سه شنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲
۰۹:۳۵
۱۰۶
با شروع سال جدید نیز این کمیسیون بازنگریهایی را در تعرفه انجام داد و آن را برای تصویب در اختیار هیات مدیره قرار داد.در همین خصوص افتانا با محمود محسنینیا، نایب رییس کمیسیون افتای سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران گفتوگویی انجام داده است که شرح آن را در ادامه میخوانید.
به نظر شما تعرفهگذاری برای ارایه خدمات امنیت اطلاعات چه فوایدی در بر دارد؟
وجود تعرفه در هر صنفی برای شفاف بودن ابعاد خدمات مربوطه، میزان و تخصصهای موجود در سطوح مختلف، ارتباط تخصصها با خدمت مورد نظر، برآورد هزینههای مربوطه برای کارفرما و پیمانکار، عدم آشفتگی بازار مربوطه، رقابت صحیح، سالم و تخصصی در برخواهد داشت.
تعرفهگذاری در تعریف و قیمتگذاری پروژهها چه کمکی به کارفرما و پیمانکار میکند؟تعرفهگذاری برای کارفرمایانی که ابعاد پروژهها را به خوبی نمیشناسند و تخصصهای مربوطه برایشان مشخص نیست ضروری است و کارفرمایانی که تخصص مربوطه را داشته و یا از مشاوران متخصص استفاده میکنند، با توجه به قیمتهای مندرج در تعرفه، تصمیمگیری مناسبتری خواهند داشت و به راحتی و با درصد خطای کمتری میتوانند تخصیص بودجه کنند.
پیمانکاران نیز با توجه به حجم پروژه، نوع تخصصی که در پروژه به کار خواهند گرفت، برآورد هزینههای مربوطه ضمن در نظر گرفتن سیاست شرکت خود و تعهدی که به مشتریان دارند انجام خواهد داد و به راحتی میتوانند پروژهها را انتخاب و اجرا کنند.
تغییرات تعرفهها در سال جاری نسبت به سال گذشته شامل چه مواردی است؟بحثهای مختلفی در کمیسیون افتا در خصوص افزایش تعرفه در سال ۹۲ انجام گرفت و با توجه به متغیر بودن آمارهای رسمی در خصوص میزان تورم و همچنین تفاوت بین افزایش قیمتها روی دستمزد و کالا و خدمات نهایتا تصمیم گرفته شد که تعرفه سال ۹۲ نسبت به سال قبل افزایشی در حدود 20 درصد داشته باشد. اما در این خصوص در انتظار تصمیم هیات مدیره سازمان نیز هستیم.
برای استفاده از این تعرفهها ضمانت اجرایی هم وجود دارد؟تاکنون ضمانت اجرایی نه از طرف سازمان فناوری اطلاعات و نه از طرف سازمان نظام صنفی وجود نداشته و بعضا رعایت و به کارگیری تعرفه از جانب برخی کارفرمایان و یا پیمانکاران به صورت اختیاری بوده است که نتایج مناسبی هم در بر داشته و انتخاب سهلتری برای هر دو طرف ایجاد کرده است. در نهایت امیدواریم که این تعرفهها بتواند به طور عرفی و پس از آن به طور مصوبه رسمی از سوی کارفرمایان و پیمانکاران به کار گرفته شود.
نقش سازمان فناوری اطلاعات در قانونی شدن این تعرفهها را چطور ارزیابی میکنید؟در حال حاضر ارتباط خوبی بین کمیسیون افتا در سازمان نظام صنفی رایانهای و مدیران مرتبط در سازمان فناوری اطلاعات وجود دارد ولی تاکنون در حد جلسه و تبادل نظر بین دو طرف بوده است و هنوز قدم به مراحل اولیه اجرایی هم نگذاشتهاند.
با توجه به برنامهریزی و حسن نیتی که در مدیران مرتبط در سازمان فناوری اطلاعات وجود دارد این سازمان نقش بسیار پررنگ و بااهمیتی میتواند داشته باشد.
همچنین اجرایی شدن این مورد بسیار حایز اهمیت است و با برنامهریزی و آگاه کردن کارفرمایان و پیمانکاران در خصوص به کارگیری این تعرفه، قدم بسیار مهمی برداشته خواهد شد. سازمان فناوری با روشهای متعدد و مختلف برای این آگاهیرسانی میتواند حتی در رسانهها اقدام کند. ولی در قدم اول پیشنهاد میکنم به صورت اختیاری و تشویقی (به گونههای مختلف) برای هر دو طرف اقدام شود و میتواند در مراحل بعد قانونمند شده و لازمالاجرا شود.
تهیه تعرفه خدمات افتا به واسطه ابعاد گسترده و در برخی موارد، ناشناخته برای بسیاری از کارفرمایان و اهمیتی که در کشور دارد، زمان بسیار زیادی توسط کارشناسان ذیربط در کمیسون افتا به خود اختصاص داده و با ظرافت و حساسیت بالایی به اتمام رسید.