اشاره شد، خواسته و انتظارات دیگری از وزیرICT داریم که یکی از آنها اول شدن IT ایران در منطقه است که آنهم با ارایه اینترنت پرسرعت میسر می‌شود، به‌گونه‌ای که از کشورهای منطقه بالاتر باشد. همچنین برداشتن فیلترینگ به جز سایت‌های غیراخلاقی که در مورد آن نیز معتقدم با فرهنگ‌سازی درست مردم خودشان به آن مراجعه نخواهند کرد. وی در توضیح انتظارات دیگری که از وزیر ICT وجود دارد، می‌گوید: استفاده از حداکثر توان فنی و مهندسی در حوزه ICT و حمایت از ارتقا و استاندارد محصولات ایرانی حداقل برای یک دوره یک ساله که نتیجه آن در استفاده از محصولات ایرانی و صادرات چشمگیر خواهد بود، از دیگر مطالباتی است که وزیر باید به آن توجه کند.
سینا می‌افزاید: در عین حال انتظار می‌رود مرکز تحقیقات مخابرات که منشا تحقیقات ارزنده‌ای در کشور بوده مجددا احیا شود و بودجه‌ای کافی برای شورای عالی فضای مجازی جهت تسریع فعالیت‌هایش در نظر گرفته شود.
به اعتقاد ویدا سینا، وزیر ICT باید شورای عالی انفورماتیک را به صورت فعال و دبیرخانه‌ای مجددا راه‌اندازی کند و از تصمیمات سریع و غیرکارشناسی که هزینه‌های زیادی برای فعالان اقتصادی دربردارد اجتناب کند مانند مهاجرت به متن باز که بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های لازم انجام شد.
پایش تشکل‌‌های موازی فراوانی که در حوزه فعالیت دارند از موارد دیگری بود که سینا از وزیر ICT دولت آینده مطالبه کرده و می‌گوید: باید با انسجام دادن به صنف از ارایه نظرات غیرکارشناسی جلوگیری کرد.
وی می‌افزاید: شفاف‌سازی در برگزاری مناقصات، تعامل نزدیک با وزارت علوم و سازمان‌‌های علمی و عملی بین‌المللی، حمایت از فعالان در حوزه تولید محصولات فناورانه از دیگر انتظارات ما از وزیر جدید است که امیدواریم هر کس که صاحب کرسی ریاست وزارت ICT شد به آنها جامه عمل بپوشاند.


منبع:
آدرس کوتاه شده: