05/11/1403  
 
دوشنبه, ۰۳ آذر ۱۳۹۳ ۱۲:۱۱ ۳۲
طبقه بندی: صنفی
چچ
7چالش‌ بزرگ شرکت‌های نرم‎افزاری ایران

در چهارمین گردهمایی شرکت چارگون با حضور کارشناسان دولتی و خصوصی بررسی شد:

7چالش‌ بزرگ شرکت‌های نرم‎افزاری ایران

چهارمین گردهمایی شرکت چارگون در هتل المپیک با حضور کارکنان، مشتریان و شرکت‌های همکار برگزار شد.

فناوران- در ابتدای این مراسم، فرزاد رحمانی مدیرعامل و شاهین اکبریان طبری رییس هیات مدیره شرکت چارگون به معرفی محصولات و خدمات جدید شرکت و همچنین بحث مسوولیت‎پذیری اجتماعی پرداختند. پس از آن پنلی تخصصی در رابطه با چالش‌های صنعت نرم‌افزار با حضور امیرحسین سعیدی مدیرعامل گام الکترونیک، امیرمسعود اسکوئیلر مدیرعامل ایران رایانه، محمد رضا حدادی مدیرعامل شرکت برید سامانه نوین، سعید ذاکرزاده مدیر امور فناوری اطلاعات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، علی عبداللهی مدیر IT سازمان بورس ، حسین ریاضی مشاور وزیر و شاهین طبری رییس کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‎ای تهران و مدیرعامل چارگون برگزار شد.

فقدان مشارکت گسترده نرم‌افزاری‎ها در صنف
مدیر عامل چارگون در این پنل تخصصی ابتدا در خصوص ارزش اشتغال‎زایی صنعت IT در کشور بحث کرد و گفت: یکی از مسایل اصلی در مورد چالش‌های صنعت تولید نرم‌افزار به خود شرکت‌های تولید‌کننده باز می‌گردد.
شاهین طبری افزود: اگر شرکت‌های نرم‌افزاری به این خودباوری برسند که ایران بازاری دارد که می‌تواند محل فعالیت مناسبی برای شرکت‌های نرم‌افزاری به وجود آورد و بسیاری از شرکت‌های نرم‌افزاری بزرگ خارجی آرزوی این بازار را دارند، نوآوری‌ها و فکرهای جدیدی را به وجود می‌آورد.
وی گفت: اولین مشکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در حوزه شرکت‌های نرم‌افزاری حضور نداشتن این شرکت‌ها در نشست‌های سازمان است و این در حالی است که یکی از وظایفی که مشارکت با شرکت‌ها و ایجاد تعامل با دولت است.

فقدان امنیت سرمایه‎گذاری در حوزه نرم‎افزار
در ادامه‌ این نشست امیرمسعود اسکوئیلر مدیر عامل شرکت نرم‌افزاری ایران‌رایانه مهم‌ترین چالش در حوزه نرم‌افزاری کشور را مهاجرت نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده به خارج از کشور دانست و گفت: متاسفانه زمانی که برخی از نیروهای انسانی متخصص در کشور به سطح بازدهی می‌رسند مملکت را ترک کرده و توانایی خود را در دیگر کشور‌ها به کار می‌گیرند.
وی با بیان اینکه به دلیل نداشتن امنیت سرمایه‌گذاری در حوزه IT تعداد سرمایه‌گذاران در این حوزه کم هستند، گفت: حتی گاهی دست‌اندرکاران ساخت نرم‌افزار ترجیح می‌دهند سرمایه خود را در جای دیگری به کار ببرد و این در حالی است که اگر بازگشت سرمایه متناسب با بازار وجود داشته باشد، سرمایه‌گذاران رغبت بیشتری به ورود به این حوزه پیدا می‌کند.

تطبیق نداشتن نیازها با بازار نرم‌افزار
سعید ذاکرزاده مدیر IT شرکت چادرملو نیز یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های حوزه نرم‌افزار را تطبیق نداشتن خواسته‌های خریداران با آنچه که در بازار عرضه می‌شود دانست و گفت: بحث ایجاد ارتباط و هماهنگی بین شرکت‌های تولید‌کننده و متقاضیان برای انتخاب نرم‌افزار مناسب از مشکلاتی است که در حوزه تولید نرم‌افزار در کشور دیده می‌شود.

‌نارضایتی نرم‌افزاری‎ها از تصدی‌گری دولت
امیرحسین سعیدی مدیرعامل گام الکترونیک نیز در خصوص چالش شرکت‌های نرم‌افزاری گفت: با توجه به این‌که نزدیک به 80 درصد اقتصاد کشور در حال حاضر در اختیار دولت است، این نگاه دولتی است که می‌تواند تعیین کند که محصول نرم‌افزاری که از سوی یک شرکت فناوری اطلاعات عرضه می‌شود، در چه جایگاهی قرار می‌گیرد. وی با بیان این‌که تولید محصولات نرم‌افزاری نیازمند ایجاد بستر‌های ارتباطی و مخابراتی مناسب است، گفت: یکی از این بستر‌ها پهنای باند است و میزانی که از این بستر به شرکت‌ها ارایه می‌شود، نشان‌دهنده مقدار اراده دولت برای بهبود صنعت IT در کشور است.
او عنوان کرد: در حال حاضر شرکت‌های نرم‌افزاری نسبت به کل جمعیت کشور بسیار کم هستند و این امر برخلاف عقلانیت است.

فقدان مدل‌های تجاری در صنعت نرم‌افزارایران
علی عبداللهی مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار هم با بیان این‌که صنعت IT در حال متحول‌کردن جامعه جهانی از جمله ایران است گفت: در داخل کشور پتانسیل خوبی برای صنعت نرم‌افزار وجود دارد، در حالی که مدل‌های تجاری خوبی از سوی شرکت‌ها ارایه نمی‌شود. نبود نیروهای متخصص، وجود قوانین دست‌وپاگیر و بهره‌وری نامناسب از دیگر نکاتی بود که مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص آن صحبت کرد.

به رسمیت نشناختن صنعت نرم‌افزار
محمدرضا حدادی مدیر عامل شرکت برید گفت: یکسری چالش‌های کلی در تمام صنایع وجود دارد، در صنعت نرم‌افزار نیز به چشم می‌خورد برای مثال نبود سرمایه‌گذار و سرمایه ناکافی از جمله این چالش‌های کلی در حوزه صنایع است. وی افزود: از سوی دیگر سازمان‌های دولتی نیز صنعت نرم‌افزار را به رسمیت نشناختند و به این دلیل که در این حوزه سازمان توانمند‌ساز وجود ندارد، هیچ آمار و اطلاعات درستی از بخش نرم‌افزاری کشور ارایه نمی‌شود.

نبود خلاقیت در تولید نرم‌افزار
در ادامه حسین ریاضی مشاور وزیر بهداشت و مسوول دفتر آمار و فناوری وزارت بهداشت شناخت ناکافی از مشتری و استفاده نکردن از تکنولوژی مناسب را از جمله مشکلات شرکت‌های نرم‌افزاری دانست و گفت: بهره‌برداران و کارفرمایان حوزه نرم‌افزار به دقت نمی‌دادند که از نرم‌افزار چه می‌خواهند و این وظیفه شرکت‌های نرم‌افزاری است که دانش لازم در این زمینه به وجود آورند. وی نبود خلاقیت در تولید نرم‌افزار را یکی مسایل چالش‌ساز در حوزه نرم‌افزار دانست و گفت: از دیگر چالش‌های بخش تولید نرم‌افزار دولتی‌بودن اقتصاد به ویژه در بحث IT است که باعث می‌شود صنعت IT کمتر بتواند توسعه پیدا کند.
تقدیر از سازمان‌های الکترونیکی برتر
پس از آنکه چالش‎های صنعت نرم‎افزار در کشور توسط هفت مدیر دولتی و خصوصی IT مورد نقد و بررسی قرار گرفت، حاضرین در جلسه سوالاتی در خصوص بحث مطرح کردند که به آنها پاسخ داده شد.
در ادامه مراسم نیز از 12 سازمان الکترونیکی برتر که با چارگون همکاری دارند، تقدیر شد. همچنین سه کارگاه ارایه سیستم های مجموعه نرم‌افزاری دیدگاه، ارایه قابلیت‌ها و امکانات جدید نرم‌افزار‌های حوزه مالی، ارایه دموی کاربردهای BPMS نیز در حاشیه همایش برگزار شد.
سپس رییس هیات مدیره و مدیر عامل چارگون در نسشتی با حضور اصحاب رسانه به تشریح دستاوردهای شرکت پرداختند و به سوالات آنها در این راستا پاسخ دادند.

معرفی سبد جدید کالایی چارگون
فرزاد رحمانی مدیرعامل چارگون گفت: چارگون بر پایه سیستم های اطلاعاتی و امنیت این داده‌ها کار می‌کند. در تمامی‌سال‌های فعالیت، ما روی پلتفرم وب تمرکز داشتیم اما با رونمایی از دیدگاه در سال قبل به برنامه‌های تحت موبایل نیز پا گذاشتیم.
رحمانی در مورد محصولات جدید چارگون گفت: محصولات ما در سیستم منابع انسانی از کامل‌ترین نرم‌افزارهای کشور هستند و امروز با اضافه کردن بخش بازنشستگی این سیستم را تکمیل کردیم.
وی افزود: جمعدار همراه از دیگر محصولات جدید شرکت است که در این اپلیکیشن جمع داری اموال و انبار گردانی بوسیله ابزار همراه انجام می‌شود و دیگر نیاز به خرید یا حمل دستگاه‌های صنعتی مربوط به این زمینه نیست.
رحمانی گفت: امروز نرم‌افزاری را به نام «پایشگر» معرفی کرده‌ایم که وظیفه دارد تمام سیستم‌ها و سرورهای یک سازمان را زیر نظر بگیرید و به سازمان در مورد مشکلات هشدار دهد. این کار از هدر رفت منابع انسانی و انرژی جلوگیری می‌کند و به اقدامات پیشگیرانه شرکت ها می‌افزاید.
شاهین اکبریان طبری نیز در این نشست در خصوص مسوولیت اجتماعی گفت: برای نخستین‎بار برنامه پارسی بان را ارایه کرده‌ایم تا شرکت‌های فعال در عرصه نرم‌افزار که واژه‌های بسیاری را از دیگر زبان‌ها وارد فرهنگ ما می‌کنند، بتوانند از معادل فارسی آن به راحتی باخبر شده و از کلمات پارسی بهره بگیرند.

منبع:
آدرس کوتاه شده: