14/07/1403  
 
شنبه, ۰۷ بهمن ۱۳۹۱ ۱۲:۴۴ ۷۴
طبقه بندی:
  • اخبار سازمان
  • هیات مدیره
چچ
اختصاص ارز مرکز مبادلات به اولویت گروه ۹ از پنجم بهمن ماه

وزیر صنعت خبر داد

اختصاص ارز مرکز مبادلات به اولویت گروه ۹ از پنجم بهمن ماه

خبرگزاری فارس: وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش گمرک از اختصاص‌ ارز مرکز مبادلات به اولویت کالای گروه ۹ از پنجمن بهمن ماه خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس مهدی غضنفری وزیر صنعت،معدن و تجارت پنجشنبه پنجمن بهمن ماه در همایش روز جهانی گمرک در فرودگاه مهرآباد گفت: ارز مرکز مبادلات از امروز به اولویت کالایی 9 اختصاص پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه تاکنون 14 هزار و 500 برگ ثبت سفارش در مرکز مبادلات ارزی حصول شده گفت: در طول 95 روز فعالیت این مرکز چهار میلیارد دلار کالا از ارز مبادلات استفاده کرده است.

وزیر صنعت تأکید کرد: برای گروه واردات کالا 10 اولویت در نظر گرفته شده است که فقط اولویت یک و دو ارز مرجع دریافت می‌کند و اولویت سه تا 9 آزادی صادرات و واردات دارد، اما واردات اولویت یک و دو با ارز مرجع آزاد و صادرات آن ممنوع است. همچنین در اولویت 10 که کالاهای غیر ضروری و با ارزش افزوده حداقل هستند، امکان واردات با ارز مرکز مبادلات ندارند.

وزیر صنعت افزود: در کالاهای صادراتی سه گروه در نظر گرفته شده است گروهی که ارز مرجع دریافت کرده صادرات آن کالاها ممنوع است.

وی تأکید کرد: برای اینکه سبد ارزی کشور منفی نشود، اجازه واردات گروه اولویت 10 داده نمی‌شود.

غضنفری در ادامه تأکید کرد: در گروه اولویت 1 و 2 که کالاهای اساسی، دارو و غذا هستند، در 8 ماه سال گذشته 4.5 میلیارد دلار وارد کشور شد و امسال در 8 ماه 8 میلیارد دلار وارد کشور شد که نشان می‌دهد، جهت‌گیری درست بوده و 75 درصد افزایش یافته است و تغییر حوزه تجارت خارجی کشور به سمت کالاهای واسطه‌ای بوده است.

وی تأکید کرد: در گروه اولویت 10 یا کالای نهایی، سال گذشته 1.3 میلیارد دلار وارد شد که امسال واردات گروه 10 ممنوع شد، همچنین اولویت 3 تا 9 که از مواد خام تا مواد ساخته شده را در بر می‌گیرد و هرچه گروه کالا افزایش می‌یابد، ارزش افزوده آن کمتر است. سال گذشته در 8 ماه 28.5 میلیارد دلار واردات اولویت 3 تا 9 بود که امسال در این مدت 22.7 میلیارد دلار بوده که 20 درصد کاهش نشان می‌دهد.

وزیر صنعت تأکید کرد: خودروسازان و فولادی‌ها که ارز بیشتری می‌خواهند بهش کل تهاتری ارز دریافت می‌کنند و صادرات غیر نفتی در سال جاری خوش درخشیده است.

وزیر صنعت با اشاره به صادرات غیر نفتی گفت: سال گذشته 8 میلیارد دلار میعانات گازی صادر شد که امسال این رقم به 7.6 میلیارد دلار کاهش یافته که 5 درصد کاهش نشان می‌دهد و این ناشی از تحریم است.

وی گفت: صادرات غیرنفتی بدون پتروشیمی و میعانات گازی از 12.4 میلیارد دلار سال گذشته به 16.3 میلیارد دلار سال جاری با رشد 27 درصدی رسیده است، همچنین 11 میلیارد دلار کالای صنعتی صادر شده است که 50 درصد رشد نشان می‌دهد.

غضنفری در مورد گروه کالا 3 تا 9 گفت: قدرت صادراتی در این کالاها پیدا شده و کم کم صادرات غیرنفتی جایگزین صادرات نفت می‌شود، همچنین در کالای معدنی 24 درصد رشد پیدا کرده و صادرات آن به 1.3 میلیارد دلار رسیده ، صادرات پتروشیمی 11.4 میلیارد دلار در سال گذشته بود که 8 میلیارد دلار در سال جاری کاهش یافته و 31 درصد کاهش نشان می‌دهد.

وزیر صنعت در مورد واردات در سال جاری گفت: 44.7 میلیارد دلار در سال گذشته وارد کشور شد که امسال چون واردات گروه 10 تعطیل بود رقم واردات 8 ماهه به 40 میلیارد دلار رسییده و سرجمع تجارت خارجی سال گذشته در 9 ماه 77 میلیارد دلار بود که امسال این رقم به 72 میلیارد دلار رسیده که ناشی از فشار تحریم‌ها و ارز و انواع فشار سیاسی در تجارت خارجی بوده است.

غضنفری با اشاره به برگزاری 6 جلسه مشترک دولت و مجلس گفت: نکاتی که در این جلسات مشترک بر آن تأکید شده بر روی هدفمندی یارانه‌ها بوده است.

وی تأکید کرد: هیچ‌گاه نمی‌توان گمرک و اقتصاد را از یکدیگر جدا کرد، اگر دو نرخی بودن ارز و قیمت سوخت در داخل و خارج کشور زیاد شود، حرکت به سمت جایی خواهد بود، به نفع سودجویان است و مشکلات اقتصادی، راه‌کار اقتصادی می‌خواهد.

غضنفری افزود: در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها توافق شده است، 50 درصد از درآمد هدفمندی به مردم، 30 درصد به تولید برابر ماده 8 قانون هدفمندی و 20 درصد برای دولت اختصاص پیدا کند .

وی گفت: اگر دولت و مجلس همکاری نکنند، گره کور قاچاق در کشور باز نمی‌شود.

وزیر صنعت گفت: در حوزه ارز تصمیم خوبی می‌توان گرفت و مجموع تصمیمات به نفع دولت و مردم در حوزه اقتصاد است و هرموقع تصمیمات گرفته شد، مراجع ذیربط آن را اعلام می‌کنند.

غضنفری با اشاره به انتقاد کارشناسان از حوزه تولید در هدفمندی یارانه‌ها گفت: در کارگروه مشترک دولت و مجلس تفاهم شد، 30 درصد سهم تولید در ماده 8 قانون هدفمندی یارانه‌ها اختصاص پیدا کند، در این زمینه 6 دستگاه دولتی دعوت شدند و همچنین از بخش خصوصی خانه صنعت و معدن و اتاق بازرگانی و تعدادی از منتخبان مجلس دعوت شدند و تأکید بر این شد که 30 درصد سهم تولید،کشاورزی و نیرو در هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شود.

وزیر صنعت گفت: مقرر شده به تناسب درآمدی که حوزه‌های مختلف در هدفمندی یارانه‌ها در صندوق هدفمندی ایجاد می‌کنند، به همان نسبت دریافتی بیشتری از سهم 30 درصدی حمایت از تولید دریافت کنند.

وزیر صنعت تأکید کرد: شرایط عادلانه در بخش تولید در هدفمندی یارانه‌ها این است که به تناسب درآمد هر بخش برای صندوق هدفمندی یارانه‌ در عوض حمایت‌های بیشتری صورت گیرد.

وزیر صنعت همچنین گفت: اگر شاخص عملکرد گمرک افزایش یابد، سایر شاخص‌های اقتصادی مانند فضای کسب ‌و کار و عملکرد لجستیک در اقتصاد افزایش می‌یابد.

وزیر صنعت گفت: مهمترین شاخص عملکرد لجستیک که دارای شش مولفه است و کارایی گمرک یکی از مهمترین شاخص‌های آن است، در دنیا از بین 115 رتبه 112 داریم و در گمرک رتبه 126 کسب شده است، بنابر این هرگونه تلاش برای بهتر شدن وضع تجهیزات در گمرک کشور باعث بهتر شدن شاخص‌های بین‌المللی در اقتصاد می‌شود.

وی تأکید کرد: کالاهایی که ممکن است ظرف یکی دو هفته کمبود در کشور ایجاد شود، با همکاری گمرک بلافاصله ترخیص می‌شود و نیاز مردم در اولویت قرار می‌گیرد.

وی همچنین یکی از وظایف گمرک را جلوگیری از واردات برندهای تقلبی و کالاهای غیر استاندارد دانست.

غضنفری افزود: در گمرک سنگاپور کمتر از 3 دقیقه بررسی مدارک کالا انجام می‌شود و ما باید شاخص‌های کارای گمرک را افزایش دهیم.

منبع:
آدرس کوتاه شده: