سه شنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲
۱۱:۴۸
۱۳۳
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران به نقل از خبرگزاری خانه ملت، رئیس کمیته ICT مجلس با اعلام این خبر گفت:«با توجه به اینکه لایحه بودجه توسط مجلس از ابتدای امسال در دستور کار مجلس قرار گرفت،یکی از مواردی که در دستور کار کمیته ارتباطات و کمیسیون صنایع و معادن مجلس قرار دارد توجه به تامین اعتبارات لازم برای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که متاسفانه در بودجه امسال اعتبار لازم برای توسعه این بخش دیده نشده است.
رمضانعلی سبحانیفر افزود: دولت برای کسب درآمد از حوزه فناوری اطلاعات بیش از هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده در حالی که برای توسعه این بخش از کل این درآمد تنها حدود ۶ درصد پیش بینی شده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: اگر قرار باشد توسعه ارتباطات به این شکل ادامه یابد در آینده دچار خسران زیادی از بخش درآمدی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات می شویم به دلیل اینکه توجه کافی به بهسازی، نوسازی وتوسعه ارتباطات که یکی از بخش های زیرساختی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است، نشده است.
وی با بیان اینکه توجه به حوزه ارتباطات توسط کمیته ارتباطات در دستور کار است، ادامه داد: امیدواریم مجلس توجه بیشتری به پیشنهاداتی که درباره اعتبارات حوزه فناوری اطلاعات(IT) ارائه می شود داشته باشد تا زیرساخت های بیشتری در این حوزه فعال شود.
این نماینده مردم در مجلس در بخش دیگری از سخنانش افزود: در چند سال اخیر به دلیل عدم تصمیمات کارشناسی بخش های مختلفی از وزارت ارتباطات جدا شده و در سایر حوزه ها در فعالیت هستند.
سبحانی فر در توضیح مطلب فوق تاکید کرد: با توجه به اینکه مخابرات یک سیستم یکپارچه است، ضرروت دارد مدیریت یکپارچه بر آن حاکم باشد.
طبق قانون برنامه، سازمان فضایی باید به بدنه وزارت ارتباطات بازگردد
رئیس کمیته ارتباطات مجلس با اشاره به اینکه سازمان فضایی نیز که یکی از بخش های وزارت ارتباطات است اکنون از بدنه این وزات خانه جدا شده و در زیرمجموعه ریاست جمهوری فعالیت می کند، تصریح کرد: مرکز تحقیقات مخابرات نیز که مجلس ذیل ماده ۵۳ قانون برنامه پنجم توسعه آن را اصلاح کرده هنوز به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگردانده نشده؛ همچنین بخش نقشه برداری که از ابزار کار وزارت ارتباطات است نیز در زیر مجموعه ریاست جمهوری قرار دارد.
پیش بینی اقتصاد دیجیتالی در طرح جامع رسانه های همگانی
سبحانی فر ضمن اینکه در برخی کشورها یک وزارت خانه تحت عنوان اقتصاد دیجیتالی وجود دارد، گفت: قوانین و مقرارات جامع و کاملی در زمینه اقتصاد دیجیتالی در کشور وجود ندارد که در طرح جامع رسانه های همگانی پیش بینی شده است و بعد از بررسی دقیق، در صحن نیز بررسی می شود.
تقویت نظارت بر اپراتورها در دستور کار
وی ادامه داد: با توجه به اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بخش عمده ای از تصدی گری های خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است و اپراتورهای مختلفی در زمینه های ثابت و سیار ایجاد شده است، بخش نظارت بر این امور به خوبی دیده نشده که در طرح جامع ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار مجلس است.
این نمایند مردم در مجلس افزود: طرح مذکور در کمیسیون صنایع و معادن تهیه و تدوین شده است و برای بررسی بیشتر در دستور کار سایر کمیسیون ها قرار گرفته شده است تا به صورت جامع در صحن مطرح شود.
رئیس کمیته ارتباطات مجلس با اشاره به اینکه با تصویب طرح جامع ارتباطات قطعا یک تحول اساسی در وزارت ارتباطات ایجاد خواهد شد.
تهیه طرح جرائم رایانه ای
وی همچنین از کار کارشناسی برای تدوین قانون مبارزه با جرائم رایانه ای توسط مرکز پژوهش های مجلس خبر داد و گفت: با توجه به اینکه اولین و آخرین قانون ما در خصوص جرائم رایانه ای در سال ۸۸ تدوین شده و بعد از آن تغییرات آنچنانی نداشته است موضوع جرائم رایانه ای در دستور کار این مرکز قرار گرفت تا طرحی برای مبازره جرائم اقتصادی به منظور دفاع از حقوق کاربران و مقابله با کشانی که قصد سوء استفاده دارند آماده شود.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: موضوع دیگر بحث واگذاری پست به بخش خصوصی است که امسال بخش غیر حاکمیتی آن به بخش خصوص واگذار شود./